Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Työkirja

Kirjoitettu 01.03.15
Esseen kirjoittaja: Eetu Lindfors
Kirjapisteet: 2
Kirja: Työkirja
Kirjan kirjoittaja: Saku Tuominen ja Pekka Pohjakallio
Kategoriat: 4.3. Johtamisen ja organisaation kehittämisen työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Saku Tuomisen ja Pekka Pohjakallion kirjoittama kirja kertoo siitä, kuinka jokapäiväiseen työntekoon saadaan palautettua tekemisen ilo. Kirja antaa käytännön vinkkejä tehokkaampaan työskentelyyn ja väsymisen ehkäisemiseen. Suurin osa ihmisistä viettää valtaosan ajastaan töitä tehden. Työ on keskeinen osa elämäämme, niin hyvässä kuin pahassakin. Siksi se miten töissä voimme on äärimmäisen tärkeää.

 

“Kaikki lipuu vain käsistä.”

Kirjan mukaan ihmiset valittavat apaattisuutta, stressiä ja merkityksen puutetta enemmän kuin koskaan aiemmin. Kirjassa olevan tutkimuksen mukaan ihmisten työtyytyväisyys vaikuttaa suoraan firman tulokseen. Ihmiset uupuvat ja kokevat työn merkityksettömäksi siitä syystä, koska heillä on jatkuva kiire, mutta samaan aikaan  he kokevat etteivät saa mitään aikaan. Suurin osa työstämme on ajatustyötä, mutta suhtaudumme siihen kuin mekaaniseen työhön. Työmme laadun määrittää hyvin pitkälle ajattelumme laatu. Teemme suuren osan työstämme päämme sisällä. Suurin osa työstämme ei ole siis konkreettista ja sen laadun määrittää hyvin pitkälle ajattelumme laatu.

“Minulla on usein sellainen olo, että jotain tärkeää jää tekemättä, koska en voi pysähtyä hetkeksikään.”

Kärsin itse todella paljon siitä, että en saa asioita vietyä usein loppuun saakka. Tai saan kyllä, mutta päivät keskeytyvät milloin mistäkin syystä ja ne asiat jotka minun tulisi hoitaa tänään, niin viimeistelen ne usein vasta silloin, kun on jo lähes liian myöhäistä. Kärsin siis keskeytyksistä ja “väli gonahduksista” kuten olen itse niitä nimittänyt. Huomaan usein kuluttavani paljon aikaa johonkin projektiin saamatta oikeastaan mitään aikaiseksi. Sama pätee kirja esseiden tekemiseen ja ennen kaikkea niiden viimeistely jää lähes joka kerta tekemättä. Näiden asioiden kuntoon laittamiseksi kirja tarjoaa muutamia erittäin hyviä ja konkreettisia keinoja.

Tein töitä auringossa takapihalla. Söin kun tuli nälkä. Parhautta!”

Yli 70% ihmisistä on sitä mieltä, että heillä on usein vaikeuksia keskittyä työpaikalla.

Joka toinen on sitä mieltä, että on tehokkaampaa työskennellä muualla kuin työpaikalla.

60% kokee ettei saa tehdä etätöitä haluamallaan tavalla.

70% kokee, että heidän on oltava työpaikalla niin sanottuun toimistoaikaan.

 

Työskentelemme Tiimiakatemialla avotoimistoissa ja suurin osa keskeytyksistä johtuukin juuri siitä syystä. Meteli on kova ja oma keskittyminen herpaantuu varsin usein. Paikka on silti inspiroiva ja ikinä en ole siitä itse häiriintynyt sen kummemmin, mutta haittaa siitä toisinaan on. Olen aina ollut tietoinen siitä, että minun ei tarvitse olla läsnä akatemialla jos en sitä halua, mutta siitä huolimatta olen halunnut käyttää suurimman osan ajastani siellä, koska se on yksinkertaisesti paikka jossa viihdyn. Olen kuitenki alkanut pitää kahtena päivänä viikossa sellaisia päiviä, joissa työskentelen puolet päivästä kotona ja se on ollut jo nyt erittäin oiva ja hyödyllinen kokeilu. Aionkin siis jatkaa tätä kokeilua tulevaisuudessa ja kehittää itseäni siinä lisää.

 

Kiire ja keskeytykset johtavat siihen etteivät ihmiset saa riittävästi konkreettisia, tärkeinä pitämiään asioita aikaan. Tunnemme että puuhastelemme kaiken parissa kovasti, mutta liian monenena päivänä ei ehditä saada juuri mitään aikaiseksi. Elämme maailmassa jossa, jossa aloittaminen on loppuun saattamista tärkeämpää.

Kirja tarjoaa näihin ongelmiin hyvän työviikon perusteet: 1234-portaat. Portaat on avain ajatustyötä tekevän ihmisen nykyistä parempaan työviikkoon. Sen tavoitteena on auttaa meitä saamaan enemmän aikaan, mutta samalla väsymään vähemmän.

