Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Väkevä työelämä

Kirjoitettu 06.12.20
Esseen kirjoittaja: Arttu Hietala
Kirjapisteet: 3
Kirja: Väkevä työelämä
Kirjan kirjoittaja: Joni Jaakkola
Kategoriat: 1. Oppiminen, 2. Yhteisöllisyys, 3. Yrittäjyys

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

 

Tolkkua työelämään. Miksi tehdä pitkiä päiviä, korkealla sykkeellä, purra hammasta tai ahertaa tehottomasti päivästä toiseen, kun asioita voi tehdä myös paremmalla ’’Tatsilla’’. Tolkun työleämä on sellaista työelämää, jossa asioita tehdään hyvällä fiiliksellä ja yhdessä tehdystä työstä syntyy erinomaista jälkeä. Arjen aherruksen tarkoitus on palvella ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia.

 

Kirja on jaoteltu kolmeen osaan, jotka käsittelevät Väkevää työelämää hieman eri kanteilta. Oma kokemus, toisten tietotaito ja terveys / hyvinvointi. Kirjan päätavoite on tarjota ajatuksia ja hyödyllisiä työkaluja, joiden avulla työurasta voi tulla mielekäs matka. Se on oikeistaan itsestään kiinni. Moni ihminen etsii vielä sitä ’’omaa juttuaan’’ ja tuo sana ’’oma juttu’’ nähdään usein unelmana, johon haluaisi päästä. Se nähdään myös inspiroivana ja sellaisena, että asiat selkenee mahdollisesti hyvin paljon, kun siihen omaan juttuun päästään kiinni. Uskon, että moni meistä haluiaisi päästä tähän tilanteeseen. Se mikä tässä välillä nähdään ikävänä asiana, on se että unelmien tavoitteleminen ja oman jutun löytäminen ei tule sormia napsauttamalla. Valitettavasti. Se vaatii paljon työtä, ponnisteluja, vastoinkäymisiä ja onnistumisen tunteita.

 

Miten muutos saadaan aluilleen tai aikaiseksi?

 Olen fani erilaisille seminaareille. NBF, Slush, myyntiseminaarit, Läpimurto Eventsin tapaiset tapahtumat ovat aina sellaisia, jossa haluaa olla paikalla ja läsnä. Se fiilis, kun joku taitava Key-note Speaker vetää settinsä hyvin ja siihen fiilikseen pääsee mukaan, on huikean hyvä fiilis. Ammattipuhujat ovat hioneet settiään pitkään ja he osaavat luoda sen innostuksen melkein aina. Henri Rantanen (Ammattipuhuja ja valmentaja) sanoi joskus, että kun menet lavalle puhumaan, niin ensimmäisellä lauseella pitää herättää katsojissa se ajatus, että nyt on kiinnostavaa ja kiehtovaa. Lause saa olla raflaavaa, mutta onhan se huikee, että joku alottaa puheenvuoronsa näin: ’’Ylisuuret unelmat ovat menolippu menestykseen’’. Usein tapahtumissa saa selviä työkaluja, jotka osuvat itseen ja heti nousee puhekupla pään yläpuolelle ’’Tämän mä otan talteen ja arkeeni mukaan’’ Kun seminaaripäivän haippi oli korkealla, niin seuraavana päivänä asiat olivat jo unohtuneet. Kun lupasit itselleen, että tämä 5. AM clubi on menestyksen tie, niin heräät silti 8:00 torkuttaen 5 kertaa. Kun aamu piti aloittaa To-do listan tekemisellä, niin se alkoi tuttuun tapaan somen selaamisella ja kahvilla. Tähän myös tämä kirja puuttui termillä: Sitoudu muutostyöhön.

 

Sitoutuminen muutostyöhön?

