Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Vahvuudet rakentavat huipputekijän, ei heikkoudet

Kirjoitettu 18.09.18
Esseen kirjoittaja: Jori Heikkinen
Kirjapisteet: 3
Kirja: Tunne lukkosi
Kirjan kirjoittaja: Kimmo Takanen
Kategoriat: 8.2. Yrittäjänä kasvun taidot ja työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tunne lukot ovat meidän toimintaa ohjaavia ja toimintaa rajoittavia mielenmalleja, mitkä on ajan myötä opittu ympäröivästä maailmasta. Ne määrittelevät miten reagoit esimerkiksi kritiikkiin, kehuihin tai muuhun sinua koskettavaan asiaan. Ne määrittelevät myös hyvin pitkälti suhtautumisesi eri asioihin, kuten politiikkaan tai vaikkapa uskontoon. Se mikä on asenteesi työtä kohtaan, on usein myös tunnelukkojen vallassa; jos esimerkiksi vanhempasi ovat aina töistä tullessaan valitelleet työn vaativuutta ja huonoa palkkaa ja maanantait ovat paskimpia päiviä viikossa ja siitä alkaa joka viikkoinen perjantain odotus, on luultavasti omat asenteesi vähintäänkin sen kaltaisia.

Olen huomannut, että usein uusiin ympyröihin saavuttuani uusien ihmisten keskelle, on oma mukana olo aluksi melko passiivista. En ole se joka ensimmäisenä nappaa roolia enkä se, joka aina kertoo oikeat vastaukset sitä kysyville. Olen miettinyt mistä se johtuu ja uskon, että omaan suuren tarpeen olla uskottava ympäröivien ihmisten edessä, ja mikäli sitä ei jostain syystä pysty saavuttamaan, ei henkseleiden paukuttelukaan ole muuta kuin noloa.

Uskottavuuden saavuttamiseksi täytyy joko a) oma uskottavuus tulla ulkopuolelta eli jokin, mitä on tehnyt tai saavuttanut, täytyy kertoa muille, että en ole pelkkä suuri suu tai b) saavutan uskottavuuden henkilöiden kautta vuorovaikuttamalla, eli käytännössä osoittamalla ”pätevyys”. Tämä toimintatapa muovaa aika paljon sitä miten eri ryhmissä toimin ja miksi esimerkiksi tiimin sisällä olen yksi eniten äänessä oleva jäsen ja pesisjoukkueen sisällä olen lähinnä sivusta seuraajan roolissa. Tiimin sisällä olen omat kannukseni ansainnut työllä ja olen keikkunut esimerkiksi myyntitilastojen kärjessä koko akatemian ajan, joten sillä tavalla uskottavuus on saavutettu. Pesisjoukkueen sisällä taas on itseäni huomattavasti kovempia pelimiehiä, mikä tarkoittaa sitä, että jos siellä aletaan ottamaan isompaa roolia, en usko, että se saisi ns. ”hyväksyntää” muulta joukkueelta keltanokan alkaessa huutelemaan. Näitä lukkoja on todella vaikea lähteä murtamaan, sillä se on sotimista koko omaa toimintamallia vastaan. Pitäisi tehdä juuri niin kuin olettaa, ettei todellakaan voisi tehdä. Ennen prosessin alkua pitäisi pystyä itselle myymään ajatus siitä, että nämä lukot pitää murtaa ennen kuin voi edetä.

Tästä olen varmaan myös aikaisemmin kirjoittanut, mutta tapa, mikä on menestymisen esteenä kaikessa toiminnassa, on se, että minulle on tärkeämpää se, että en erotu omalla paskuudellani muista, kuin se, että olen lajissani paras. Liittyy varmasti osaltaan myös tähän uskottavuusasiaan, sillä heikkouksien paljastuminen murentaa uskottavuuden.

JVmedian osalta on hyvä, että oikeastaan koko toiminta perustuu minun ja Villen vahvuuksiin. Villen vahvuudet on myynnissä ja innovoinnissa, kun taas omani on markkinoinnin toteuttamisessa ja talouden hallinnoinnissa. Siksi on myös yritystoiminnassa menestymisen kannalta hyvin olennaista, että molemmilla on vastuu oman vastuualueen kehittämisestä, eikä liikaa käytetää aikaa niiden ominaisuuksien vahvistamiseen, mitkä on omia heikkouksia ja kaiken lisäksi vielä toisen vastuulla.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!