Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Ennen ajanlaskun alkua, Århus

DIA UNO

Odotukset Tanskan kontaktikerralle Rohkeissa Tekijöissä oli todella suuret. Olin itsekin ihan haltioissani jo muutamaa päivää ennen lähtöä. Jo aikaisemmilta kontaktikerroilta olin oppinut todella paljon eritoten sparraussessioista ja muista höpöttelyistä kollegoideni kanssa. Tälläkään kerralla sparrauksesta ei vältyttä, kun aloitimme Elmon kanssa jo heti bussien kurvatessa Harjun portilta Helsinki-Vantaalle. Ne jatkuivat koko matkan Helsinkiin asti ja saimme hiukan myös avattua odotuksia myös tälle Århusin kontaktikerralle.
Kööpenhamina-Århus junamatkalla loimme neljän hengen ryhmissä tavoitteet tälle matkalle. Meidän ryhmällä nousi tavoitteisiin mm:
– Tutustuminen tarpeeksi hyvin, jotta voisi sanoa omaavansa verkostot Århusista
– Loppuun asti vieminen
– Oppien tuominen myös akatemian toimintaan
– Avoinna uusille ajatuksille ja ideoille
– Yrittää imeä tietoa mahdollisimman paljon, pääpaino kuuntelemisella kuin kertomisella
– Aktiivisuus

Heti ensimmäinen tapaaminen Kaos Pilotsin porukan kanssa oli hauska ja mietitty. Meidän silmät sidottiin ja meidät vietiin luokkaan, jossa oli hiljaista. Tiesin, että istuimme jossain ruuan lähellä. Avatessamme siteet näimme, että meille oli katettu ruokapöytä ja meidät oli jaettu ryhmiin, jossa aloittaisimme tutustumisen. Todella hyvin aloitettu ja viety vielä käytönnän tasolle! Lisäksi jokaisen lautasen alla oli paperille kirjoitettu asia, joka täytyi toteuttaa illallisen aikana. Tämän kautta saimme ilmapiiriä vapautuneemmaksi, kun esim. Alex joutui nauramaan erittäin äänekkäästi kokoajan. Illallinen kesti sopivan aikaa, ja yleiskuva oli todella mukava. Ainoana kehityskohtana nostaisin Kaos Pilotslaisten paikallaolon. Paikalla ei ollut kuin n. 6 henkilöä, jolloin käytännössä 3-4 hengen suomalaisporukka tutustui samaan aikaan yhteen, maksimissaan kahteen KP:n opiskelijaan. Vieläpä kun opiskelijat eivät tulleet, ei myös ruokaa riittänyt tarpeeksi, ainakin alussa. Mutta ruokahan oli todella pieni juttu, eikä se yhtään vaikuttanut meininkiin!

Alustavan tutustumisen jälkeen olimme sopineet yhdessä menevämme paikalliseen pubiin tutustumaan vielä enemmän. Täällä pääsin itsekin tutustumaan lähes kaikkiin meidän mukana olleiden KP:n opiskelijoiden kanssa. Mielestäni hyvä päivän runko oli keksitty jo meille valmiiksi. Odotukset pysyivät korkealla DAY 1:n jälkeen.

 

DIA DOS

Aamu alkoi pöytiin, eli ryhmiin jakamisella. Kerkesimme alussa tutustua lisää muiden KP:n kanssa, jotka eilen eivät olleet päässeet paikalle. Tähän meillä oli aikaa n. 15minuuttia. Sitten aloitimme käytännössä koko matkan suurimman ”setin”, Idea Agent-innovointiprosessin, as I call it. Kyseessähän on siis KP:stä valmsitunut opiskelija, joka on kirjoittanut kirjan Idea Agent. Hän avasi ainakin itselleni todella hyvällä, hauskalla tavalla epäkohdat tämän hetken innovoimisprosesseista ja yleikatsauksesta. Setti oli todella mielenkiintoinen ja kävimme ehkä hiukankin liian pitkän kaavan mukaan läpi kyseistä kirjaa. Jokatapauksessa, itselleni heräsi todella monta uudenlaista ideaa ja näkökulmaa jota pystyn käyttämään hyödyksi myös muissa omissa projekteissani. (Olen tehnyt näistä työkaluista esityskelpoisia ja esittänyt kaikki nämä JO omalle tiimilleni!)
Introductionin jälkeen saimme harjoitussynnytyksen liittyen aikaisemmin käytyihin asioihin ja työkaluihin. Harjoitustoimeksianto kuului siis:

 

What can we do to make Bambuser the first choice for parents (young & old) when sharing their stories?

