Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Ubuntu

Kirjoitettu 02.03.14
Esseen kirjoittaja: Timo Kasurinen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Mandelan Tie
Kirjan kirjoittaja: Richard Stengel
Kategoriat: 4. Johtaminen, 4.4. Johtamisen haasteet, 8. Henkinen kasvu

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

UBUNTU

”Afrikassa on käsite, joka tunnetaan nimellä ubuntu – syvä tunne siitä, että olemme ihmisiä vain muiden ihmisten ihmisyyden kautta ja että jos haluamme toteuttaa mitään tässä maailmassa, se tapahtuu yhtä paljon muiden ihmisten työn ja saavutusten ansiosta kuin omiemme.”

Näillä sanoilla aloittaa edesmennyt Nelson Mandela hänestä kertovan kirjan: ”Mandelan tie – 15 oppituntia elämästä, rakkaudesta ja rohkeudesta”.

Kirja ei ole hänen elämänkertansta, vaan se kertoo miten heimolapsesta kasvoi raju aktivisti ja myöhemmin yli 20 vuoden vankilatuomian jälkeen yksi maailman arvostetuimmista johtajista. Kirjailija Richard Stengel on siis tähän opukseen kerännyt 15 johtamisen oppia Mandelalta, jotka käydään läpi hänen elämänsä kautta. Suurin osa tarinoista sijoittuu näille pitkille vankilavuosille.

Luin tämän kirjan reilun kuukauden reissullani Kaakkois-Aasiassa. Otin sen mukaan ihan ajanviettomielessä, eikä minulla ollut isompaa käsitystä kirjan sisällöstä tai mihin aion sitä Tiimiakatemialla peilata. Otin yksinkertaisesti mielenkiintoiselta näyttävän kirjan matkalukemiseksi.

Lähdenkin nyt kirjoittamaan tuntemuksia kirjasta melko vapaalla kädellä ilman sen kummempaa suunnittelua tai miettimistä. Katsotaan mitä siitä seuraa!

Miehistä rakkautta

Ensimmäinen asia mikä kirjasta paistaa läpi, on kirjailijan uskomaton fanitus Mandelaa kohtaan. Vaikka kirja markkinoidaan takakannessa ”Mandelakin oli vain ihminen” tyylillä, on häntä melkolailla valkopesty. Kirjailija Richard Stengel myöntää heti alussa olevansa Mandelan suurin ihailija ja sen kyllä huomaa. Mandelan epäilyttävätkin toimintatavat kuitataan kirjassa rohkeutena ja olosuihteiden pakossa tehdyiltä.

Aluksi tämä ärsytti suuresti kirjaa lukiessa, mutta pikkuhiljaa alkoi päästä tekstiin vähän syvemmälle ja näki ainakin osan siitä mitä todella tapahtui ja mitä Mandela ajatteli. Tämä myös kertoo jotakin Mandelasta. Jos saa heteromiehen pitämään itsestään niin paljon, kuin Stengel selvästi hänestä piti, vaatii se todella kovaa karismaa ja johtajuutta. Tästä pääsemmekin esseen ensimmäiseen teemaan.

Imago on kaikki kaikessa

Yksi Mandelan menestyksen salaisuuksista oli hänen kykynsä hallita imagopeli. Hän oli aikansa some julkkis. Vuosikymmeniä ennen Facebookin keksimistä hän tajusi kuinka suuri vaikutus imagolla on ihmisten mieliin. Vaikka tieto liikkui tuolloi paljon hitaammin, ymmärsi Madela käyttää  mahdollisuutensa esiintyä julkisesti erittäin hyvin, kun taas hänen kilpailijansa epäonnistuivat näkemään median tärkeyden poliittisissa kamppailuissa.

Hänen hymynsä valloitti ihmisen kuin ihmisen. Mursi vastustajien suojaukset ja peitti hänen huolensa tukalassakin tilanteessa. Muutenkin Mandelan olemus oli aina hyvin huolliteltu, eikä hän näyttänyt stressin merkkiäkään julkisesti vaikka kansakunta oli ajautumassa sisällissotaan.

Nämä pieneltä tuntuvat asiat loivat valtavan suuren vaikutuksen ihmisiin. Mandelaa oli helppo seurata, hänen johtamiseensa oli helppo luottaa. Mandela oli mukana kaikissa oikeissa kuvissa ja tapahtumissa. Hän antoi ihmisten vastarinnalle kasvot.

