Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Työpäivästä merkityksellinen

Kirjoitettu 22.03.15
Esseen kirjoittaja: Petri Vainio-Pekka
Kirjapisteet: 2
Kirja: Työkirja - Työelämän vallankumouksen perusteet
Kirjan kirjoittaja: Saku Tuominen
Kategoriat: 7. Innovointi, 7.2. Aivoteollisuuden innovaatiotyökalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Työkirja

 

Porhossa kehuttiin paljon tätä kirjaa, eikä syyttä. Kirjassa tuli paljon uusia ideoita ja vinkkejä siihen, miten päivä kuuluisi rakentaa ja miten päivästä saa hyödyllisemmän. Huomasin samalla tiimissämme pieniä epäkohtia päivien saamisesta hyödylliseksi. Suunta on kuitenkin muuttunut jo paljon jos vertaa syksyyn. Kaikki lähti oikeastaan siitä, kun aleksi luki tämän kirjan. Näin ollen olihan se pakko lukea itsekin, kerta tästä on puhuttu niin paljon!

On tärkeää, että päivästä saisi sellaisen, jotta työmotivaatio pysyy korkealla. Näin ollen päivässä ei ole loppujenlopuksi montaa tuntia aikaa siihen, että on luova ja motivoitunut. Tämän takia on tärkeää seurata enemmän tulosta, kuin työaikaa. Tämä on huonoa nykysuomessa. Huomaan myös sen, kun meilläkin oli alussa ongelmia tämän kanssa, niin työmotivaatio ei ollut huipussaan. Nyt kun olemme alkaneet seurata tulosta enemmän, ihmiset ovat paremmalla mielellä aina akatemialla ja tämä on osoittautunut erittäin hyväksi tavaksi. Olemme myös tätä kautta palkitsemaan kerran kuussa meidän kuukauden onnistujan. Ensimmäinen palkitseminen tapahtuu huhtikuun vahvarissa, joka järjestetään Tiimiakatemialla joka kuukausi.

Kirjasta päällimmäisenä mieleeni jäi työkulttuurin 5 tärkeintä osa-aluetta. Tämä on siis timantti 952 ja tähän kuuluu:

Hyvät roolit helpottavat myös siihen, että projektit etenevät. Tällöin on tärkeää, että joka projektissa on projektipäällikkö ja projektiryhmä. Huomasimme tämän itsekin, kun projekteja alkoi tulla vähän enemmän. Näin tuntui jossain vaiheessa, että osa porukasta hukkui töihin ja osalla ei ollut oikeastaan mitään tiimiä eteenpäin ajavaa projektia. Meitä helpotti huomattavasti, kun jaoimme projektipäälliköt ja projektiryhmät. Tällöin esimerkiksi learning circus lähti paremmin käyntiin ja todennäköisyydet asiakkaan saamiseen parantuivat huomattavasti. Näin työmotivaatiota on helpompi pitää yllä, kun voi keskittyä vain yhteen asiaan kerrallaan.

Työtavat muodostuvat työkokemuksesta ja näinollen jokaisella on erilaiset työtavat. Työtapoihin vaikuttaa jokainen työpaikka erikseen. Jokaisessa paikassa on erilaiset työtavat. Tämän takia ei kannata heti hermostua jos joku tekee asiat eri tavalla, kuin itse. Tästä syystä tiimiakatemialla jokaisen tiimin kannattaa rakentaa oma työtapansa. Tämä koostuu jokaisen vanhoista tavoista, joista tulee sitten yhteinen harmonia, jota lähdetään viemään eteenpäin ja kehittämään koko ajan.

Ilo on avain asemassa työtä tehdessä. On kaikkein tärkeintä tehdä työtä josta nauttii. Tällöin tämä helpottaa työn laatuun ja motivaatioon. Olemmekin tiimissämme käyneet kehityskeskustelut, joissa käymme läpi jokaisen mielenkiinnon ja unelma yrityksen, jossa haluaisi käydä. Samalla, kun jokaisella on työtä jota on ilo tehdä pysyy tiimihenkemme edelleen hyvänä. Tällöin voimme siirtää oman ilomme asiakkaille!

