Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Ymmärrettyäni Start With Why -kirjan luettua MIKSI vastauksen olevan tunne, heräsi kiinnostus, miten sen voi löytää. Päätin ottaa tämän vuoksi kuunteluun Sinekin toisen kirjan, Find Your Why, joka on siis jatko osa Start With Why:lle.

MIKSI lause (Why statement) tulee muodostumaan seuraavan laiseksi:”(My purpose is) to __________ so that _______”,eli ”Minä teen _________, jotta _________”. Kirjassa esitellään kaksi eri prosessia, miten löytää miksi. Ensimmäinen on MIKSI:n löytäminen yksilölle, ja toinen on MIKSI:n löytäminen ryhmälle. Molemmissa tehtävissä tulee olla vetäjä, ja tämän henkilön tulisi olla joku, joka tuntee sinut yksilönä hyvin ja haluaa auttaa sinua. Ryhmän vetäjän tulisi olla joku, joka haluaa auttaa teitä ryhmänä.

Yksilönä prosessissa kannattaa olla hyvä kaveri, mutta ei kuitenkaan sellainen, joka tuntee sinut läpi kotaisin, esimerkiksi isä, äiti tai tyttö- tai poikaystävä. Liian läheiset ihmiset voivat helposti ohjata keskustelua, koska he mahdollisesti tuntevat tarinasi entuudestaan.

Ryhmä prosessin tekemisen näen järkeväksi jokaiselle tiimille Tiimiakatemian aikana. Vetäjän rooliin näkisin parhaiten sopivan tiimin valmentajan. Paras ajankohta tiimin MIKSI etsimiseen olisi joko ensimmäinen kevät, tai viimeistään toinen syksy. Tämän ikäisille tiimeillä on ehtinyt jo muodostaan tietynlainen käsitys tiimilaisista ja tiimistä, ja mihin suuntaan tiimi on menossa. Heti alussa kaikki on vielä niin uutta, että jokainen pinkku on vielä pihalla siitä, mihin ovat tulleet.

Miksi:n löytäminen kestää vähintään 4h, joten tähän olisi hyvä käyttää yhdet pitemmät treenit niin, että workshop saadaan hoidettua loppuun asti. Workshopissa on kolme pääpointtia:

  1. Kontekstin asettelu (45-60min)

Alkuun valmentajan on hyvä kertoa, kuinka tärkeä seuraavat 4 tuntia tulee olemaan tiimille ja sen tulevaisuudelle. Kertoa tarkka aikataulu treenin kulusta, ja painottaa, että kaikkien tulee olla täysillä mukana.

Tämän jälkeen valmentaja kertoo yrityksestä, jonka MIKSI kysymyksen vastaus on helposti ymmärrettävissä. Esimerkiksi tässä vaiheessa voi kertoa Applen tai Southwest Airlinesin MIKSI tarinat, joita kerrotaan Start With Why -kirjassa. Yritys voi olla myös joku pienempi, läheisempi yritys, jos on tietoa tälläisestä.

Tämän jälkeen jaetaan ryhmä pareihin, jotka keskustelevat 4-6min siitä, mitä Tiimiakatemialle tullessa inspiroi ihmisiä eniten, mikä inspiroi ihmisiä tulla päivittäin toimistolle. Kun palataan takaisin dialogi rinkiin, kannattaa pyytää muutamaa henkilöä sanomaan parinsa inspiroivan tarinan koko tiimin kuultavaksi.

Seuraavaksi valmentaja kertoo mistä Golden Circlestä on kyse. Tässä vaiheessa voi esimerkiksi näyttää Sinekin TedTalkin.

  1. Keskustelun ylläpitäminen (2-2,5h)

Tämän osuuden aluksi jaa porukka 3 joukkoon. Jokaisessa ryhmässä tulisi olla mahdollisimman kattava jako erilaisia ihmisiä. Tässä osiossa tulee olemaan 3 kysymystä:

  1. Minkälaisia positiivisia tunteita yritys/tiimi on tuonut sinulle? (45min). Vastausten tulee olla tunne pohjaisia, ei asiapohjaisia. 20 minuutin jälkeen jokainen ryhmä jakaa vähintään top 2 tarinaa heidän keskusteluistaan. Valmentajan on tärkeää kysellä syventäviä kysymyksiä tarinan kertojalta.
  2. Mikä on yrityksen panos tarinoissa? (25min) Ryhmien tulee miettiä verbejä, tai tekemisiin liittyviä sanoja, jotka kuvastavat syitä, minkä takia tiimi on tuonut sellaisia positiivisia tuntemuksia. Nämä tulee kirjoittaa ylös fläppi taululle. Sanoja tulisi olla 10 jokaisella ryhmällä. Tämän jälkeen jokainen ryhmä kertoo sanat, joita he keksivät. Nämä sanat tulee kirjoittaa ylös samalle fläppipaperille. Tämän jälkeen on hyvä pitää 15 min tauko.
  3. Mitä yrityksen panos sai muut ihmiset tekemään tai toteuttamaan sen jälkeen, ovat olleet yhteydessä yritykseen? (50min) Tässä kohtaa on tarkoitus keskustella kohtaamisista, jotka tuotiin esille ensimmäisessä kohdassa, mutta mennään syvemmälle tapahtumiin. Nämä ovat tarinoita yrityksestä, joita ei kilpailijoilla ole. Kun ryhmät ovat keskustelleet 20 minuuttia, on aika tuoda tarinat taas koko tiimin tietoisuuteen. Tarinoita kerrottaessa tulee valmentajan kirjoittaa tarinat ylös fläppipaperille. Kun kaikki tarinat on käyty, tulee niiden olla edessä kaikkien näkyvillä.

3. Miksi kysymyksen laatiminen (30-35min)

Tässä osiossa ensimmäisenä valmentajan tulee kertoa, miltä MIKSI vastaus tulee näyttämään: ”Me teemme _______, jotta _______.” Ensimmäiseen kohtaan tulee tekemiset, joita yritys tekee, ja toiseen kohtaan, mitä vaikutuksia yrityksen tekemisellä on.

Tämän jälkeen tiimi jaetaan kahteen ryhmään. Molemmat ryhmät miettivät yhden MIKSI vastauksen 2 kohdan fläppien perusteella. Tässä heillä on aikaa 25 minuuttia. Sanojen virallisilla merkityksillä ei ole väliä niitä miettiessä, vaan sillä, mitä sana edustaa tiimiä. Aikamääreissä on tärkeä pysyä, jotta MIKSI vastaukset ovat tunne pohjaisia, eikä liikaa mietittyjä. Molemmat ryhmät esittelevät tuotoksensa toiselle ryhmälle. Kun ne ovat esitelty, päätetään yhdessä, valitaanko toinen MIKSI vastaus käyttöön otettavaksi, vai yhdistelläänkö kahdesta vastauksesta yksi kokonaisuus. Workshopin jälkeen on tärkeää koota ryhmä, joka viimeistelee MIKSI vastauksen lopulliseen muotoon. Workshopin lopuksi on hyvä pitää Check-out, jossa jokainen henkilö kertoo, kuinka MIKSI vastaus tulee näkymään omassa tekemisessään.

 

Kun MIKSI vastaus on saatu lopulliseen muotoon, pitää se muistaa pitää mukana kaikessa toiminnassa, mitä tiimi tekee. Kun kaikilla on yhteinen määränpää, on tiimillä oiva mahdollisuus päästä huipputiimiksi.

Tagit:

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!