Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Työ ja elinvoima

Kirjoitettu 11.12.14
Esseen kirjoittaja: Harri Mustonen
Kirjapisteet: 3
Kirja: Työ ja elinvoima: Eli miksi harrastukset, leikki ja taide ovat siirtymässä työn ja työhyvinvointiajattelun ytimeen?
Kirjan kirjoittaja: Eero Riikonen
Kategoriat: 3.4. Uusia tuulia ja haasteita yrittämiseen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Luin Eero Riikosen Työ ja elinvoima – eli miksi harrastukset, leikki ja taide ovat siirtymässä työn ja työhyvinvointiajattelun ytimeen? Eero Riikonen on työskennellyt 20 vuotta kuntoutukseen ja työhyvinvointiin liittyvissä tutkimus- ja kehittämistehtävissä. Kirjan mukaan työelämän kehittämisen tulisi perustua ”uuden työn” aikakaudella inspiraation, elinvoiman ja innostuksen kaltaisiin ilmiöihin. Työ ja elinvoima tarjoaa uusia näkemyksiä työtä, hyvinvointia sekä työn ja vapaa-ajan välistä erottelua koskevaan keskusteluun. Kirjan mukaan työelämän todelliset muutokset liittyvät teolliselle aikakaudelle ominaisten tapojen, asenteiden ja kehittämispyrkimysten rapautumiseen.

Työnteko Suomessa on muuttunut erittäin paljon 50 vuoden aikana. Teollistuminen toi paljon uusia ammatteja, sekä kaupungistuminen alkoi. Työ oli usein fyysistä suorittavaa työtä. Työn tehokkuuden kertoi esimerkiksi se, kuinka monta tuotetta on saanut kannettua kyseiseen aikaan. Työ oli yksinkertaista ja sitä oli pakko tehdä. Maatalouden vähentymisen, sekä koneellistumisen myötä suomalaisten työt muuttuivat paljon. Tarvittiin ihmisiä pitämään huolta, suunnittelemaan ja valvomaan koneita. Tästä eteenpäin uusia ammatteja on syntynyt kovaa tahtia koko ajan. Teknologia on kuitenkin muuttanut kaiken. Ammatit ovat vaihtuneet, työnkuva on erilainen. Kirjassa pohditaankin sitä, että ”uuden työn” aikakaudella työskentely on hyvin erilaista kuin ennen.

Ennen uskottiin työn tehokkuuden tulevan mahdollisimman ahkeran työnteon kautta. Niin se usein tulikin. Kuitenkin nykyään työtehtävät ovat hyvin erilaisia. Esimerkiksi suunnittelutyö ei ole varmasti tehokkainta, jos sanotaan, että kahdeksassa tunnissa on saatava saman verran aikaiseksi joka päivä. Luovilla aloilla työtehokkuutta on lähestyttävä jollakin muulla tapaa. Kirjan mukaan työtehokkuutta pitäisikin lähestyä etenkin luovilla aloilla elinvoiman, inspiraation ja innostuksen avulla.

Suomalaisissa yrityksissä on jo hieman alettu keskittymään päivitettyyn työhyvinvointiin ja inspiraation, elinvoiman ja innostuksen esille tuomiseen. Esimerkiksi Rovion toimisto on sisustettu Angry Birds–teemalla.  Toimisto ei siis ole perinteinen liikemies ympäristö, vaan siitä on pyritty tekemään viihdyttävä ja sen tehtävä on varmasti myös inspiroida työntekijöitä. Olen myös kuullut yrityksistä, joissa rohkaistaan esimerkiksi liikkumaan, lahjoittaen liikuntaseteleitä tai kuntosalikortteja. Liikunnan koetaan tunnetusti kehittävän työhyvinvointia ja työn tehokkuutta. Ihmiset ovat paremmassa kunnossa liikkuessaan ja mieli pysyy virkeänä.

Tämän ”uuden työn” aikakautena on työn ja vapaa-ajan jaottelu vaikeampaa kuin ennen. Esimerkiksi päivän päätteeksi kotona tutustut mahdollisesti huomisen kokouksen materiaaliin. Myös työtehtävät ovat hyvin erilaisia nyky-yhteiskunnassa, työsi saattaa olla sellaista, mitä ennen ei oltaisi voitu työksi kuvitellakaan. Palveluammatit ja elämystuotanto ovat esimerkkiammatteja.
Työ saattaa olla paljon ihmisten kontaktointia tai puhdasta ideointia ja luomista. Opiskelijoita ei määritellä työntekijöiksi, vaikka usein opiskelijat tekevätkin paljon työtä oppimisen eteen.

Tiimiakatemialla olen opiskelija ja työntekijä. Opiskelen yritystoiminnan kehittämistä, mutta pyöritämme omaa tiimiyritystämme. Akatemian parhaita piirteitä onkin, että työympäristö on inspiroiva, elinvoimainen ja innostava. Mutta miksi? Olemme tulleet opiskelemaan tulevaisuuttamme varten, moni tiimiyrittäjä on aidosti kiinnostunut yrittäjyydestä. Suuri tekijä talon sisällä on motivaatio oppia uutta. Ympäristöstä inspiroivan, elinvoimaisen ja innostavan tekee vapaus omaan tekemiseen, tulosten näkyvyys konkreettisesti, muut tiimiyritykset ja heidän tulosten näkyvyys. Sekä innostavuutta on lisätty esimerkiksi tonni kongilla ja erilaisilla talon sisäisillä kilpailuilla.

Yrittäjyydessä parasta on inspiroituminen omista saavutuksista. Akatemialla inspiroidutaan muista tiimeistä ja etenkin omasta. Akatemialla on erittäin vaikeaa laittaa rajaa työnteolle ja oppimiselle.
Se tuntuu enemmän työltä, mutta taustalla pitäisi kuitenkin aina huomioida ensisijaisesti yrittäjyyden monipuoliset opit. Olisikin mukava nähdä, onko joillakin yrityksillä yhtä kannustavaa ja inspiroivaa ympäristö, kuin meillä on. Luulen, että ei ole, joten miten se olisi mahdollista toteuttaa ja olisiko se toimivaa?

Miten me taas voisimme kehittää työhyvinvointiamme? Akatemialla itseasiassa näkyy laulu, leikki, näytteleminen ja hauskan pito. Vahvuuslaskelma on erinomainen esimerkki. Kerromme kuluneen kuukauden luvut ja toteutamme sen usein hauskalla esityksellä. Se inspiroi myös talon sisällä muita paljon paremmin. Olisi myös mielenkiintoista sisällyttää 24H synnytykseen leikkiä ja taidetta. Ideoiminen on kuitenkin luovaa työtä ja jossakin vaiheessa aivot alkavat todella väsymään. Ehkä näillä tekniikoilla synnytyksen työtehokkuus saattaisikin nousta. Myös treenien dialogiringissä monet väsyvät. Leikit ovatkin tuttuja treenien alkuun, mutta niitä voitaisiin pitää enemmän myös treenien puolessa välissä.

Käytäntöön kirjasta vien sen, että pyrin keksimään keinoja, joilla pystymme tehostaa työskentelyä toimistollamme. Usein toimistolla on hieman villiä, joten jumpat ja leikit voisivat auttaa keskittymään myös iltapäivällä.

 

Tagit:

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!