Toimeksianto oli mukavan kevyt, vaikka monsterilause olikin kyseessä. Käytimme juuri opittuja työkaluja ryhmässämme.

 

Tool 1: I DO ART <3
(käytä tähän n. 5min)


I = Intention
DO =
Desired Outcome
A =
Agenda
R =
Rules & Roles
T =
Time

Tämän opin erittäin hyvänä ja uutena aloitustyökaluna. Ennen synnytyshaastetta tehdään hiekkalaatikon reunat kaikille selviksi. Tällä määrittämisellä helpotetaan ja nopeutetaan prosessia erittäin paljon. Ensimmäisenä kirjoitetaan yhdessä ylös mikä synnytyksen tarkoitus on. Toisena on haluttu lopputulos, jolloin määritellään haluamat tavoitteet ja maalit. Kolmantena yksinkertaisesti lisätään agenda, joka käytännössä on sama kuin synnytyksen/haasteen toimeksianto. Neljäntenä määritetään roolit ja säännöt. Roolina voi olla esimerkiksi ”Time Keeper”, joka varmistaa aikataulussa pysymisen aina. Sääntöinä voisi olla esim. että toisen ideoita ei ammuta alas, tai muuten joutuu hakemaan kaikille kahvit yms. Viimeisenä todella tärkeänä pointtina aikataulutus. Jos ajatuksessa on saada ideointisessio, purku, toteuttaminen, kirjamminen materiaali, esitys yms. kuntoon, on mietittävä kuinka paljon mihinkin kohtaan tarvitsee aikaa.

Tool 2: UPSIDE-DOWN(Käytä Post-it)
(itse keksityt nimet, cool huh?)
Kesto: 30min-60min

STEP 1: Summamutikassa kerätkää viisi aivan randommia sanaa ja kirjoittakaa ne eri lapuille.
(Esim. piano)

STEP 2: Muuta kukin näistä sanoista lauseeseen, että se liittyy tähän toimeksiantokysymykseen
(Esim. Kuinka saamme näkymään pianoa bambuser-palvelussa mahdollisimman paljon?)

STEP 3: Kirjoita nämä hullunkuriset lauseet ylös

STEP 4: Mieti ratkaisuja näiden lauseiden kautta

Tool 3: TEMPLATE MADNESS (Käytä Post-it)
Kesto: n. 6 tuntia

STEP 1: Aloita vaihtamalla kaikki positiiviset sanat negatiivisiksi sanoiksi, ”often to never”
(Miten vanhemmat ei käyttäisi uudelleen bambouseria ikinä ensimmäisen kerran jälkeen?)

STEP 2: Mietin mahdollisimman hulluja ajatuksia ja ideoita vastataksesi tähän lauseeseen.

STEP 3: Valitkaa summamutikassa kuvia internetistä ja kirjatkaa näistä tulleet asiat myös post-it-lapuille.

STEP 4: Lappuja tässä kohdassa pitää olla todella paljon, reilusti yli 50. Laittakaa post-itit taululle ja yhdistelkää samat/samalta kuulostavat ideat yhdiksi laittamalla ne päällekäin.

STEP 5: Luo kenttä/ruudukko, joka on jaettu yhdeksään eri kategoriaan. Luo vaaka- ja pysty diagrammille randomilla jotkin kriteerit joita post-iteille kirjoitetuissa ideoissa mitataan.
(Esim. Vaakalinja arvioi idean uutuusarvoa, pystylinja arvioi idean koukuttavuutta.)

Kuva. Ruudukko

STEP 6: Sijoita Laput ruudukkoon, jolloin näemme mitkä ideat ovat lisätyöstämisen arvoisia

STEP 7: Tämän jälkeen jokainen ryhmäläinen miettii näistä ideoista vain yhden, jonka vie tästä stepistä eteenpäin.

