Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Digitaalinen jalanjälki

 

Tämä essee pohjautuu Antti Isokankaan ja Riku Vassisen kirjaan Digitaalinen jalanjälki, sekä Timo Kasurisen esseeseen samaisesta aiheesta. Aion ottaa esseen tiimellyksessä selvää omasta digitaalisesta jalanjäljestä sekä Fc Keho Ry:n digitaalisesta jalanjäljestä, sillä Fc Keho on nyt itselleni se ajankohtainen projekti jota pyrin boostaamaan eteenpäin, olenhan tekemässä myös kyseisestä aiheesta opinnäytetyötä.

Tämä essee on siis hieman poikkeava essee aikaisemmista esseistäni, sillä tämä essee on niin sanottu tutkimusessee.

Google – Timo Perttunen

Google näyttää että tällä hakusanalla löytyy noin 33 600 hakutulosta.

Kuvat:

Kirjoitin googlen hakukenttään Timo Perttunen ja Google Chromen selaimen avulla ensimmäiseksi ponnahtavat auki kuvat aiheesta. Selaimeni näyttää yhteensä kuusi kuvaa etusivulla, joista kolme on minun pärstää, tämä on siis ihan positiivinen juttu. Kuvahakua kuitenkin klikatessa sivulla näkyy paljon kuvia, mutta vain muutama prosentti niistä on minun kuviani. Loput kuvat ovat joidenkin muiden random tyyppien kuvia, osa on omia kavereita ja osa on kirjoittamieni esseiden kansikuvia.

 

Verkkohaku:

Verkkohaun alta alkuun tosiaan ponnahtavat kuvat, mutta ensimmäinen linkki johtaa facebookin-hakukenttään jonka alta löytyy kahdeksan Timo Perttusta. Onnekseni olen ensimmäisenä listalla Tein myös kokeilun ja käytin eri selainta ja siinä vaiheessa sijoitukseni facebookissa olikin vasta neljäs, mutta erotuin parhaiten joukosta profiilikuvan ja tietojen ansiosta.

Verkkohaun toinen ja kolmas linkki johtaa muiden Timo Perttusten luo ja vasta neljäs linkki käsittelee taas minua, se linkki on Tiimiakatemian Esseepankin linkki, jonka alta löytyvät minun kaikki esseeni. Hyvä juttu! Nyt pitää olla vaan varovainen mitä esseepankkiin kirjoittaa, sillä nämä kirjoittamani esseet löytyvät melko helposti. Viides linkki johtaa Fonectan-sivuille, ja kun klikkaan sen auki, niin sieltä löytyy ensimmäisenä meikäläisen yhteystiedot. Peukku!

 

Facebook – Timo Perttunen

Ei ole kieltämättä kovinkaan mairitteleva tuo meikäläisen facebook-profiili. Aikajanalta löytyy aika vähän tavaraa, mutta olen yllättynyt että olen kuitenkin jakanut joitakin linkkejä siellä, sillä yleensä pysyn vaan ns. stalkkaajan roolissa. Tiedoissa en ole liikoja itsestäni kertonut ja omat tykkäykset esimerkiksi urheilun, kirjallisuuden ja musiikin saralla kaipaisivat päivitystä ja kovasti. Facebookista on tullut enemmänkin ammatillinen apuväline kuin oman itseni pönkittämis kanava.

Kuvistani löytyy lähinnä neljään kategoriaan liittyviä kuvia: urheilu, ulkomaat, armeija ja juopottelu. Jos tuleva työnantaja katsoo kuvia, niin hän ei välttämättä katso hirveän hyvällä tämmöisiä perseilykuvia. Toisaalta taas nämä kaikki kuvat antavat osviittaa vapaa-ajastani, ja kuvien perusteella tykkään pitää hauskaa hyvässä seurassa ja tykkään matkustelusta. Joten ei se välttämättä niin huono asia olekaan. Ylpeä olen kuitenkin omasta kansikuvasta, sillä siinä seisoo itsetehty FC KEHOn-logolla varustettu kuva.

facebook profiili_viisto

Next steps:

  • Päivitä profiilisi kesällä uuteen uskoon.
  • Vaihda profiilikuva.
  • Jaa enemmän asiallista tavaraa, eikä pelkästään humoristisia juttuja.
  • Päivitä tykkäykset
  • Lisää kuvia (ei känni kuvia)

 

Google – Fc Keho Ry

Taas aloitin kirjoittamalla googlen hakukenttään: Fc Keho. Hakutuloksia lötyy noin 115 000, eli huomattavasti paremmin kuin Timo Perttunen nimellä. Tässä vaiheessa selain ei kuitenkaan antanut suoraan kuvatuloksia niin kuin se antoi omalla nimelläni.

 

Kuvat:

Aivan surkeaa. Kuvista löytyy pikaisella vilauksella vain yksi kuva Fc Kehosta, joka on Jussi Heikkisen (kehon jäsen) ottama Instagram-kuva, jossa Fc Kehon jäsenet osallistuivat rönttösten rypytyksen MM-kilpailuihin.

Tälle asialle siis pitää tehdä pikaisesti jotain eli tägäämään vaan FC KEHOa aina kun se on mahdollista kuvassa!

 

Verkkohaku:

Tämä sen sijaan näyttää huomattavasti paremmalla minun selaimellani. Googlen ensimmäisellä sivulla näkyy 10 hakutulosta, joista kahdeksan on meidän joukkueeseemme viittaavia tuloksia.

