Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Unelmia

Kirjoitettu 23.02.13
Esseen kirjoittaja: Sini-Tuulia Ahonen
Kirjapisteet: 3
Kirja: Walt Disney - Amerikkalaisuuden ikoni
Kirjan kirjoittaja: Neal Gabler
Kategoriat: 3. Yrittäjyys, 3.1. Yrittäjien elämänkertoja ja yritysten historioita

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Walt Disney

Sini Ahonen, 2013

 

Varoitus: Seuraava teksti sisältää erittäin henkilökohtaista tietoa.

 

”Walt Disney oli menestyjä, joka ei tiennyt mihin oli menossa, mutta tiesi pääsevänsä sinne.”

 

Ihailen paljon Waltin elämänasennetta ja etsin kirjasta asioita ja ajatuksia, joita haluaisin itsekin kyetä noudattamaan tai jotka käyvät jo ilmi omassa toiminnassani.

 

Olen liikkunut esseideni kanssa hiukan raja mailla, minä kun en osaa enkä halua tehdä kirjaesitelmää. Sain tähän esseeseen pienehkön rohkaisun lukiessani Vaaralliset ideat -kirjaa ja nyt otinkin ehkä suurimman harha-askeleen tähän mennessä. Oikeaoppinen tapa kertoa kirjasta olisi kertoa Walt Disneystä. Hänen elämästään, haaveistaan ja kokemuksistaan. Minä en aio tehdä niin. Minä ajattelin kirjoittaa puhtaaksi sen asian johon itse olen halunnut tähdätä, oman haaveeni, vaikka en sitä ole uskaltanut myöntää. Nyt jos koskaan on astuttu minun epämukavuusalueelleni. Minun kun on todella vaikeaa kertoa omista unelmistani muille.

 

Tarina alkoi kuvista

Pienä pohjustuksena asialle toimikoon kuva vuodelta 2009.

 

 

Tämä kuva on yksi ensimmäisistä pin up -kuvista, joissa poseerasin. Olin tutustunut pin upin maailmaan jo ennen näitä kuvia, mutta ensiaskeleeni tähän kulttuuriin tulivat näiden kuvien myötä.

 

”Kamerat vaikuttavat häneen samalla tavalla kuin alkoholi juoppoihin” – Disneyn tytär

 

Samalla tavalla pin up on vaikuttanut minuun. Mitä enemmän syvennyin siihen, sitä enemmän haluan sitä. Alkuun katselin kuvia, sitten poseerasin niissä itse, sen jälkeen opettelin meikkaamaan tyylin mukaan ja tekemään kampauksia, lähdin hamuamaan tyyliin sopivia vaatteita ja kuuntelemaan teemaan kuuluvaa musiikkia. Vuosien varrella 50-luvusta on tullut toinen elämäntapani, salainen identiteettini. En oikeastaan tiedä miksi olen halunnut pitää tämän niin visusti omana tietonani, ei sen pitäisi salaisuus olla.

 

Se mitä kaikkea tämän rinnalle on syntynyt ja mihin todella tähtään tulevaisuudessa jää tällä kertaa vielä pimentoon, sillä haluan esitellä teille nyt jotain muuta. Esittelen teille ensiaskeleen, jolla tuon unelmani mukaan työhöni.

 

Unelmasta bisnekseksi

 

Kävin viime viikolla asiakaskäynnillä Design weekin tiimoilta ja keskustelun ohessa tuli puhetta Vintage festareista, joihin yhteistyökumppanimme oli ohimennen päässyt osallistumaan. Sytyin ajatukselle todella paljon! Voisinkohan järjestää 50’s/rockabilly/vintage/burleski tapahtuman Tiimiakatemian kautta? Voisinko oikeasti elää unelmiani?

 

”Kun hän innostui jostain hän uppoutui siihen täysin, aivan kuin se olisi ainoa asia jolla oli merkitystä” – Disneyn tuttavat

 

Viikon kuluessa olen luonut ajatuksen tapahtuman sisällöstä, miettinyt milloin tällainen tapahtuma kannattaisi järjestää, tehnyt sille alustavan canvasin, kerännyt kolmatta sivua valmiita kontakteja ja selaillut läpi päälle kymmenen erilaisen rockabilly/vintage festarin sivustoa. Taitaa olla kysymättäkin selvää, että haluan lähteä toteuttamaan tällaisen tapahtuman.

 

”Hänessä riitti paloa ja kunnianhimoa kymmenelle miljoonalle”


Menestykseen päästäkseen pitää uskoa täysillä siihen mitä on tekemässä. Uskon löytymiseen riittää se, että pitää siitä mitä tekee. Ja kun siitä tosissaan pitää löytyy paloa työhön. Tämä on ensimmäinen ”projekti” jolle akatemian aikana sytyin. Mikään muu ei vielä ole sytyttänyt minussa kipinää.  Ja tässäkin haluan seurata Waltin esimerkkiä, hän ei koskaan pyrkinyt rikastumaan vaan tekemään jotain mistä voi olla ylpeä.

 

Disney sai aina mitä halusi. Helposti se ei käynyt, mutta aina se toteutui.
Nyt on minun vuoroni yrittää.
Sini kiittää ja kuittaa!

 

 

PS. Tapahtuma tullaan toteuttamaan kesällä 2014.

Kysymyksiä, ideoita ja hakemuksia mukaan projektiryhmään otetaan vastaan (sini@mittava.fi) 😉

Tagit: , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!