Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

UPEAA TYÖTÄ- Näin teet itsellesi unelmiesi työpaikan

Kirjoitettu 18.05.14
Esseen kirjoittaja: Marjo Heiskanen
Kirjapisteet: 2
Kirja: UPEAA TYÖTÄ- Näin teet itsellesi unelmiesi työpaikan
Kirjan kirjoittaja: Lauri Järvilehto
Kategoriat: 7. Innovointi, 7.1. Luovan ajattelun työkalut, 7.3. Innovatiivisen yrityksen kehittäminen, 7.4. Tulevaisuuden mahdollisuudet

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

UPEAA TYÖTÄ- Näin teet itsellesi unelmiesi työpaikan

Lauri Järvilehto

Tämä kirja antaa varmasti jokaiselle hyvät ja käytännölliset vinkit onnistuneelle työpaikan tekemiselle. Kirja painottaa kuinka voi tulla haluamansa alan ammattilaiseksi, jos jaksaa tehdä 10000 tuntia työtä sen eteen. Ei edes Einstein ollut ihmemies, hän oli kuin kuka tahansa meistä muista ihmisistä, hän jaksoi vain tehdä paljon töitä ja intohimoisesti sen eteen mitä teki.

Olisi tärkeää, että jokainen löytäisi sen oman kutsumustyönsä, sillä työ vie jokaisen ihmisen valveilla oloajasta jopa puolet. Ennen kuin lähdin opiskelemaan Tiimiakatemiaan, työskentelin kauneuden alalla hoitolatyössä kosmetologina, joka ei vastannut sitä, mitä haluaisin tehdä loppuelämäni. Kauneudenala kiinnostaa minua paljon, mutta hoitolatyö ei ollut minun juttuni. Se on huonosti palkattua, ellei sitten ole yksityisyrittäjänä, mutta silloin saa painaa pitkää päivää. Äitiyslomalla ollessani miulla oli aikaa miettiä työelämän tulevaisuuttani ja kovasti oli halu vielä päästä opiskelemaan ja kehittämään itseään. Olin vuosia sitten opiskellut kauppappilaitoksessa yo-merkonomiksi ja jo tuolloin pidin paljon markkinoinnista ja myynnistä sekä työskennellessäni kauneusalalla asiakaspalvelu- ja myyntityössä, pidin työstäni paljon. Hakiessani opiskelemaan, minulle oli selvää, että haluan juuri kehittää itsestäni myynnin- ja markkinoinnin ammattilaisen.

Kirja painottaa kaikesta, mitä olet aikaisemmin tehnyt, on hyötyä kohti unelmiesi työtä, kuten lainatakseni kirjan kirjoittajan sanoja” Kaikki työurallasi tähän asti tapahtunut on kasvattanut sinua löytämään kutsumustyösi”. Jotta ihminen voisi hyvin henkisesti, olisi tärkeää, että jokainen saisi tehdä sellaista työtä, mistä nauttii ja on parhaimmillaan. Kutsumuksellisesta työstä ihminen nauttii ja suhtautuu siihen intohimoisesti. Itselleni on tärkeää, että tulevaisuudessa löytäisin kutsumustyöni. Haaveenani olisi löytää työ kauneuden tai muotialan parista, joka lieen, markkinointi- ja myyntityöhön. Minulle ei ole tärkeintä raha, vaan se, että työ inspiroi myös minua ja kun joka aamu herää, on töihin kiva lähteä. Tottakai palkkallakin on merkityksensä, mutta se riittäisi minulle, että saisi unelmien kodin ja kesämökin sekä muutaman kerran vuodessa voisi matkustella.

Myös tämän hetken Vauvamessut projektini inspiroi minua suuresti. Alusta asti olen intohimoisesti työskennellyt messujen eteen. Jo Tiimiakatemialle tullessani minulla oli suurta kiinnostusta tapahtumajärjestämiseen ja ensimmäisenä vuonna olin todella innoissani, kun pääsin mukaan Keski-Suomen Hää- Juhlamessujen projektiryhmän avuksi myyntiin. Tästä projektista minulle on ollut todella suuri apu nyt järjestettäessä omia Vauvamessuja. Hyviä oppeja sain hää- ja juhlamessujen markkinoinnista, puhelinmyynnistä ja itse koko tapahtumasta. Kahdet seuraavat Vauvamessut tulevat näyttämään tapahtuman tulevaisuuden suunnan. Visiona meillä olisi konseptoida tapahtuma myös muihin kaupunkeihin Jyväskylän lisäksi. Haluamme kirkastaa Vauvamessujen ”brändin” kirkkaammaksi tulevaisuudessa ydinsanomana ”Hyvinvointia koko perheelle” Jos tässä onnistumme, se olisi varmasti osa tulevaisuuden kutsumustyötäni.

