Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Upeaa työtä

Lauri Järvilehto

 

”Työ vie puolet aikuisen ihmisen valveoloajasta, mutta kutsumustyö voi olla yksi elämän suurista rakkaustarinoista!” – Tässä on lause, jonka parissa olen kamppaillut siitä lähtien, kun ymmärsin mitä työnteko oikeastaan on. Pienenä tyttönä muistan aina valittaneeni Papoilleni(Jotka molemmat työskentelivät käytännössä koko elämänsä), että minähän en elämääni tuhlaa mihinkään tylsään työntekoon, elämässä on niin paljon mukavampaakin tekemistä. Valitettavasti, nykypäivän elämä melkein pakottaa tekemään työtä jokapäiväisesti, mikäli et ole miljonääriksi sattunut syntymään. Joten ainut vaihtoehto meille tavallisille pulliaisille, nauttia elämästä täysin rinnoin. Siitä hetkestä, kun heräät siihen hetkeen, kun taas menet nukkumaan. On löytää sellaisen työ, jonka tekemisestä todella nautit!

 

Kirja antaa todella hyviä vinkkejä ja tehtäviä, jotka auttavat oman kutsumuksensa löytämisessä. Tehtävien avulla perehdytään omaan itseensä juurta jaksaen. Otetaan selvää mitkä asiat ovat itselle mieluisia, sellaisia joiden tekimisestä nauttii, ja joita voisi tehdä useita tunteja putkeen savuttaen Flow- tilan. Kirja on realistinen eikä pyri saamaan ketään leijumaan ihmemaailmassa, jossa kaikki on mahdollista. Vaan se nimenomaan painottaa, että kutsumus on kaikilla ihmisillä omanlaisensa ja usein miten se on ihan tavallinen ja saavutettavissa oleva asia. Jotkut ihmiset ovat tuiki onnellisia ajaessaan joka aamu trukilla 40 vuotta putkeen, jotkut taas tarvitsevat ympärilleen toimitusjohtajan haasteet saavuttaakseen oman kutsumuksensa. Ja kummatkin vaihtoehdot ovat yhtä tärkeitä ja kusumuksellisia. Pointti on siinä, että työtä tekevä ihminen on itse tyytyväinen.

 

On mielestäni surullista, että monet ihmiset tekevät monta vuotta, pahimmassa tapauksessa koko elämänsä työtä, josta eivät alkuunkaan pidä. Sitten he vanhainkodissa katuvat, kun puolet elämästä meni työnparissa, josta ei nauttinut pätkääkään, mutta tulipahan laskut maksettua. Tämä on oman elämäni kauhukuva. Vaihdan mieluimmin työpaikkaani, kun sukkia, kun tyydyn voivottelemaan. Kirjan avulla olenkin saanut tietää itsestäni paljon uutta. Ja hoksannut, kuinka monenlaisista asioista saa muovattua itselleen työn. Joskus se vaatii vähän mielikuvitusta, joskus oman yrityksen perustamista. Esimerkiksi ihminen, joka pitää lukemisesta, autoilusta ja esiintymisestä voi suuntautua vaikkapa autoilua harrastavaksi opettajaksi. Tällöin lukeminen ja esiintyminen liittyisivät leipätyöhön, ja niistä saatavan rahan avulla olisi mahdollista rahoittaa autoharrastus.

Kirjan kutsumuskartta on oiva työkalu, kun haluaa selvittää mistä pitää, ja miten asioita pääsisi tekemään työkseen. Meillä koko Dynaamia etsi kutsumustaan kutsumuskartan avulla. Ohjeet kutsumuskartan tekemiseen sekä kaikki muut työkalut löytyvät osoitteesta. http://upeaatyota.fi/

Voin omalta osaltani sanoa, että kirja auttoi paljon minua saamaan uutta intoa Tiimiakatemialla toista vuotta aloittaessa. Sen avulla olen ryhtynyt kahteen uuteen projektiin Design Tori & TeamPlanetin oma suunnittelemani sekä vetämäni koira-ryhmä. Ja kummatkin saivat idean kutsumuskartan avulla. Päässä muhii jo pientä ajatusta siitä mitä kaikkea voisinkaan tehdä Tiimiakatemian jälkeen ja kuinka paljon asioita kutsumukseni eteen voin vielä saavuttaa akatemian aikana.  Kyllä se itsensä tutkiskelu kannattaa! vaikkakin se joskus vähän hermoja raastavaa puuhaa onkin.

 

 

 

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!