Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Työelämän kapinalliset

Kirjoitettu 09.05.21
Esseen kirjoittaja: Tiia Kolehmainen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Työelämän kapinalliset
Kirjan kirjoittaja: Halme, Karas, Manninen, Marttinen, Murto, Teikari
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

”Suuttumus, vitutus, turhautuminen on parhaillaan liekin sytyttäjä, palon herättäjä ja innostuksen aiheuttaja. Suuttumus on energiaa, tietoa siitä, että jokin on väärin, vaikka se voisi olla oikein”

 

Luin tai oikeastaan kuuntelin kuuden eri naisen yhteisvoimin kirjoittaman kirjan työelämän kapinalliset, joka kertoi välillä melko värikkäästikin työelämästä ja sen kulttuurista tänä päivänä. Kirjoittajat ovat eri alojen työskentelijöitä, yrittäjiä opiskelijoita, kuka mitäkin, mutta heitä yhdisti suuttumus työelämästä. Kirja alkaa jo osuvasti sanoilla ”Tätä kirjaa ei olisi ilman vitutusta.” Nämä kirjan naiset päättivät yhteistuumin vuonna 2014 perustaa Facebook ryhmän nimeltään Ompeluseura, jossa oli tarkoitus jakaa kokemuksia eri töistä ja mahdollisesti myös verkoston kautta vapaista työpaikoista. Ideana oli aluksi, että ryhmään otettiin mukaan kavereita, sitten heidän kavereita ja lopuksi siitä tuli avoin, mutta vain naisille, sillä miehillä oli omia kerhojaan ja klubejaan. Koska ryhmässä haluttiin jakaa kokemuksia työelämästä, on niitä avattu kirjassakin melko laidasta laitaan.

 

Työn teolle pitäisi olla paikka, missä työskentely on tehokkainta

Kirjassa puhuttiin siitä, että läpi historian työnteolle on aina ollut jokin paikka, mihin töitä mennään tekemään. Vaikka työn muodot ovat muuttuneet, työtilat eivät. Toki korona vuosi on ravistellut meitä sillä, että fyysinen työtila kodin ulkopuolella ei ole ollut mahdollinen vaan työpistettä on vaihdettu keittiön pöydältä sohvan nurkkaan. Etätyö oli alkuun ainakin itselleni todella vaikea asia hyväksyttäväksi, sillä minulle yhteisö ja hälinä olivat ympäristö, missä sain asioita tehtyä. On mukavaa, että on avokonttori, jossa voit mennä kysymään apua helposti ja melkein aina löytää jonkun juttukaverin ja ihmiset ovat helposti lähestyttävissä.

Vaikka avokonttori onkin mukava asia, ei sielläkään kaikki työskentely onnistu. Vaikka tykkään höpötellä ihmisten kanssa, on häiritsevää kun teet hommaa, joka vaatii keskittymistä ja se aina keskeytyy. Tällaiset suunnittelu hommat ja esseet menin yleensä tekemään kirjastoon tai kahvilaan, jossa sain olla itsekseen ajatusten kanssa. Nyt tämän etäajan aikana olen oppinut löytämään uusia työtapoja, sillä aikaa ei mene höpöttelyyn, joten työskentely on myös tehokkaampaa. Toki tiimin kanssa on Zoomissa yhteisiä tapaamisia, jotta saadaan pidettyä yhtä, mutta siinä mielessä on tehokasta, kun kukaan ei tule keskeyttämään. Ainoa haaste on toki välillä saada itseään niskasta kiinni alkaa tekemään hommia.

Nyt kun ollaan päästy taas liikkumaan toimistolla vapaasti, on ihana mennä juttelemaan ihmisten kanssa ja pitämään palavereita, mutta silti etäpäivän pitäminen ei tunnu enää huonolta ajatukselta, vaan että jos haluaa saada hyvin aikaan, tietää, että kannattaa jäädä kotiin tai mennä kahvilaan, jossa luovuus saa vallan ja kukaan ei tule keskeyttämään. Fyysistä työtilaa ei enää siis tarvita työn mahdollistamiseen vaan sen tukemiseen.