STEP 8: Arvioi tämä idea TEMPLATE-kriteerein.

Kuva. Template-tool

CONCLUSION: Nyt sulla on ihan p***eleen hyviä ideoita!!!

DIA TRES – Let’s get down to business

Näitä työkaluja käytimme harjoituskeississä. Ja myös todellisessa keississä, hyödynsimme näitä lähestulkoon samalla tavalla.

Saimme toisen päivän oppien ja purkamisen jälkeen synnytystehtävän, joka koostui neljästä kohdasta:

  1. Create a team name
  2. Design a creative process that you would like to lead
  3. Design new method that we have not covered
  4. Need suggestion: How can we create the world best project environment?

Ja sitten meidän EKSTAASI-ryhmä ryhtyi toimeen. Meidän ryhmähän koostui viidestä ihmisestä, jossa oli minun lisäkseni neljä Kaos Pilotsin opiskelijaa.
Olimme käyneet toisena päivänä tällä reissulla läpi työkalua nimeltä Double Diamond.


Kuva. Double Diamond

Tämän työkalun mukaan työstetään samoja ideoita tai idea-alustaa kahteen kertaan: Ensimmäisellä syklillä ideoidaan ensisijainen tuote/idea/palvelu/kokonaisuus. Toisella syklillä aletaan jo työstämään tätä samaa kokonaisuutta.
Meidän ratkaisu tähän synnytykseen oli Double Diamond myös, mutta hieman toisella tapaa. Revimme Double Diamond-työkalun Diamondit toisistaan irti. Rip the double diamond apart. Tämä tarkoittaa että ensimmäinen timanttisykli pysyy aivan samanlaisena, mutta ero työkaluilla syntyy timanttien kohtaamiskohdassa. Nimittäin molemmat syklit näistä ovat itsenäisesti toimivia ja ovat lähes samankaltaisia syklejä.
Ensimmäisen timantin nimesin ”Get Ready Diamond”:ksi
Toisen timantin nimesin ”Create! Diamond”:ksi

Kuva. Ripped Diamond

Get Ready Diamond koostuu kolmesta kohdasta, Define, Develop ja Deliver. Ensimmäisessa kohdassa määritellään kirjaimellisesti mitä ruvetaan tekemään. Me käytimme yllä mainitsemani työkalujen avulla hulluja ja uudenlaisia miksauksia aivan ihmeellisimmistä ideoista.
Toisessa kohdassa, Develop, alamme jalostamaan lukuisista ideoita niitä kultakimppuja, jotka olemme valinneet parhaimmiksi.
Kolmanteen Deliver– kohtaan paketti laitetaan toiminta- sekä esittelykuntoon ja tuotos esitellään. Niin yksinkertaista kun se onkin.

Get Ready-Timantin jälkeen on seuraavaksi meidän innovaatio. Kyseessähän on aukko näiden timanttien välillä. Tämä tarkoittaa taukoa, jolloin katsotaan mitä olemme saaneet aikaan ensimmäisen timantin aikana. Tauon nimeksi olen laittanut Rethink!, jonka tarkoituksena on kirjaimellisesti uudelleenajattelu samaan toimeksianto/synnytyshaasteeseen. Ensimmäisen timantin ideoinnin tarkoituksena oli energisoida kaikkien aivot ja saada villien ideoiden alusta valmiiksi. (Sama asia kun iltatreenit, villimpää menoa kuin aamutreeneissä!)

Rethink!-kohdan jälkeen alkaa todellinen työ, jolloin hypätään Create! – timantin kimppuun. Kaikki aikaisemmin ideoidut asiat heitetään pois ja aloitetaan uudelta pöydältä. Create!-timantin toimintaosat ovat Discover, Develop sekä Deliver. Ainoana erona tässä on ensimmäiset kohdat, jossa määrittäminen on jo tehty. Aivot ovat energisoitu ja todellinen ideointi voi alkaa.