Tänä päivänä on hankalaa pitää työ ja arki erillään. Tämä tulee huomattua todella helposti akatemialla. Näin ollen tuleekin töitä paiskittua yleensä melko myöhään iltaan asti. Tämä tietysti ei ole kovin hyvä asia. Itselleni tämä ei sinänsä ole ollut ongelma, koska olen tottunut siihen, että työaika ei lopu aina tasan neljältä. Huomaan toki myös ihmisissä pieniä eroja juuri tässä. Tämän takia on todella hyvä puhua tästä tiimin kanssa ja tämän takia meilläkin alettiin seuraamaan tuloksia enemmän kuin työaikaa. Tämä tarkoittaa sitä, että jos olet saanut työt tehtyä kello 14 voit lähteä kotiin, mutta jos joskus taas menee 18 asti niin se on silti ihan OK.

Sitten tärkeänä osana yritystä on vielä visio ja missio. Näiden täytyy olla jokaisen työntekijän tiedossa ja selvillä heille. Kuitenkaan visio ei saa olla liian tarkka tai selvä. Sen täytyy olla hieman epämääräinen, mutta kuitenkin sen verran looginen ja toteutettavissa oleva, jotta tätä voidaan pitää myös tavoitteena sekä maalina. Mielestäni meillä on sopiva visio, koska se on The new era of business. Tällöin jokainen tietää mitä se meille tarkoittaa, eli pähkinän kuoressa sitä, että etsimme omia projekteja ja emme ota niinkään periytettyjä ja näitä vanhoja. Olemmekin tässä onnistuneet melkoisen hyvin jo nyt. Aioimmekin välttää näitä aivan loppuun asti.

Missio on myös tärkeä, mutten itse koe sitä aivan yhtä tärkeänä, kuin visiota. Toki missio on syy siihen, miksi me menemme visiota kohti. On mielenkiintoista miettiä näitä tiimimme kesken ja pääsimmekin melko nopeasti yhteisymmärrykseen molemmista asioista.

Kirjasta tuli todella hyviä pointteja siihen, miten työpäivä tulisi rakentaa. Esimerkiksi niin kauan kun asia ei ole kalenterissa, niin kauan sitä ei tule tehtyä. Samoin se, että ihmisellä on n. 4 h päivässä tehokasta työaikaa, joten tämä kannattaa käyttää hyvin. Myös se, että jos joskus tuntuu, että on lukossa, johtuu se todennäköisesti juuri siitä, että olet käyttänyt jo 4 hyvää tuntia työntekoon. Toki tämäkin on melko henkilökohtaista, eikä se tarkoita, että kaikilla asia on juuri näin. Jotkut pystyvät tekemään tehokkaasti koko 8 tuntia, kun taas jotkut ahdistuu kahden tunnin jälkeen.

Turhien asioiden tekemättä jättäminen tai niiden alta pois hoitaminen vaikka heti aamulla auttaa työpäivän laadukkaana pitämiseen. On todella tärkeää jättää ”turhat” hommat pois ja keskittyä niihin, jotka ovat oikeasti tärkeitä. Viimeinen mielenkiintoinen asia on priorisointi. On hyvä aamulla tai vaikka edellisenä iltana miettiä, mitkä ovat kolme tärkeintä asiaa päivän aikana, jotka haluaa tehdä. Näin ollen voit pistää nämä kalenteriisi ja pistää näille tarvittavasti aikaa. Tämän jälkeen jos aikaa jää, voit tehdä jotain ei niin tärkeää asiaa. Mutta tämäkin vain silloin, jos sinulla on tarpeeksi energiaa sen asian hyvin hoitamiseen. Itselläni on ainakin tärkeää, että asia tulee hoidettua kunnolla. Henkilökohtaisesti en halua tehdä mitään puolivillaisesti.

Työkirja antoi paljon apua minulle oman päiväni rakentamiseen. Olenkin ottanut jo heti käytäntöön monia asioita kirjoista. On todella hyödyllistä täällä akatemialla rakentaa päivä etukäteen, koska täällä on niin paljon ärsykkeitä, mihin keskittyä jos ei ole mitään tärkeämpää tekemistä.

Petri Vainio-Pekka

Osuuskunta Bisnera

0400774653

 

 

Tagit: , , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!