Ja koska Gravina tietoisuus toisista on tärkeää, olemme sopineet yhteiset säännöt ilmoittaa/merkata kalentereihin, että missä kukin menee milloin, niin sitä ei tarvitse jokaiselta erikseen kysyä. Lisäksi sinun pitää olla tavoitettavissa 8-16 välisellä ajalla joko puhelimitse tai kasvotusten.

 

 Johtaminen

”Hyväksi johtajaksi voi tulla kuka vain joka haluaa hyväksi johtajaksi.”

Kirjassa oli huvittavasti mainittu, että johtajaksi voi päätyä puolivahingossa, joka tuo itseni mieleen tilanteessa, kun valittiin tiimille talouspäällikköä. En ollut varma halusinko edes lähteä siihen rooliin, koska en kuvitellut itsestäni johtajaa, etenkään talouden parissa, mutta minut oli yksimielisesti jo valittu, ennen kuin sisäistin tilanteen edes itse.

Mitä ovat sitten hyvän johtajan piirteet?

Johtaminen on asiantuntijatyötä ja siten johtaja myös asiantuntija, se siis vaatii jatkuvaa osaamisen ylläpitoa, päivitystä ja kehittämistä.

  1. Kaikkia työpaikkoja yhdistää ihmiset ja siellä on missä on ihmisiä, on tunteita (odotuksia, toiveita, huolia, empatiaa, kateutta.) Johtajan on syytä ottaa ihmisten tunteet huomioon erilaisissa tilanteissa ja osattava reagoida niihin. Yksi helppo tapa on kerätä ja antaa palautetta ja kiittää ihmisiä onnistumisista ja sitä kautta pitää työntekijät motivoituneina. Myös helppo tapa selvittää millainen ilmapiiri töissä on, on siinä, että uskaltaako töissä näyttää tunteita johtajan läsnä.
  2. Älä ole kontrollifriikki. Älä hoida kaikkea yksin äläkä ole se, joka viimeisenä päättää, miten asia on. Tämä osoittaa sen, että luottamusta alaisiin ei ole ja vain sinä tiedät, kuinka asiat tulisi hoitaa.
  3. Tavoitteellisuus ja johdonmukaisuus. Tavoitteet valitaan ja sovitaan yhdessä ja niiden etenemistä seurataan tasaisin väliajoin. Kyse ei ole vahtaamisesta, vaan siitä, että ihmisille annetaan vapautta tehdä asioita. Valmistautuminen myös palavereihin etukäteen ja perehdyttää ihmiset kunnolla tehtäviinsä.

On myös hyvä muistaa, että johtaminen kuuluu usein ryhmälle, johtaja ”vain” pitää kokonaiskuvan kasassa. Kirjassakin mainittiin, että jokaisen tulisi hankkia johtamiskokemusta elämänsä aikana jollain tapaa, ja sitähän me akatemialla opettelemme myös jatkuvasti erilaisissa johtotehtävissä tiimin rooleista talon rooleihin ja eri projektien johtoon. Tähän vielä hyvä tiivistys kirjasta:

  • Hanki johtamisosaamista
  • Opettele reflektoimaan omaa toimintaasi
  • Opettele tunnetaitoja ja kehitä niitä jatkuvasti
  • Halua olla hyvä johtaja ja anna sille aikaa!

 

”Jos haluat olla hyvä johtaja, sinun ei tarvitse muuta kuin koittaa vilpittömästi haluta olla koko ajan siinä parempi! Se kehittää itsetuntemusta ja se kertyy altistamalla itsensä erilaisille tilanteille ja kokemuksille, palautteelle sekä kouluttautumalla ja verkostojen hyödyntämisellä.”

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!