Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Uusia tuulia johtamiseen

Kirjoitettu 09.06.17
Esseen kirjoittaja: Miia Huotari
Kirjapisteet: 3
Kirja: Jazzia johtamiseen - Anna osaajien loistaa
Kirjan kirjoittaja: Patrick Furu
Kategoriat: 2. Yhteisöllisyys, 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut, 2.4. Tiimiliiderinä ja -valmentajana toimiminen, 4. Johtaminen, 4.3. Johtamisen ja organisaation kehittämisen työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tykkään ottaa vastuuta ja mielelläni tartun johtamishaasteisiin, sillä tiedän että minusta löytyy potentiaalia sekä myös haluan kehittyä siinä paljon paremmaksi. Tartuinkin viime syksynä sellaiseen johtamishaasteeseen kuin tiimimme tiimiliiderinä toimimiseen. Aluksi olin hyvin intona tästä pestistä, koska halusin näyttää kynteni ja myös tehdä töitä sen eteen, että tiimi voisi menestyä entistäkin paremmin. Melko nopeasti sain märän rätin vasten kasvojani, sillä lähes kaikki tiimiläiseni kokivat, että näin viimeisenä vuonna tiimiliideriä ei tarvita tai sen rooli on niin pieni, että siihen ei kannata käyttää kenenkään aikaa. Olin myös sairaana sen päivän kun johtoryhmän asioista puhuttiin treeneissämme, ja kun en päässyt keskusteluun mukaan niin ehkä ymmärsin asiat jälkikäteen eri tavalla kuin mistä todellisuudessa oli kyse.

 

Ymmärsin, että haluttiin että tekisin enemmän tekoja tiimini hyväksi esimerkiksi hommaamalla Learning Circusta varten projekteja sekä asiakaskäyntejä. Sitten kun kysyin, minkälaisia asiakaskäyntejä tai projekteja halutaan niin, silloin ei kuulemma enää kiinnostanut mitään ylimääräistä tehdä LC:llä. Jotenkin ehkä ristiriitaiset kommentit saivat minut luovuttamaan tiimini johtamisen suhteen.

 

Nyt jälkikäteen ajateltuna luovutin liian helposti, mutta onneksi ei ole vielä liian myöhäistä. Patrick Furun kirja Jazzia johtamiseen – Anna osaajien loistaa antoi paljon vinkkejä siihen miten voisin jatkossa johtamistehtävissä suoriutua paremmin ja siinä samassa saada koko muunkin porukan suoriutumaan paremmin sekä loistamaan.

 

Olemme Bisnerana sellainen tiimi, että annamme toistemme kokeilla ja tehdä niitä juttuja, mitä kukakin haluaa. Teemme myös yhdessä, mutta silti meiltä löytyy jokaiselta omia kiinnostuksen kohteita ja unelmia mitä kohti menemme. Se myös näkyy siinä, että kaikki emme istu samassa toimistossa jokaisena päivänä vaan jokainen voi harjoittaa niitä taitoja mitä kokee tärkeiksi myös muualla. Tietenkin jos joku kaipaa apua niin tiimi on kuitenkin tukena ja läsnä useimmiten.

 

Teoksessa mainitaan, että hyvä johtaja jättää jammailulle tilaa eli kaikkien ei tarvitse soittaa koko ajan samaa sävelmää nuotista vaan pitää antaa myös vapauksia ja tilaa siihen, että voi luoda jotakin uutta sekä vaan fiilistellä ja nauttia. Mutta tietysti johtajan pitää antaa myös raamit joiden rajoissa voi jokainen vapaasti toimia. Itse en ole luonut tarpeeksi selkeitä raameja enkä toimintamalleja, joten se on näkynyt siinä, että aina ei olla tiedetty missä kukakin menee ja mitä kukakin tekee. Se on johtanut siihen, että välttämättä apua tai tukea ei ole aina saatu tai osattu myöskään antaa. Ja jokainen kun sooloilee mitä sattuu tiimi vääjäämättä unohtuu ja sen seurauksena saattaa tulla matkalla vastaan vastoinkäymisiä kuten kassakriisejä, projektipulaa ja sen sellaista. Onneksi näistä ollaan päästy yhdessä yli kun asia on vain tullut kaikille selväksi, ja tällöin jokainen tiimiläinen on myös kantanut oman kortensa kekoon, mutta näistäkin ollaan päästy vaan yli yhdessä.

