Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Vaaralliset ideat

Kirjoitettu 17.10.14
Esseen kirjoittaja: Saija Valkonen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Vaaralliset ideat
Kirjan kirjoittaja: Alf Rehn
Kategoriat: 1. Oppiminen, 7. Innovointi

Vaaralliset ideat, 5.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Alf Rehn: Vaaralliset ideat

 

Alf Rehn kirjoittaa kirjassaan Vaaralliset ideat, siitä mitä hänen mielestään on luovuus ja painottaa, ettei luovuuden ole tarkoitus olla kivaa. ” Ei ihminen kehity luovemmaksi vain siten, että altistaa aivonsa esitelmille, peleille ja leikeille, vaan tekemällä asioita eri tavalla, tekemällä epämukavia ja vaikeita asioita.” Rehn tiivistää. Seuraavassa pohdin mitä tämänlainen luovuus tarkoittaa ja kuinka se näkyy omassa arjessamme Tiimiakatemialla ja lopuksi, mitä luovuus tarkoittaa minulle itselleni.

 

Olemmeko luovia?

Tiimiakatemia on Jyväskylän ammattikorkeakoulun liiketalouden yksikkö, joka tekee kaiken toisin: ei luentoja, opettajia tai tenttejä vaan oma yritys, valmentajat ja oikeat asiakkaat. Aikoinaan opiskelumalliamme on todennäköisesti pidetty hyvinkin luovana, nykyään se on meille arkipäivää ja jopa itsestäänselvyys; silti tuhannet ihmiset ympäri maailmaa jaksavat ihmetellä tapaamme oppia. Tiimiakatemiassa yhdistyy opiskelu sekä yritystoiminta, mistään sen luovemmasta ei ole kyse, mutta sitähän se luovuus toisaalta juuri on: vanhojen konseptien yhdistelyä uudella tavalla. Tästä voisi vetää karkean yhteenvedon, että Tiimiakatemian idea on luova.

Jos Tiimiakatemian idea on luova, olemmeko me tiimiakatemialaisetkin automaattisesti luovia? Emme. Tiimiakatemian opiskelumalli itsessään on luova mutta me emme ole. Monet meistä toteuttavat samaa yritystoimintaa kuin kuka tahansa; pidämme kesäisin kesäkahviloita, järjestämme tapahtumia, myymme ja teemme markkinointia samalla tavalla kuin muutkin – ei siinä ole mitään luovaa. Luovuusaspekti tekemiseemme löytyy, kun ideoimme uusia konsepteja eli Tiimiakatemian termein synnytämme, tällöin pyrimme olemaan luovia ja keksimään uutta. Toisinaan luomamme konseptit ovat uusia, hieman kyseenalaisella tavalla toteutettavia, toisinaan vanhojen tietojen yhdistelyä.

Viimeisin tiimimme synnytys on ollut liittyen tapahtumaan, jonka tulemme järjestämään 19.11.2014. Ajatus tapahtumalle heräteltiin jo keväällä Society of Organizational Learning (SOL) -tapahtuman pohjilta, jossa nähtiin tarve koota Tiimiakatemian verkosto yhteen. Lähdimme tiimimme kanssa ideoimaan aiheesta ja suunnittelemaan mahdollista yhteistyötä SOL:n kanssa vuodelle 2015. Muutaman muuttujan johdosta tapahtuman aikataulu lyheni vuodesta kuuteen viikkoon, sillä pääpuhujamme halusikin tulla jo tämän vuoden marraskuussa Suomeen. Emme jääneet rypemään alkuperäiseen suunnitelmaamme vaan tartuimme härkää sarvista ja lähdimme luomaan tapahtumaa vain kuuden viikon päähän. Kuluneiden viikkojen aikana on huomannut kuinka luovuuden saa sykkimään, kun aika on rajattu. Deadlinien lyöminen ei ole hölmöä hommaa vaan ne saavat asioita oikeasti tapahtumaan.

Tuleva tapahtuma kulkee seminaarin nimellä, vaikka käsite seminaari antaa tietyn statuksen. Meidän ”seminaarimme” tulee olemaan kaikkea muuta kuin pönötystä. Luvassa on Tiimiakatemian tyyliin sopivaa dialogia sekä workshopeja. Lippuja saatavilla osoitteesta: www.tiimiakatemia.fi/learningrevolution. Luvassa on sen verran mieltä avartava opiskelukokemus, että en suosittele missaamaan!

 

Luovuus Tiimiakatemian sisällä

Järjestämme joka syksy asiakasviikot tiimien kesken, useina vuosina meno on painottunut siihen, että tiimiyrittäjät juoksevat pää kolmantena jalkana asiakkaiden luona ilman mitään annettavaa. Tänä vuonna sääntöihin tehtiin muutos, joka esti mm. 40100 -alueen yrityksissä vierailut. Kun tuttu otettiin pois, vaadittiin luovuutta. Jokainen tiimi – joka osallistui – keksi mitä oudoimpia kontakteja mitä erikoisemmista paikoista. Myös oma tiimimme lähti kokeilemaan luovuuttaan: järjestimme asiakastilaisuuden. Kokosimme paikalle 15 läheistä asiakastamme ja vietimme iltapäivän heidän kanssaan. Tapahtuma ei ollut sinänsä luova, mutta Tiimiakatemialla se oli ennen kuulumatonta, joku voisi sanoa, että siksi luovaa. Oikeasti vain toteutimme vanhaa konseptia ja saimme sen toimimaan lopulta niin hyvin, että asiakkaamme halusivat, että järjestämme tapahtuman uudelleen!

Luovuus Tiimiakatemialla ei siis vaadi uusien ihmeellisten ideoiden lanseeraamista, se vaatii vain vanhojen ideoiden uudelleen toteuttamista tutussa ympäristössämme. ”Luovassa tuotekehittelyssä ei ole lainkaan kyse siitä, että pitäisi löytää tarve, vaan siitä, että pitää haaveilla esille jotain sellaista, joka myöhemmin voi synnyttää tarpeen.” Kiitos Alf Rehn näistä hienoista sanoista – näin me juuri teimme!

 

Mitä luovuus on minulle?

Olen maistatellut luovuus sanaa suussani jo jonkin aikaa ja pikku hiljaa alan saada muodostettua itselleni kuvaa mitä se oikeastaan itselleni tarkoittaa. Painotan sanaa itselleni, sillä seuraava on vain omaa ajatteluani enkä sano, että se on oikea tapa ajatella.

Minulle luovuus on uuden ja vanhan yhdistämistä. Se on ajattelua toisin. Se on ajattelua joka herättää tunteita ja aiheuttaa pahennusta. Mutta toisaalta, luovuus on myös pieniä arkisia asioita, joilla saa herätettyä ihmiset ”ai noinkin voi tehdä!” -tyyppisesti. Se on Tiimiakatemialla asiakastilaisuuden järjestämistä, peililogon laittamista seinälle ja kuuntelua silloin kuin haluaisi puhua vain itsestään. Luovuus on asioiden näkemistä ja tekemistä erilailla kuin kaikki muut.

 

 

Saija Valkonen, saija(at)millio.fi

Tagit: , , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!