OIVALLA

Hyvin usein suuret ajatukset syntyvät silloin, kun niitä vähiten odottaa. Meillä on niin valtava kiire tällä hetkellä, että emme malta odottaa rohkeimpien ideoiden syntyä, siinä tilassa harvoin tulee suuria oivalluksia. Liian usein myös tiimin sisällä kiireehditään eteenpäin ja asioita ei malteta aina miettiä loppuun saakka, vaan päätökset on tehtävä juuri nyt näissä kyseisissä treeneissä. Oivalluksille tulisi antaa enemmän tilaa, me voimme luoda tietoisesti tilanteen, jossa mielemme keskittyy yhteen asiaan muita enemmän ja alkaa ratkaista tätä tärkeänä pitämäämme ongelmaa. Sitä joka vaatii oivalluksen. Ratkaisu saattaakin löytyä yllättäen alitajunnan avulla ja huomaamme uusia mahdollisuuksia jatkuvasti kaikkialla, kun vain maltamme odottaa asioiden etenemistä tarpeeksi rauhassa.

POISTA

Neljän portaan toinen vaihe liittyy ihmisen mieleen. Ajattelemme jatkuvasti asioita, joita on pakko hoitaa. Niitä tulee jatkuvasti eteemme lisää ja osa niistä täytyy myös hoitaa, vaikka kuinka priorisoisimme. Kirjaamme jatkuvasti tehtäviä ylös paperille, mutta se ei kuitenkaan riitä, koska ne jäävät usein edelleen tekemättä. Siksi meidän tulee oppia kaksiportainen ajattelutapa: pois mielestä ja listalle. Pois listalta ja kalenteriin.

Olen itse myös käyttänyt aktiivisesti erilaisia to-do-listoja. Milloin paperilla ja milloin jonkun sovelluksen avulla. En kuitenkaan ole keskittynyt listalla tarpeeksi siihen, mitkä asiat menevät kalenteriin ja siihen, että siivoaisin listaa tarpeeksi aktiivisesti. Ainoastaan kun listalla on asia joka todella vaivaa tulisi sille varata kalenterista aikaa. Kun tämä tekemätön työ muuttuu työksi, joka tullaan tekemään torstaina kello kymmenen, on mieli valtavan paljon levollisempi. Yksi tavoitteeni on tehdä tästä tapa ja päivittää listaa jatkuvasti kaksiportaisen mallin avulla.

KOLME

Portaikon kolmas porras liittyy kaikkein tärkeimpien asioiden tunnistamiseen. Emme usein tunnista niitä kaikkein tärkeimpiä asioita, koska meillä on jatkuva kiire. Oleellista olisi keskittyä niihin asioihin jotka ovat tärkeitä mutteivät kiireellisiä. Koska kiireelliset asiat hoituvat kyllä. Nämä muut ovat asioita jotka olisivat tärkeitä, mutta jäävät aina kiireellisten asioiden varjoon.

  • Päätä kolme tärkeintä asiaa, jotka haluat saada aikaan tänä keväänä.
  • Päätä kolme tärkeintä asiaa, jotka haluat saada aikaan tällä viikolla.

En itse käytä tarpeeksi aikaa suunnitteluun ja tämä kolmas porras vaatii sitä jatkuvasti, jotta tärkeät asiat saadaan kaivettua mielestä kalenteriin. Vahvin aikaansaamisen tunne saadaan siitä, kun saa eteenpäin tärkeinä pitämiään asioita. Opettelenkin siis tunnistamaan ne ja valikoimaan niistä kolmen kokonaisuuksia.

NELJÄ TUNTIA

Neljäs ja viimeinen porras liittyy työpäivän neljään hyvään tuntiin, jotka erottavat erinomaisen päivän keskinkertaisesta työpäivästä. Usein tilanne on juurikin päinvastoin ja laadun sijaan keskitytään määrään ja siihen, että kalenterissa olisi varmasti hirveästi merkintöjä ja erilaisia tapaamisia. Tällä portaalla tulisi keskittyä kolmannen portaan kolmeen tärkeämpään asiaan ja niiden hoitamiseen. Tämän viimeisen portaan avulla voimme etukäteen suunnitella päivämme ja sen avulla voimme jälkikäten arvioida päivämme laadun.

 

“Parhaat eivät harjoitelleet enempää kuin muut vaan usein itse asiassa päinvastoin vähemmän.”

Kirja tarjosi loistavia käytännön esimerkkejä siihen, kuinka saan tehostettua välillä jopa surkuhupaisan saamattomia päiviäni. Kirja tuli siinä mielessä loistavaan saumaan, koska viimeinen ja tärkein vuosi on jo akatemian aikana minulla käynnissä. Tästä on hyvä jatkaa ja voin suositella jokaisella mitään saamattomuudesta kärsivälle kaverille kyseistä teosta!

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!