Ensimmäisenä tulevat tekemäni Kehon sivut eli www.fckeho.com, JEE! Toiseksi ja kolmanneksi tulevat minun tekemät Fc Keho:n facebook-sivut, tupla JEE! Sen jälkeen mainitsemisen arvoisa asioita on mitkä liittyvät Kehoon on, Kehon osallistuminen Suofudiksen MM-kisoihin, osallistuminen rönttösten rypytyksen MM-kisoihin ja osallistuminen Kuhmon Cup:iin vuona 2014.

Hyvä Keho! Tämä on siis jollain muotoa kunnossa, sillä markkinointiin ei kuitenkaan ole sijoitettu yhtään rahaa (paitsi nettisivut) ja Keho on virallisesti ollut olemassa vasta puolisen vuotta.

Seuraavia asioita mitä pitää tehdä, on optimoida google hakua, sillä hakusanoilla ”Kuhmo”, ”Kuhmon jalkapallo”, ”Kuhmo urheilu” ei löydy ensimäistäkään haku tulosta, jossa olisi mainittu FC KEHO ja se on ongelma. Tämä asia pistetään kesän aikana kuntoon!

 

Facebook – Fc Keho Ry

Facebook-sivut Fc Keholla ovat aika tuoreet. Siellä ei ole vielä hirveästi sisältöä, ja tykkäyksiäkään ei ole paljoa. Suurin osa tykkäyksistä muodostuu meidän keholaisten kavereista. Pyrimme kuitenkin laajentamaan toimintaamme siten, etteivät pelkästään kuhmolaiset tuntisi Fc Kehoa vaan jotta siitä tulisi lyhyenajan sisällä tunnettu poppoo myös kainuulaisten keskuudessa ja siihen meillä on hyvät mahdollisuudet. Tämä vaatii vaan aktiivista toimintaa kesällä ja osallistumista kaikkeen mahdolliseen mistä voi seurata positiivista julkisuutta. Ennen kaikkea tämä vaatii yhteen hiileen puhaltamista. Meillä on hyvät mahdollisuudet tulla tunnetuksi Kainuussa, sillä keholaisia asuu ympäri Kainuuta ja monet heistä ovat aika karismaattisia persoonia. Joten kun nämä karismaattiset henkilöt jakavat Kehon päivityksiä / julkaisuja, niin sitä myöten Keho saa enemmän seuraajia.

keho_viisto

Fc Kehon facebook-sivuilla on vielä rutosti parannettavaa. On hyvä että olemme saaneet hienon kansikuvan tänne 😉 ja että ajankohtaisia uutisia urheilunsaralta jaetaan meidän kautta, mutta niitäkin jaetaan vielä liian vähän. Jotta facebook-sivulle saataisiin eloa, niin jokaisen keholaisen pitäisi aktiivisuudellaan panostaa sivustoon esimerkiksi lisäämällä jatkuvasti kuvia keholaisista ja heidän toiminnastaan tai muutenkin kaikesta mikä koskettaa Kehoa, Kuhmoa tai Kainuuta.

Lisäksi Fc Keho Ry:n pitäisi saada kiinteä osoite, sillä tällä hetkellä kukaan ei varsinaisesti tiedä missä Kehon ”päämaja” sijaitsee / sijaitseeko se missään. Olen myös sitä mieltä että facebook-sivuille olisi hyvä laittaa yhteyshenkilöiden yhteystiedot, mutta sitä ennen kehon tulee tehdä selkeä roolitus kuka vastaa mistäkin ja millaiset valtuuden kaverilla on.

Itse henkilökohtaisesti ajattelin panostaa Kehon markkinointiin kunnolla loppukesästä / alku syksystä, sillä tarkoituksena on luoda Kehosta tavaramerkki ja ruveta painamaan erinäköisiä vaatteita Kehon nimen alla. Tästä lisää syksyllä!

 

Twitter, LinkedIn, Instagram

Voin häpeäkseni todeta, että minun tietojani ei löydy yhdenkään näiden sovellusten / sivustojen alta.

Instagramia en käytä jo pelkästään sen takia että itselläni on pelko kameroita kohtaan, joten en halua mennä epämukavuusalueelle.

LinkedIn:iä en ole vielä pitänyt kovinkaan tärkeänä kanavana, sillä se on käsittääkseni suunnattu yritystyypeille ja itse en pidä itseäni vielä varteenotettavan yrittäjänä.

Twitterin ideasta en taas alun perin tykännyt ollenkaan, mutta alan pikkuhiljaa lämpenemään idealle, sillä tykkään lukea uutisia ja erinäköisiä kommentteja varsinkin aiheista politiikka ja urheilu.

Joten teen nyt itselleni lupauksen että heti kun saan korjattua oman Sony Xperia Z1 – puhelimen, niin lataan siihen Twitterin, teen sinne profiilin ja opettelen käyttämään sitä.

Olen jo tässä vaiheessa elämää tipahtanut sosiaalisenmedian kelkasta ja digitaalinen jalanjälkeni ei ole kovin mairitteleva, joten on aika päivittää itseni pois 1900-luvulta. Tiedän kyllä että Twitteriin liittyminen ei ole hirveä päivitys ja sekin alkaa olemaan kohta vanhentunut juttu, ellei jo ole, mutta jostain on lähdettävä liikkeelle!

 

some_logos

Stay tuned!

Timo Perttunen

tipi@mittava.fi

Mittava Innovations

www.fckeho.com

Tagit: , , , , , , , , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!