Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Unelmaduunin jäljillä

Kirjoitettu 17.08.16
Esseen kirjoittaja: Roosa Pihlajamäki
Kirjapisteet: 2
Kirja: Taivas ja Helvetti vol 2
Kirjan kirjoittaja: Karo Hämäläinen & Mika Mäkeläinen
Kategoriat: 1. Oppiminen, 1.1. Oppimisen suuntaviivoja, 3.4. Uusia tuulia ja haasteita yrittämiseen, 7.4. Tulevaisuuden mahdollisuudet

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Mikä oli se ponnahduslauta että lähdin tekemään Olutsatamaa vaikka se sisälsi riskin että voin tulla torjutuksi?

 Yrittäjyys on aina riskipeliä, they said. Ja sitä se onkin. Aina siitä lähtien, kun idea bisneksestä syntyy. Onko tuotteeni tarpeeksi hyvä ? Minkä tarpeen tuotteeni täyttää ? Haluaako kukaan ostaa tuotettani ? Tässä esseessä tarkoitukseni onkin pohtia, mikä on juuri minun syyni ja vahvuuteni, miksi lähdin tekemään ihka uutta tapahtumaa ensimmäistä kertaa, vailla kokemusta ja näkemystä entuudestaan.

Tarpeen löytäminen

Mitään bisnestä ei kannata lähteä tekemään, ellei se täyty jotain markkinarakoa, toisin sanoen tarvetta. Löysin tapahtumalleni tämän tarpeen, kun huomasin, että tämän kaltaista ei vielä näillä leveyspiireillä ole järjestetty. Lisäksi tiesin, että lähipiirissäni (joka 25 vuoden kokemuksella kattaa jo huomattavan osan koko kaupungista) on kiinnostusta erikoisoluisiin ja pienpanimotuotteisiin, mutta he eivät oikeastaan vielä tiedä niistä paljoa. Koulutuksen maksavat paljon, ja tastingejakin järjestetään melko vähän. Lisäksi näihin osallistuminen voi olla kynnys monelle, sillä se helposti leimaa hifistelijäksi tai hipiksi, ja tätähän ihan kaikki oluen ystävät eivät halua. Tiedossani oli myös, että yleisesti ottaen erikoisoluet ja pienpanimotuotteet olivat ja ovat nouseva trendi ja kovassa huudossa. Näillä spekseillä päätimme lähteä vastaamaan tarpeeseen: Helposti lähestyttävä tapa tutustua pienpanimokulttuuriin.

Oma intohimo

 Itse olen kovan luokan olut ja viiniharrastelija. Kaikki kiinnostaa. Niinpä näin upeana mahdollisuutena yhdistää harrastuneisuuteni sekä tapahtuman järjestämisen, mihin minulla oli myös ollut kiinnostusta jo pidemmän aikaa. Tästä minulla ei mitään taitoja entuudestaan ollut, mutta koska palo tekemiseen oli niin suuri, en antanut sen estellä tai häiritä vaan lähdin vain selvittämään ja toteuttamaan. Se oli voima joka ajoi yhä parempiin ja parempiin suorituksiin.

Tätä varten keräsin ympärilleni sellaisia ihmisiä, joilla oli yhtä kova into kuin itselläni tuottaa onnistunut tapahtuma.

Oppiminen

 Tekemiseen ajoi myös opillinen näkökulma. Vaikka ei tietenkään ollut ihan sama miten tapahtuma menee, niin myöskin minua kantoi eteenpäin ajatus siitä, että meni miten meni niin tämä on projekti josta voin oppia ihan uskomattoman paljon: organisointi, myynti, markkinointi, aikataulutus, budjetointi, tiimin kanssa toimiminen paineen alla… ihan kaikki. Mitä tahansa tapahtuu ja mitä tahansa teenkin tämän jälkeen, olen oppinut ihan valtavasti, ja ensi kerralla osaan muuttaa virheeni osaamiseksi.

Elämyksellisyys

 Minä olen itse elämysten etsijä. Rakastan hyvää ruokaa ja hyvää juomaa, kauniita maisemia ja adrenaliinia nostattavia kokemuksia. On upeaa kokea ja nähdä. Niinpä halusin lähteä tuottamaan myös muille vastaavanlaisia tuntemuksia. Miljöö, tarjoiltavat tuotteet ja musiikki tukevat kaikki tätä tavoitetta. Omat kiinnostuksen kohteeni ovat myös monen muun kiinnostuksen kohteita. Eli jos minä viihtyisin tällaisessa tapahtumassa, niin varmasti moni muukin !

Tagit:

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!