Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Uskalla innostua vai innosta uskaltamaan

Kirjoitettu 25.02.16
Esseen kirjoittaja: Venla Luhtanen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Innostus - Myötämanipuloinnin aakkoset
Kirjan kirjoittaja: Pauli Aalto-Setälä & Mikael Saarinen
Kategoriat: 2.3. Yhteisöllisyyden kehittämisen työkalut, 2.4. Tiimiliiderinä ja -valmentajana toimiminen, 5.1. Valmentaminen, 8.3. Havahtuminen - ihmisenä kehittyminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tää essee ei innosta mua – mä mietin, onhan kirjan lukemisesta jo varmaan yli kaks viikkoa, mietin taas. Mutta sehän on vaan asenteesta kiinni, niin kuin aina. Innostun, kun mietin kuinka onnistunut olo on kun on saanut esseen valmiiks. Valoa siis tunnelin päässä.

Stiimin ex-tiimiliideriltä sain palautetta, että mun pitäis tiimiliiderinä innostua enemmän jotta muut mun ympärillä vois innostua. On hyvä pitää mielessä tiimiliiderin on viimekädessä oltava se, joka sytyttää porukan kuitenkaan kenenkään jättämättä sitä kaikkea yhden ihmisen harteille. Kyllä minäkin innostun, mutta vaan omalla tavallani. Oikeestaan, se ei vaan näy ulospäin. ”Ihminen, joka on innostunut vain päänsä sisällä – ei havaita innostuneeksi”. Muistan kun lapsena innostu pienistäkin asioista, mutta siitä on viimeisetkin rippeet hävinny kiitos vanhempien ja koulutuksen – eihän täällä nyt saa olla innossaan mistään. Ollaan nyt vaan hiljaa, ettei naapurit tuu kateelliseks. Kirja suorastaan ravisteli ajattelemaan tätä suomalaista kulttuuria ja kuinka helposti meillä painotetaan pitämään innostuminen omana tietona. Mikä siinä on loppujen lopuksi väärää?

Akatemialla oon kasvanu pois pessimistisyydestä, ja nykyään koen olevani enemmän positiivinen ja optimistinen tyyppi mitä ennen. Se on ollukin tosi iso kasvun paikka mulle ja vie mua toivottavasti tässäkin asiassa eteenpäin. Mitä innostumiseen tulee, pitäis mun oppia antamaan enemmän itestäni ulospäin. Fakta on se, että ei kellään oo mitään hajua mun omista onnistumisista tai innostumisista koska mä en sano niitä ääneen. Eli pitäis oppia enemmän puhumaan ja höpöttelemään omista asioista ja etenkin niistä onnistumisista. Mutta miten?

Oikeestaan innostuminen tarvii vaan hyvän fiiliksen ja oikeita asioita. Sillon kun ressaa, on vaikea innostua. Nyt voi taas ajatella innostuvansa pienistä asioista, kun on saanut tehtyä asioita päätökseen ja kokee että elämä on taas sillä raiteella kun sen pitääkin olla. Mulla esimerkiks vireystila ja stressi vaikuttaa tosi pahasti innostumiseen, enkä oo siinä varmasti ainoa. Innostuminen tarvii sen, että elämän kaikin puolin kunnossa, kuten nukkuminen ja syöminen ja henkinen-fyysinen kunto – eli tasapainoa näiden välillä. Ainakin minun kohdalla.

 

Meillä on stiimissä ollut viimeaikoina vaikeeta innostua. Toki tietyt yksilöt innostuu helposti pienistäkin asioista – ja osaa omalla tavallaan innostaa myös muita. Kuuden hengen tiimissä kuitenkin jonkun”epäINNOSTUMINEN” vie helposti muita alaspäin. Myöskin motivaation puute on ollu meidän tiimissä yks riesa tänä vuonna.

Avoin dialogi on yksi hyvä tapa ruokkia innostuneisuutta. Meillä on ehkä heikkoutena se, että kaikki eivät osallistu aktiivisesti dialogiin. Tällöin emme tiedä toisistamme juurikaan mitään emmekä pysty mitenkään tulkitsemaan hiljaisimpia mikä tekee innostumisesta vaikeaa. Haluamme innostua tiiminä ja lähteä toimimaan tiiminä. Mutta jos jotkut istuvat vain hiljaa – vetää se myös muuta tiimiä alaspäin. Tiimin on vaikea kehittää itseään ilman innostusta. Tiimi tyytyy, koska se ei saa tarvitsemaansa innostusta kehittymiselle.

Myöskin yksi tiimimme haaste on ollut luottamuksen puute ja osittain myös tarve olla haavoittumattomia. Tiimi tarvitsee turvallisuuden tunnetta jotta voivat olla avoimesti innostuneita ja heittäytyä mukaan tiimin toimintaan. Tämä vaatii meiltä sen, että voidaan avoimesti kertoa toisillemme hyvistä ja huonoista fiiliksistä  Että joku on ottamassa vastaan ja tukemassa tarpeen tullen. Miten tiimiliiderinä mä voin edistämässä tätä prosessia on ihan perusjuttuja, joilla innostuneisuutta saadaan tuotua enemmän meidän ilmapiiriin. Myötämanipuloinnin aakkoset!

  • Kerron omista jutuista innostuneesti ja innostan muita kertomaan omista asioista
  • Puhu asioista positiivisesti ja etsi kaikista asioista jotakin positiivista, mutta valjastan myös negatiivisemmatkin asiat positiivisiski
  • Kuuntelen, autan ja olen helposti lähestyttävä

Näillä ajatuksilla on ainakin hyvä lähteä eteenpäin luomaan positiivisempaa ilmapiiriä työpaikalle. Tiimiliiderin, kuten yhtälailla jokaisen tiimiläisen on pidettävä positiivista asennetta yllä jotta se kääntyisi jokaisen meidän eduksi.

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!