 

Yhtye tarvitsee toimiakseen osaavia soittajia. Minun jazzorkesteri olisi kaikkea muuta kuin hyvä, sillä minulta ei luonnistu yhdenkään soittimen käyttö. Tiimikin tarvitsee toimiakseen osaajia. Sellaisia henkilöitä, jotka osaavat toimia muiden ihmisten kanssa tehden yhteistyötä, joustaa, erilaisia taitoja mitä tarvitaan projektien suorittamisessa ja monia muita taitoja.

 

Opuksen Jazzjohtamisen malli koostuu neljästä osa-alueesta, jotka ovat yhteinen kieli, aktiivinen kuuntelu, toisten tukeminen ja vastuunottaminen.

 

Yhteinen kieli

 

Yhteinen kieli on kommunikoinnin yksi tärkeimmistä ominaisuuksista. Vaikka tiimini jäsenet kaikki ovat suomalaisia niin jokaisella meillä on erilaiset lähtökohdat. Olemme eri-ikäisiä, eri puolelta Suomea, erilaisista elämistä ja niin edelleen. Ainakin tiimin alkuvaiheessa se vaikutti kun emme ymmärtäneen aina toinen toisiamme ja se johti väärinkäsityksiin sekä jopa konflikteihin. Nyt kolmen vuoden aikana olemme luoneet itsellemme ’’oman yhteisen kielen’’, joka helpottaa toimintaamme ja kommunikointia. Sitä on vaikea ehkä ulkopuolisen huomata, mutta ymmärrämme toisiamme ja tiedämme usein mitä jokainen meistä ajaa takaa ja osaamme toimia sitten sen mukaisesti.

 

Aktiivinen kuuntelu

 

Tiimiakatemia ajan olemme harjoitelleet yhdessä dialogia, jonka yhtenä perus prinsiippinä on kuuntelu. Se on hyvin tärkeä taito, sillä sitä kautta ymmärrämme paremmin muita ihmisiä ja opimme uutta. Jazzbändissä pitää kuunnella tarkasti muita jäseniä, sillä jos jokainen kuuntelee vain omaa ääntään ja soittaa omaa melodiaa niin vaikka jokainen olisikin soittanut yksinään kauniisti, niin kaikkien yhteinen lopputulos todennäköisesti kuulostaisi hirveältä. Siksipä toisten aktiivinen kuuntelu on tärkeä taito, että osaa tuottaa ääntä oikeaan aikaan, jotta lopputulos olisi täydellinen. Se vaatii harjoittelua, mutta siinäkin voi kehittyä niin kuin muissakin taidossa.

 

Toisten tukeminen

 

Toisten tukemista ei voi koskaan kyllin korostaa. On tärkeää, että tuetaan kaveria kun asiat eivät ole menneet parhaalla mahdollisella tavalla tai silloin kun joku kaipaa apua tai tukea johonkin uuteen ja jännittävään asiaan. Koskaan myös ei pidä jättää tukematta kun asiat on hyvin, sillä aina voi kannustaa ja kehua hyvästä työstä tai suorituksesta. Itselleni tiimin tai muiden ihmisten tuki on tärkeä. Tykkään tehdä asioita muiden kanssa, silti vaikka suorittaisin itsenäisesti asetettuja tehtäviä, niin minulle on tärkeää, että minun ei tarvitse pärjätä ja tehdä kaikkea yksin vaan minulla on tiimi, johon voin tukeutua koska vain. Porukalla kuitenkin saadaan aikaiseksi enemmän kuin kukaan yksinään.