Ensimmäisessä kohdassa keskitytään klikkien löytämiseen. Uusien asioiden yhdistelyä ”TEMPLATE MADNESS”-työkalun kautta. Kun hullumpia, villimpiä, innovatiivisempia ideoita tällä kierroksella on ideoitu, aletaan niitä samalla kaavalla kehittämään yhä suuremmiksi yhtälöiksi. Luodaan ns. liha luurangolle. Prosessin kolmas osa on täysin samanlainen kuin ensimmäisessä timantissa. Ideat näyttökuntoon ja ne esitellään.

LOPPUTULOKSENA: Sinulla on käytännössä kaksi aivan erilaista ideaa/ratkaisua haasteeseen/toimeksiantoon. Me heitimme ensimmäisen timantin ideat pois heti aluksi, kohta periaatteenamme toimi First 100 ideas are known, 101st idea is true creativity.Mikäli sinulla ei ole pokkaa tähän, voit tietysti säästää tulokset ja vaikkapa vertailla niitä keskenään. Kuinka paljon syvemmälle tällä uudenlaisella vivahteella vanhassa työkalussa pääsikään. Ainakin meidän omat ideamme oli niin utopistisia, että toimiessa niitä ei taatusti ole vielä olemassa.

 

Milloin olet luovimmillasi? Suihkussa, räpätessäsi, urheillessasi?


 

Meidän ryhmässä päädyimme tarkastelemaan haastetta tunne-suunnasta. Milloin juuri sinä olet luovimmillasi? Minkälaisia tapoja harvemmin käytetään innovoidessa? Kiteytimme koko innovointituloksemme yhteen kysyvään lauseeseen:
How creative you can be in a/very uncomfortable position?
Viedään ihmiset epämukaviin asentoihin/tilanteisiin, josta pääsee pois vasta kun on keksinyt jonkin idean liittyen haasteeseen.
-> Uudenlainen tulokulma
-> Ihmiset eivät innovoi lähes koskaan siinä tilassa
-> Ajatellaan eri tavalla kuin normaalisti, ympäristö vaikuttaa innovointiin

Pointtina nimenomaan, miten ihmismieli innovoi, kun keholla on hiukan epämukava olla? Kun olet pyörinyt tuolilla ympyrää minuutin, kun makaat roskakorin päällä, kun istut avannossa. Tämä on päinvastainen tunnetila sille luovimmalle ajatukselle, että esim. suihkussa laulajille tulee parhaimmat sanat mieleen ja kuvainnollisesti irtautuu kehosta ja elää pelkästään siinä hetkessä. Huippu-urheilijoilla sanotaan tämän olevan jokapäiväistä heidän harjoitellessa. Kuinka moni onkaan yrittänyt päinvastaista reaktiota, jolloin keho käytännössä pakotetaan elämään vain hetkessä, koska tilanne on niin epämukava?

Miksi ihmeessä käytämme aina niitä normaaleja innovointikeinoja? Luulemme, että innovointi tapahtuu parhaiten istuessa tylsässä luokassa ideointiryhmän voimin. Käytämme jokainen samoja alustoja innovoinnille.

 

 

Synnytyksen purku

Purimme esitysten siivittämänä tuloksemme ja saimmekin todella paljon kehuja meidän tulokulmasta. Se oli kuulemma aivan sairas, uudenlainen ja erittäin luova tulokulma tähän haasteeseen. Itse olin todella ylpeä meidän tiimistämme. Lopuksi rustailimme hieman asioita ylös, joita olemme oppineet näiden synnytyksen ohessa.

  • Total different ways to be creative
  • Awesome tools for our birthgiving sessions and to IOD-event
  • You don’t always have to be the “talking guy” in the group
  • You don’t need to use old, familiar, creativity toold, you can create them too really easily
  • Always type down what you’re done in a group – not only the results
  • The tools itself helps to make the result unique

 

Kaikki yläpuolella lukeva on kullankallista, KOSKA:

Not many corporate people have time to do things like this.
Myy niitä synnytyksiä, myy!!!


DIA QUATTRO

Junamatkalla Åresta Kööpenhaminaan kävimme pienryhmissä koko kontaktikerran pientä motorolaa lävitse.

