Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Työkirja

Kirjoitettu 23.11.14
Esseen kirjoittaja: Aleksi Suomala
Kirjapisteet: 2
Kirja: Työkirja
Kirjan kirjoittaja: Saku Tuominen, Pekka Pohjakallio
Kategoriat: 1.6. Oppimisen käsikirjat, 3.2. Yrittäjän taidot ja työkalut, 3.3. Yrityksen roiminnan kehittäminen, 8. Henkinen kasvu

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Työkirja oli kyllä juuri oikea kirja tähän hetkeen, kirjassa käsiteltiin meidän osuuskunnan tämän hetken suurinta ongelmaa. Aika ei riitä alkuunkaan kaikkeen mitä on mielen päällä, viikot hujahtavat hetkessä ja perjantai ei olekaan viikon paras päivä, vaan päivä jolloin todetaan taas tekemättömien töiden paljous. Kirja pureutuu suoraan tämän tunteen purkamiseen hyvin avatuilla ja konkreettisilla vinkeillä. Tämä on suuri ongelma aloilla jossa ajattelu ja innovatiivisuus ovat työkaluja, tämä on ongelma joka tiedostetaan ja tähän jopa tiedetään ratkaisuja, mutta miksi muutosta ei siis tapahdu? Tähän on selvä vastaus, koska se ei ole helppoa. Muutos ei tapahdu hetkessä ja se vaatii jatkuvaa motivointia, ja muutoksentietoista hakemista.

 

925-timantti perustuu kirjan tekijöiden toteuttamaan kokeiluun ja lukuisiin haastatteluihin. Tutkimuksen perusideana oli yrityskulttuuriin pureutuminen ajattelutyöhön perustuvilla aloilla. Työnteko on murroksessa jälleen kerran. Ennen 1500-lukua työnteko oli välttämätön paha, sitä tehtiin silloin kun sitä oli helpoin ja tehokkainta tehdä. Työ oli todella konkreettista ja siitä oli helppo irtaantua. Vapaa-aikaa ja jouten oloa arvostettiin suuresti. 1500-luvulla saksassa teollinen ajattelu nosti päätään mutta työ oli vielä vahvasti kausiluonteista, eli painettiin kovaa duunia mutta saatiin levätä välillä. 1800-luvulla teollinen ajattelu nousi suureen arvoon ja työn teko ja ahkeruus olivat hyveitä joita piti tavoitella. Tämän jälkeen Henry Ford oli työajan lyhentämisen pioneerina 1914. Hän lyhensi työpäivää yhdeksästä tunnista kahdeksaan ja tuplasi työntekijöiden palkan, tehdas oli tämän jälkeen huomattavasti tuottavampi. Tämä toimi teollisessa työssä, mutta ongelma tuleekin siinä että olemme siirtyneet teollisesta työstä tietotyöhön. Aivoja ei voi käskeä toimimaan optimaalisesti maanantaista perjantaihin 8-16 välisenä aikana. Kirjassa pureudutaan nyt siihen että mitä ratkaisuja tähän voisi olla olemassa.

 

925-timantin mukaan hyvän työkulttuurin keskeiset osa alueet ovat

-Merkitys

-Roolit

-Työtavat

-Ilo

-Elämä

Merkitys on sitä että työntekijät kokevat työllään olevat suurempi merkitys ihmiskunnalle ja itselleen. Työn merkitystä pohditaan yrityksen mission, vision, arvojen ja arvostuksen kautta. Jos nämä ovat työpaikalla kaikkien yhdessä pohtimia ja käyttämiä, on työntekijän helppo tuntea työllään olevan suurempi merkitys.

 

Roolit ovat tärkeässä osassa kun puhumme työn selkeydestä ja siitä mitä sinulta odotetaan. Kun rooli on selkeä, tiedät mitä sinulta odotetaan ja mitä sinun pitää saada aikaan.

 

Työtavat pitää altistaa jatkuvasti tarkastelun alle. Meidän pitää saada päättää tavoista miten teemme työmme, pelkästään tunne että saa vaikuttaa siihen että miten teet työsi on tärkeää.

 

Iloa nykytyössä tuottaa aikaansaamisen tunteet, se että saa itse päättää miten ja milloin haluaa kehittyä ja yhteilöllisyys.

 

Elämä itsessään on työtä ja arkea, mutta niiden erottaminen on ajattelutyössä käytännössä mahdotonta, siksi erottelemisen sijaa pitää tavoitella hyvää elämää, jossa työ, arki ja lepo ovat tasapainossa. Suuri rooli tässä on meillä itsellämme.

 

1234-portaat on teoria joka kolahti ja kunnolla. Tämä on asia jota haluaa kokeilla ja jakaa koko osuuskunnalle. Teoria perustuu kysymykseen mistä koostuu hyvä työviikko. Miten työviikon saa tuntumaan riittävältä, miten saadaan hallittua ajattelutyön tuomaa kaaosta ja painetta.