 

Itse koin jääväni kevään aikana yksin, joten en saanut sellaisella draivilla ja innolla tehtyä niitä asioita mitä olisin halunnut, joten suoriuduin keväästäni todella heikosti ja se on harmittanut minua suunnattomasti. Vaikka samat jutut eivät kaikkia kiinnosta tai muuten vaan ollaan eritilanteissa tai ihan mitä vaan, niin silti on hyvä antaa tukea ja auttaa läheisiä ihmisiä ympärillä vaikka aina ei tukea tarvitseva haluaisi ottaa sitä vastaan. Olkaamme siis toisten tukena!

 

Vastuunottaminen

 

Johtajan tehtävänä on ottaa vastuuta, mutta myös jokaisen jäsenen tiimissä tulee tehdä samoin. Ottaa vastuuta omista tekemisistä ja kantaa myös vastuun kaikessa. Olemme kuitenkin kaikki samassa veneessä, joten jokaisen tulisi huolehtia siitä, että vene pysyy pystyssä eikä kaadu, ja että jokaisen airot kulkevat samaan suuntaan ja saman aikaisesti mahdollistaen veneen liikkumisen jouhevasti eteenpäin. Vastuun kantaminen perustuu siihen, että jokainen tiimin jäsen puhuu samaa kieltä keskenään, aktiivisesti kuuntelee sekä tuetaan toinen toisiamme. Tämä kokonaisuus mahdollistaa tiimin toimimisen parhaalla mahdollisella tavalla saaden aikaan sen, että jokainen pääsee loistamaan.

 

Käytäntöön

 

Miten aion jatkossa hoitaa johtamistehtävät kunnialla loppuun saaden porukan pysymään kasassa ja tavoitteisiin pääsemään. Ensinnäkin on tärkeä luottaa omaan itseensä ja siihen, että pystyy suoriutumaan tehtävästä, jos luottoa ei ole tuskin jaksaa edes yrittää. Joten aion keskittyä siihen, että pyrin luottamaan itseeni ja siihen, että kyllä minä pärjään sekä osaan. Sekä myös aion kannustaa ja tukea muita.

 

Vaikka tarvitsen monesti tukea liikkeelle lähtemiseen, niin jatkossa otan enemmän roolia mallin näyttäjänä eli hommaan meille esimerkiksi 24H varten harjoitussynnytyksiä, teen projekteja, suoritan ajoissa kaikki sovitut asia ja muutenkin johtaa esimerkillä muita. Vaikkakin aina se ei ole helppoa niin pitää muistaa edellisen kohdan neuvo eli luota itseesi!

 

Nyt varsinkin loppuaikana keskityn Bisneran osalta siihen, että tiimissä hyvähenki säilyy ja päästään tavoitteisiimme eli ollaan 100% tiimi, josta kukaan ei lähde, kaikki valmistuu ajallaan ja jokainen saa kerättyä omat maailmanympärimatkarahansa ja lähtee ainakin jonkinlaiselle reissulle. Lisäksi haluan syksyllä paneutua tiimini kanssa siihen, että jokaisella on akatemian jälkeen joku suunnitelma mitä tekee ja mahdollisesti esimerkiksi työpaikka tiedossa.

 

Miten tähän päästään? Kysellä miten jokaisella menee noin muuten ja miten vaikka opinnot etenevät, käydä enemmän läpi mitä kullakin on meneillään ja mistä rahaa on tulossa ja kuinka paljon? Käydään läpi miten tiimi voi auttaa yksilöitä esimerkiksi tekemään rahaa mymmille ja sparrataan toinen toisiamme, jotta tulevaisuuden kuviot voisivat selvitä jokaiselle. Etenkin aion hyödyntää aktiivista kuuntelua, toisten tukemista ja myös otan vastuun itsestäni ja tiimin johtamisesta.

 

Uskon vahvasti, että kirjasta nousseiden neuvojen kautta voin kehittyä johtajana ja täten myös auttaa tiimiäni ja sen jokaista yksilöä kehittymään ja menemään eteenpäin omassa elämässään. Eiköhän näillä eväillä päästä eteenpäin!

 

Tagit: ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!