Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Uuden oppimisen helppous

Kirjoitettu 31.01.18
Esseen kirjoittaja: Petteri Vuorenmaa
Kirjapisteet: 1
Kirja: TEDxTalk: The first 20 hours - How to learn anything
Kirjan kirjoittaja: Josh Kaufman
Kategoriat: 9.01. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Ihmisenä, joka tykkää oppia jatkuvasti uutta, törmätessäni Josh Kaufman:n TEDxTalk:n, heräsi mielenkiintoni saman tien otsikolle. Jos oppisin mitä vain 20:ssä tunnissa, ei mikään voisi olla parempaa.

20:ssä tunnissa oppiminen ei tietenkään onnistu niin, että lähet umpipähkään tekemään jotakin sekalaista haluamaasi asiaa kohtaan. Tämän 20:nen tunnin aikana, jos laitat oppimiseen 20 tuntia keskittynyttä ja tarkoituksellista harjoittelemista, tulet tässä onnistumaan.

Aloittaessasi uuden asian oppimisen, tulee sinulla olla seuraavat neljä asiaa kunnossa:

 

  1. Purkaa taito pieniin osaan: Päätä tarkkaan, kuinka moneen eri osaan pystyt taidon jakamaan, opetella jokainen pieni osa järjestelmällisesti sinun mentäessäsi kohti tavoitettasi. Aloita siitä osasta, jonka näet tärkeimmäksi sinun osata, jotta pääset lähemmäksi tavoitettasi.
  2. Opettele sen verran, että voit korjata itse: Etsi oppimisen tueksi useita erilaisia lähteitä helpottaaksesi oppimistasi. Älä kuitenkaan yritä lukea ensin kaikkia materiaaleja, ja vasta sen jälkeen opetella. Sinun tulee opetella sieltä vain sen verran, että voit harjoitella ja korjata itseäsi huomatessasi tekemäsi virhe.
  3. Poista kaikki häiriöntekijät: Harjoitellessasi, sinun tulee välttää kaikkia sinulle olevia häiriötekijöitä saadaksesi harjoittelemisesta tuloksellisempaa.
  4. Harjoittele vähintään 20 tuntia

Lopussa Josh soitti ukulelea, jota oli harjoitellut tuon 20 tuntia ennen kyseistä puhetta, ja hyvin hän kyllä soitti! Tosin, vähän kyseenalaistan silti sen, että mitä vain voi oppia 20:ssa tunnissa. Toisaalta enhän minä voi sitä tarkasti sanoa, onko tämä totta vai ei, ellen itse sitä kokeile.

Jospa alankin testata tätä teoriaa SoMe-markkinoinnilla? Olen kuitenkin jonkin verran siitä kiinnostunut, ja ymmärrän termistöäkin jo jonkin verran.

Katsotaan, jos löydänkö itseni Some-markkinoinnista kevään aikana…

Tagit:

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!