Kirjassa käsitellään myös Mihaly Csikszentmihalyin flow-tilateoriaa, johon pääsee, kun tekee jotain määrätietoisesti ja on yksi ihmisen hienoimpia kokemuksellisia tiloja. Kutsumustyölle flow-tilasta seuraa täydellinen läsnäolo ja ollessa virtaustilassa kasvavat jokaisen taidot koko ajan. Mieleeni on jäänyt hyvin tiimini Soulincin ensimmäisen syksyn pinkkutiimien välinen kilpailu ja meillä tehtävän nimi oli @Bike, jossa tehtävänämme oli tutkia sähköpyörien tunnettavuutta. Ennen kuin virtaus eli flow-tila koitti, edelsi sitä varsin kaaosmainen ja konfliktejakin sisältänyt ilmapiiri ja tunnelma. Kun pääsimme tehtävän suorittamisessa vauhtiin suuntasimme energiamme tehokkaasti kovaan työskentelyyn ja kaikki pyrkivät tukemaan toisiaan tehtävän suorittamisessa. Tässä tehtävässä tiimimme jäsenten erilaisuus oli vahvuus ja tehtävässä toteutui flow-tila, jossa psyykkinen energia käytettiin travoitteiden saavuttamiseen eli kaikki tiimin jäsenet tähtäsivät mahdollisimman hyvään tehtävän suorittamiseen. Onnistuimme lopulta @Bike-tehtäväsä erityisen hyvin ja voitimme lopulta koko kisan.

Myös viime vuoden lopulla yhdessä tiiminä tekemänne 24h-synnytys Tehoosasto oli flow-tilassa monta kertaa, kun sitä synnytimme ja itse h-hetkellä. Onnistuimme siinä loistavasti ja monet ovat sitä kehuneet jopa kaikkien aikojen parhaaksi 24-h synnytykseksi. Mielestäni olemme tiiminä erittäin vahvoja, kun meillä on paljon monenlaista osaamista ja erilaisia alansa taitajia. Tiimiakatemiasta olen saanut monenlaisia oppeja, joista on tulevaisuudessa työelämässä valtavasti hyötyä. Kokemusta on tullut tiimityöskentelystä, olen myös oppinut paljon asikaspalvelu,- markkinointi,- myynti-, verkostoitumis- ja viestintätaitoja.

Kirjassa painotettiin myös hyvän dialogitaidon tärkeyttä, josta on hyötyä tulevaisuudessa työelämässä. Se on kyllä kehittynyt varmasti meillä jokaisella Soulinciläisellä paljon verratuan pinkkuvuoteen. Silloin meillä oli tavoitteena, että jokainen lukisi William Isaacsin kirjan Dialogi, jonka avulla voisimme parantaa tiimimme ryhmäviestintää ja myös yhteinen dialogimme treeneissämme paranisi. Uskon, että näin on myös käynyt. Dialogissa jokaisen tulisi pystyä ajattelemaan yhdessä eikä taistella toisia vastaan. Kaikkien keskustelijoiden pitäisi osata kuunnella, kunnioittaa, odottaa ja puhua suoraan. Jotta kaikkien kuuntelemisen taito kehittyisi, se edellyttää ensin omien ajatusten tiedostamista sekä myös harjoitettua taitoa hiljentää edes hetkeksi omat ajatuksensa siten, että osaa tarkkaavaisesti kuunnella toista ihmistä. Oman mielipiteen esittämistä tulisi usein odottaa. Oman tietämättömyytensä tiedostaminen johtaa perustelujen tarkempaan pohdintaan ja tämä antaa dialogissa mahdollisuuden myös muille osallistujille päästä ajatteluusi kiinni. Se, että tunnemme toisemme nyt kolmantena opiskeluvuonna paremmin, on tuonut myös riittävää turvallisuutta treenien dialogiimme.

Tämä kirja on erinomaista lukemista kaikille, jotka miettivät mikä olisi se oma mieleinen koulutusala- tai työpaikka. Kirja sopii hyvin myös jokaiselle, joka haluaa vaihtaa alaa vuosien jälkeen ja myös yrittäjäksi ryhtyvälle. Kirjasta saa myös hyviä ja käytännöllisiä ohjeita, joita voi soveltaa unelmien työpaikan etsimiseen. Kirja oli mukavaa luettavaa ja sain siitä hyviä vinkkejä, mitkä kannattaa ottaa huomioon ennen työhaasttatteluun menoa.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!