Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Unelmieni ammattia etsimässä

Kirjoitettu 26.05.14
Esseen kirjoittaja: Henry Vesin
Kirjapisteet: 2
Kirja: Upeaa työtä!
Kirjan kirjoittaja: Lauri Järvilehto
Kategoriat: 3.4. Uusia tuulia ja haasteita yrittämiseen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tämä kirja oli yksi niistä, joita ei tarvinnut pitkään lukea. Muutaman tunnin tiukan lukemisen jälkeen minulla on odottava olo tämän esseen suhteen. Muistiinpanoni koostuvat käytännössä kolmesta sivunumerosta, jotka viittaavat Järvilehdon kirjan ensimmäisen luvun kolmeen isompaan testiin. Kutsumuksen löytämisessä on todella omat kiemuransa, ja niistä kiemuroista tämäkin essee koostuu.

 

Kutsumuskartta

Yllä olevaan karttaan olen kirjoittanut ohjeiden mukaisesti asioita, jotka jollain tavalla kiehtovat ja kiinnostavat minua. Mukana on harrastuksia, abstrakteja asioita ja jotain ihmisiin liittyvää. Oikeastaan kyseessä on niin kirjava määrä asioita, että kaikkea en saa yhteen duuniin luultavasti koskaan mahtumaan. On kuitenkin hyvä tiedostaa mistä pitää, jotta voi sitten tulevaisuudessa miettiä että minkälaisiin asioihin kannattaa panostaa. Löytäisinköhän joskus työpaikan, jossa saisin vain kulkea pitkin yritystä ja keskustella ihmisten kanssa ja tuoda lisäarvoa omilla sanoillani, omalla toiminnallani ja ihan vaan omalla itselläni?

 

Luonteenvahvuudet

Lauri Järvilehto antoi suppean tiivistelmän tästä testistä. Kirjasta löytyy linkki laajempaan testiin tältä tiimoilta. 24 kohdasta sain supistettua viisi ydinkohtaa itselleni.

  1. HengellisyysSinulla on voimakas ja johdonmukainen käsitys korkeammasta tarkoituksesta.
  2. ElämänhaluTarkastelet elämää täynnä virtaa. Sinulle elämä on suuri seikkailu!
  3. Rehellisyys Olet rehellinen ja totuudellinen ihminen ja pyrit elämään aidosti ja autenttisesti.
  4. Viisaus Osaat tarkastella maailmaa tavalla, josta on hyötyä sekä sinulle että toisille.
  5. NöyryysEt etsi parrasvaloja vaan annat ansioiden puhua puolestaan.

Nämä kaikki ovat enemmänkin hyveitä ja ajatuksia niistä asioista, mitä eniten arvostan. En siis osaa sanoa miten näistä kiskot ammatin irti, mutta ainakin rehellisyys rajaa kaikista harmaimmat myyntityöt pois. Nämä ovat minulle kuitenkin tuttuja asioita kaikki viisi, joten ei niistä sen enempää.

 

Flow-testi

Tämä oli mielenkiintoisin testeistä sinänsä, että tätä en pystynyt heti samalta istumalta tekemään. Olen tottunut ajattelija, mutta tämä flow-tilojen löytäminen vaatii pidempää ajatusta. Muutamia hetkiä jolloin näen itseni flowtilassa, on kirjoittaminen esimerkiksi esseepankkiin. Myös peruskoodaaminen toimii, koska silloin uppoutuu musiikin kanssa syvälle siihen, mitä osaa tehdä. Autolla ajaminen tekee kanssa saman flowtilan, kuin myös urheilu. Yritä näistä nyt sitten työpaikka väsätä!

 

Loppujen lopuksi, tulen palaamaan tähän esseeseen myöhemmin kun mietin mitä aion tehdä tulevaisuudessa. Tällä hetkellä en koe tarvitsevani suuria väläyksiä tulevasta, vaan niiden ajankohta tulee olemaan vasta syksyn alussa kun kesän duunit on ohi. Ehkä myös siinä samalla kun Saunalautan peräosassa taas istuu ja ajattelee syntyjä syviä. Näin ollen viimeinen essee tältä keväältä päättyy tähän.

 

 

Henry Vesin
Matalentoinen bisnesenkeli
Osuuskunta Mittava Innovations
p. 040 734 8559
henry@mittava.fi

Tagit: , , , , , , , ,

Keskustele artikkelista

1 kommentti to “Unelmieni ammattia etsimässä”

  1. Timo Lehtonen sanoo:

    Tätä voisi käyttää tiimiläisten kutsumusten kartoittamiseen. Kaikki tekisivät A4 paperin sinun laillasi kutsumuksistaan, niistä keskusteltaisiin ja mietittäisiin, miten Tiimiakatemia voisi olla mukana niiden toteuttamiseksi, tehtäisiin toimintakartta. Hieno idea minusta.

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!