Mikä meni hyvin?
Porukassa ei myöhästytty matkustamisessa eikä workshoppiin osallistumisessa
– Opimme, että meille on antoisampaa mennä kiinnostaviin kärkilaitoksiin muiden akatemioiden sijaan
– Uusien työkalujen ja ideointiprosessien oppiminen
– Paikalle tulo ilman negatiivisia oletuksia ja ennakkoluuloja
– Tiimiakatemian vahvuudet on käytännössä erittäin vahvasti

Mikä meni huonosti?
– Ei ollut aikaa pölyttää heidän oikeita projekteja ja arkea
– Akatemialla todella pitkä matka vielä kansainvälisellä kentällä (yleinen englanninkieli akatemialla)
– Tupakkahetki oli KP:läisille iso yhteinen juttu.
– KP:n pinkut eivät olleet oikein kiinnostuneet meistä
– Sekä TA että KP- opiskelijat eivät oikein olleet valmistautunut ja ottanut selvää toisesta koulusta tarpeeksi
– Menimme vain heidän ”tunnille” ja teimme mitä käskettiin

Mitä opin?
– Luovuuteen tarvitaan vain oikeat työkalut
– Eri ryhmiin on sopeuduttava eri tavoin, jotta kaikki päsevät luovimmilleen
– Kaikki ei ruoki yhteistä innovointia -> katso oikea ryhmä kuntoon tarkasti

Mitä kehitettävää?
– Alussa olisi voinut olla parempaa tutustumista
– Paljon samanlaisuuksia meidän opetusalustoilla, joista epäkohdat näkee ehkä hyvinkin. Epäkohtien korjaaminen akatemialla tämän kautta

 

 

Lopuksi. Vaikka tavoitteet oli korkealla ja jokaista näistä ei saavutettu, on kuitenkin oltava ylpeä meidänkin porukasta. Vaikka kaikki ei osaa lähelläkään täydellistä englantia, toisinkuin lähes jokainen KP:läinen, heittäydyimme jokainen ja menimme hoitamaan esitykset kunnialla loppuun! Siitä se lähtee, että yrittää edes! Sen kautta kyllä positiiviset yllätykset ja kaikki muutkin voitontunteet seuraavat perässä, jos tähän pystyy.

Viimeisenä iltana KP:llä oli rakkausteema-illanistujaiset, jossa kattaus oli tunnelmallisen romanttinen ja tarjolla oli todella paljon erilaisia ruokia ja viiniä ilmaiseksi. Aika-ajoin eri ihmiset kävi kertomassa hyvinkin henkilökohtaisia asioita liittyen rakkauteen. Tämä oli jotain aivan uutta minullekin. Ei tällainen toimisi ikinä esimerkiksi Tiimiakatemialla, koska ennakkoluulojenmäärä, kilpailun määrä ja muutenkin asian muuttaminen vitsiksi ei vaan kestä tällaista. Niinkin henkilökohtaisista asioita kertominen yli viidenkymmenen ihmisen edessä vaatii jo itsessään paljon. Se vaatii oikean alustan. Se vaatii myös oikeanlaisen yleisön, jotta se olisi mahdollista. Tällaisilla illanistujaisilla takuuvarmasti lisätään niin järkyttämän paljon yhteenkuuluvuutta. En ihmettele tämän seikan kautta, miksi Kaos Pilots on rankattu maailmassa niin kovan tason kouluksi. Näistä seikoista voi ottaa vain opiksi ja pyrittävä ainakin itse heittäytymään, ylittämään itsensä sekä luotava sellaista alustaa, jossa nimenomaan muutkin lähellä olevat ihmiset voivat tehdä tämän saman asian. Harmi vaan, kun akatemialla ns. ”pakolliset” vierailijat tulevat pelkästään baskeista. Harmi vaan että matkat, joita TA tekee on jo entuudesta tuttuun ympäristöön. Jos oppiminen itse Tiimiakatemian sisällä on räjähtävän nopeaa, miksi me emme opi ulkopuolelta räjähtävän nopeasti myös? Ei kannata olla liian ylpeitä siitä, mitä teemme pelkästään Tiimiakatemian sisällä, se voima on myös löydettävä muiden toiminnasta ja tuotava omaan käytäntöön.

Peace.

 

JJ
#UpsideUp
Osuuskunta Idealeka
jari.savolainen@idealeka.fi

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!