Tästä voi ottaa oppia. Välitä alaisistasi sen verran, että pidät itsesi kontrollissa ja siistinä tiukoissakin tilanteissa, paineen alaisena. Tämä ei ole pinnallista turhamaisuutta, vaan välttämätöntä onnistuneelle johtamiselle. Jos johtaja menettää imagonsa tiukassa paikassa, vaikuttaa se todella negatiivisesti koko joukkoon.

Keskity ydinperiaatteeseen – kaikki muu on taktiikkaa

Jos minä olisin kirjoittanut Mandelan johtamisesta kirjan, tämä kappale olisi komeillut siinä ensimmäisenä. Ainakin itse sain eniten koppeja tästä periaatteesta. ”Keskity ydinperiaatteeseen – kaikki muu on taktiikkaa” Mitä se sitten tarkoittaa?

Välillä periaatteita on liikaa ja kun  niistä yrittää pitää kiinni, on nopeasti vastakkain hyvin monen muun periaatteen kanssa. Lisäksi nämä periaatteet jäävät helposti pinnalliseksi eivätkä ne aja ihmistä eteenpäin. Välillä taas periaatteita ei ole ollenkaan, jolloin taktiikan tekeminen on vaikeaa kun ei tiedä mitä tavoittelee.

Mandelan neuvo on: Valitse yksi asia mihin tähtäät, mistä et luovu ja missä et taivu. Kaikki muu on neuvoteltavissa, kaikki muu on taktiikka. Mandela vannoi tehokkuuden nimeen. Hän halusia sovitella asioita loppuun asti ja oli valmis muuttamaan taktiikkaansa kunhan asiat vain saatiin tehtyä. Raja kuitenkin ylittyi jos nämä muutokset olivat ristiriidassa hänen ydinperiaatteensa kanssa. Tällöin hän puolusti kantaansa raivokkaasti.

Mandelan ydinperiaate oli selkeä, yksinkertainen ja voimakas: ”Tasa-arvoiset oikeudet kaikille, riippumatta rodusta, yhteiskuntaluokasta tai sukupuolesta. ”

Tämä ajatus piti Mandelan liikkeellä kun hän oli harjoittamassa sissisotaa valtion joukkuja vastaan, tai kun hän mätäni vankilassa Robben Islandilla. Jos ihminen joutuu tälläisiin ääriolosuhteisiin, on monen periaatteen pitäminen vaikeaa. Niistä saattaa joutua luopumaan tai ne eivät välttämättä enää tunnu niin tärkeiltä ja tämä taas syö arvoa myös muilta periaatteilta.

Kun on yksi selkeä suunta ja päämäärä, siihen on helppo turvautua myös vaikeina aikoina. Aina on joku liekki mitä seurata. Luulenpa, että jos Mandela olisi jääräpään tavoin yrittänyt pitää kiinni jokaisesta ideastaan mitä hänellä oli, hän ei olisi kestäny vuosiaan vankilassa niin hyvin. Tälläinen joustavuus teki hänestä tehokkaan ja päämäärätietoisen.

Itse en osaa sanoa omaa ydinperiaattettani tällä hetkellä ja siksi pienempienkin tavoitteden asettaminen on vaikeaa. Tästä tuli paljon mietittävää ja tälläisen ydinperiaatteen pohjalle aion rakentaa oppimissopimukseni.

Loppusanat

Kuten arvata saattoi, tästä esseestä tuli melkoista sillisalaattia kun aiheesta hypittiin toiseen ilman erityisempää suunnitelmaa. Muutama todella hyvä pointti kuitenkin kirjasta jäi käteen ja ne tulevat esille tässä essessä. Tässä viellä kaksi tärkeintä koppia tiivistettynä.

  1. Imago on erittäin tärkeä osa-alue myös johtamisessa. Pidä se kunnossa. Kirjasta myös selvisi kuinka valtavasti se vaatii työtä ja paneutumista.
  2. Valitse yksi ydinperiaate ja pidä siitä kiinni loppuun asti. Kaikki muu on neuvoteltavissa, kaikki muu on taktiikkaa.

Ehkä tärkein funktio tällä esseellä oli kuitenkin päästä taas kirjoittamisen makuun, sillä tämä oli ensimmäinen esseeni armon vuonna 2014. Siinä onnistuttiin ja nyt on helpompi lähteä kirjoittamaan vähän syvempiä hommia oppimissopimukseen. Kiitos Mandela.

Mikä on sinun ydinperiaatteesi?

 

Timo Kasurinen

+358 400 445 534

timo@mittava.fi

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!