Yksi kysymys. Suuret ongelmat vaativat laadukasta ajattelua ja aikaa. Meillä on osuuskunnassakin jatkuvasti useita isoja kysymyksiä päällekkäin ja ajattelemme usein niitä kaikkia kerralla ja emme keskity aiheeseen tarpeeksi. Lisäksi ajattelun laatua haittaa jatkuvat tilanteet ja kysymykset joihin on pakko reagoida. Teoriassa ideana on se että meillä on vain 1 tärkeä ongelma ”takaraivossa” kolkuttamassa kokoajan. Tätä ongelmaa mietitään aina kun siihen on aikaa, tällä tavalla emme pakota itseämme keksimään ratkaisua yhden palaverin aikana, jossa ajattelu ei ole todennäköisesti laadukasta. Ongelmaa voi miettiä urheillessa, kotona, lounaalla ja missä se nyt ikinä tuleekin mieleen. On suotavaa että pureudut ongelmaan useissa eripaikoissa ja usealla eri tavalla, näin saamme laadukasta ajattelua ja alitajuntaa hyödynnettyä. Tässä näen selvän ongelman ja ratkaisun meidän osuuskunnan toimintaan.

 

Kaksi poistoa on työkalu mielentyhjentämiselle. Itse ainakin henkilökohtaisesti en pysty ajattelemaan kunnolla kun päässä pyörii useita tärkeitä ja vähemmän tärkeitä asioita yhtä aikaa. Tämä saa aikaan sen ettei aika riitä ja kaikki kaatuu päälle, tämä aiheuttaa minulle jatkuvan väsymyksen ja tuntuu siltä että innovatiivisuus on kaukana ajatuksista. Kaksi poistoa idea on yksin kertainen, tyhjennä mieltäsi kirjaamalla tekemättömiä töitä listalle ja aina kun päivään tulee vapaa kolo, tyhjennä listaa. Idea ja toteutus on helppo, ongelmia voi tulla siinä että lista täyttyy turhanpäiväisitä asioista jotka vie tehokkaan listan ajatusta pois, tai sitten se koostuu todella tärkeistä asioista jotka tulisi kirjata erikseen kalenteriin.

 

Kolme tavoitetta on maksimi määrä yhdelle viikolle tärkeitä tavoitteita. Tämän teorian idea on se että päätämme seuraavan viikon 3 tärkeintä tavoitetta ja näille järjestetään aikaa kalenterista. Näiden asioiden hoitaminen tuo aikaansaamisen tunnetta ja projektit etenee hyvällä vauhdilla. Haasteena tässä on päättä ne kolme asiaa jotka tuottavat eniten arvoa meille ja niin että ne on mahdollista saavuttaa. Meillä on jo käytössä askelmittari, joka on vastaava priorisointi työkalu. Aion kokeilla täyttää vain 3 tavoitetta jatkossa ja katsoa saanko enemmän aikaansaamisen tunteita, lisäksi käytän näiden tavoitteiden pohtimiseen enemmän aikaa.

 

4 tuntia on ajatus neljästä hyvästä tunnista joka päivä. Määrä voi olla toki eri mutta nyrkkisääntö on puolet työpäivästä. Neljä tuntia tuntuu vähältä mutta kun ajattelee että joka päivä puolet ajasta saisin ajatella kohdan kolme tärkeitä asioita ilman suurempia keskeytyksiä, saisin aikaan niin paljon enemmän kuin tällä hetkellä saan päivän aikana. Liian usein todetaan päivän jälkeen että olipa turha päivä, ei saatu mitään aikaan/eteenpäin. Tämä johtuu siitä että emme ole saaneet järkättyä kalenteriin tärkeille asioille tilaa, usein kalenteri täyttyy kaikesta turhasta jota tulee vastaan. Pitäisi opetella laittamaan kalenteriin kolmelle tärkeälle tavoitteelle tilaa joka päivä.

 

Vaikealta tuntuu. Muutos ei ole koskaan helppoa, jos olisi nämä teoriat olisivat jo kaikki alla käytössä ja ihmisten vointi olisi paljon parempi. Muutos tarvitsee kaksi asiaa: halun muuttua ja kyvyn muuttua. Halu lähtee ongelman tiedostamisesta, luulen että puhun koko osuuskunnan puolesta kun sanon että ongelma on tiedostettu. Kyky muuttua onkin sitten hankalampi kysymys. Vanhan tavan muuttaminen on hankalaa ja aikaa vievää joten on helpompaa luoda uusi tapa. Kirja tarjoaa muutokseen hyvän työkalun. Muutoksen kuusilehtinen apila. Apila koostuu tutkimuksesta jossa ollaan selvitetty yrityksiä joissa muuttuminen on onnistunut ja on tuntunut helpolta. Kun seuraa näitä kuutta askelta, muutos on huomattavasti todennäköisempää.

  1. Kokoa Ryhmä: ryhmä kannattelee
  2. Luo oikea asenne: muutos on mahdollinen, mutta ei helppoa
  3. Fokusoi olennaiseen: tahdonvoima on rajallinen joten keskity yhteen muutokseen kerrallaan
  4. Luo tästä tapa: yksinkertaistamista ja toistoja.
  5. Iloitse matkasta: useita välitavoitteita, itselle sopivat palkinnot ja rangaistukset
  6. Kerro: muutoksesta kaikille enne kuin se on jo tapahtunut, kun muutkin alkavat puhua minun tavoitteista alan itsekin uskomaan siihen vaikka en ole perillä.

Aleksi Suomala

0401714995

suomala.aleksi@gmail.com

Osuuskunta Bisnera

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!