Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Uskalla rikkoa rajasi

Kirjoitettu 13.10.20
Esseen kirjoittaja: Jesse Branthin
Kirjapisteet: 2
Kirja: Uskalla rikkoa rajasi
Kirjan kirjoittaja: Wayne W. Dyer
Kategoriat: 1. Oppiminen, 1.1. Oppimisen suuntaviivoja, 3. Yrittäjyys, 4. Johtaminen, 7. Innovointi, 8. Henkinen kasvu

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Uskalla rikkoa rajasi

Wayne W. Dyer

 

Meidän tiimissämme tykätään haastaa niitä harvoja Tiimiakatemian asettamia linjoja asioille ja päätimmekin eräässä viikkopalaverissa, että täpityskirjaakaan ei tule jatkossa lukemaan jokainen tiimiläisistä vaan valitaan tehokas pariskunta, jotka lukevat kirjan, pitävät lopputiimille siitä treenit ja kaikki tiimiläiset tekevät treeneistä niin hyvät muistiinpanot, että voivat kirjoittaa niiden pohjalta kirjasta reflektion (1. pst)! Näin kaikkien tiimiläisten lukusuunnitelmat eivät mene täysin mutkalle, koska sinne väliin pamahtaisikin yhtäkkiä täpityskirja, vaan he voivat keskittyä kirjoihin, jotka liittyvät omiin mielenkiintoihin. Tämänkaltaiset kirjatreenit tarjoavat satunnaisesti erittäin helpon kirjapisteen jokaiselle tiimiläiselle, eli jokaisesta kirjatreenistä tiimille rapsahtaa 12 kirjapistettä + pari pistettä lisää treenien pitäjille, jotka voivat kirjoittaa hieman laajemman reflektion! Erittäin kätevää ja tehokasta!

 

’’Tuntuu, että aika loppuu kesken. Minä en riitä itselleni tai muille. Oma ajatusmalli rajoittaa. Itseluottamukseni on heikko.’’

 

Mietimme yhdessä, mikä jokaisen kohdalla voisi olla rajoittava tekijä ja muutamista kyynelistä päätellen jengi tosissaan mietti omia lukkojansa ja tämä oli todella hienoa nähdä. Oltiin todella syvällä aiheessa. Monet itsevarmuutta hehkuvat ihmiset kertoivat, että usko itseensä rajoittaa ja paljon muitakin todella yllättäviä asioita tuli ilmi. Tämä kirja ja aihe olisi pitänyt käydä vielä aikaisemmin läpi. Nyt tiimillämme on paljon terveempi itsetunto. Olemme tiedostaneet ääneen heikkoutemme ja kehitämme niitä. Niitä ei enää salailla.

 

Autoritäärisyys

 

Autoritäärisyys oli täysin uusi termi itselleni ja se jäi parhaiten treenien esittelemästä teoriasta mieleeni. Autoritäärisyys on todella helposti ymmärrettävä ja samaistuttava asia. Moni tiimiläinenkin kuuli asiasta ensimmäistä kertaa ja tunnisti heti esim. autoritäärisiä piirteitä omasta lapsuudestaan ja kasvatuksesta. Autoritäärisellä ihmisellä ei ole omia ajatuksia asioista vaan hän ajattelee niin, kuin hänelle asia on opetettu. Hänellä ei ole omia ajatusmalleja ja mikäli hänen täytyisi luopua ajatusmallista, joka hänelle on annettu, lähtisi häneltä pohja kaikelta, koska heillä ei ole omia mielipiteitä. Autoritäärisen henkilön vastakohta on rajoittamaton henkilö, joka ei mene massan mukana mielipiteissä vaan elää omien uskomuksien ja ajatusmalliensa mukaan. Mielestäni liian usein unohdetaan todellinen Minä- ajattelu. Liian harvoin mietitään mitä ITSE ollaan mieltä jostain asiasta, saatetaan jopa alkaa miettiä, mitä aikoinaan oma isä sanoi tästä aiheesta ja kerrotaan hänen mielipiteensä tilanteesta ja kuinka pitäisi toimia. Niin toimii autoritäärinen henkilö. Alla olevassa quotessa rajoittamattoman henkilön ajatuksia.

 

“No voice is so loud that it can demand that I listen to it.”
― 
Craig D. Lounsbrough

 

Kirjan psykologinen sisältö itsessään oli monelle yli ymmärryksen ja usealla henkilöllä on jonkinlainen lukko mielessään tällaisia aiheita kohtaan ja sitä aletaan heti vaihtamaan huvittuneita katseita muiden tiimiläisten kesken, että ’’mitä ihmeen lässytystä me tällä kertaa oikein kuuntelemme?’’ Omasta mielestäni kirja oli todella hyvä ja todella ajankohtainen koska tiimimme tarvitsee juuri nyt lisää rohkeita kokeiluita ja omien rajojen rikkomista jokaisen kohdalla.

Tagit: , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!