Seminaarien ja kirjojen tavoitteita, suunnitelmia ja työkaluja on hyvä käyttää, jos ne tuntuvat itsestä hyvälle, se on fakta. Mutta jos nämä kaikki ovat tärkeitä siten, että niihin paneudutaan, kun on aikaa, energiaa, rahaa ja kiinnostusta, niin on menty mönkään. Tällöin jää helposti vanhojen tapojen ja työelämän tottumusten vangiksi. Tärkeintä on uuteen sitoutuminen ja se, että pystyy tajuamaan, että sitoutuminen ei tapahdu nopeasti. Pienetkin muutokset ovat isoja ja vievät paljon energiaa. Energiaa täytyy olla ja kun muutosta lähdetään työstämään, on tärkeää tiedostaa ja kuunnella itseään onko siihen tällä hetkellä henkisiä, – ja fyysisiä resursseja. Tärkeintä on hyvinvointi. ’’Kun oikein kunnolla innostuu, on vaarana, että tekeminen lähtee kiitolaukkaan’’ -Joni Jaakkola. Usein kuulemme tarinoita, siitä kun joku ihminen on ajanut itsensä burnouttiin, sillä kun on yrittänyt viimeiseen asti, mutta tulosta ei ole syntynyt. On silti hyvä muistaa, että tuohon ikävään ’’kansan sairauteen’’ voi ajautua myös silloin kun asiat menevät odotettua paremmin, bisnes luistaa ja työntekijöiden bonukset huutavat punaisella! On hyvä muistaa, että ihminen venyy, mutta jokainen kuminauha katkeaa, kun sitä liian pitkään venyttää. Meistä kukaan ei voi laiminlyödä riittävää palautumista, liikkumista ja ravintoa.

 

‘’Hard work pays off -> Smart work pays off’’

 

 

Toinen kirjan aihe, joka oli minun mielestäni hyvin mielenkiintoinen, liittyi siihen, mitä yrityksistä ja työelämästä on hyvä ymmärtää. Ihanne tilanne olisi se, että asiakkaat tykkäävät tuotteesta / palvelusta, työntekijät voivat hyvin ja pitävät työtään mielekkääni, yrityksen liiketoiminta on taloudellisesti kannattavaa ja sekä omistajat, että muu maailma saa haluamansa.

Omistajat

Usein yrityksen omistajat laittavat hieman pääomaa yrityksen perustamiseen tai hankkivat ulkopuolista pääomaa mm. Rahoittajilta tai pankilta. Liikeidean yksi peruspilareista on varmasti se, että sijoitetulla pääomalle halutaan tuottoa. Samalla tavalla kuin usein sijoittaessa rahaa. Usein enimmäissijoittaja on itse yrittäjä, joka yritystä pyörittää. Omistajilla on usein päämääriä, joihin kohti yritystä halutaan viedä. Omistajat ovat myös niitä, jotka ottavat suurimman riskin yrityksen arjessa. On reilua, että suurin päätösvalta ja viimeinen sana siinä, mitä yrityksessä tehdään on omistajilla.

Asiakkaat

 

Jos mietitään yleistä liiketoimintaa, jossa on omistajat, työntekijät, päälliköt ja johtajat, niin nämä kaikki termit voidaan unohtaa saman tien, jos ei ole maksavia asiakkaita. Maksavat asiakkaat ovat niitä, jotka luovat yritykselle vakaan ja turvallisen pohjan. He haluavat rahalle vastinetta ja vaativat myöskin sitä. Täten asiakas on tärkein tätä mallinnusta tehdessä.

Henkilöstö.

Yrityksen olemassaolon oikeuttaa siis asiakkaat, joiden ostetulle palvelulle / tuotteelle tuotetaan lisäarvoa. Henkilöstö on se, jonka kanssa yritys luo kulttuurille pohjan. Jotta omistajat saavat sijoitetulla pääomalle tuoton, niin he tarviavat maksavia asiakkaita ja sitä kautta motivoituneen ja ammattitaitoisen henkilöstön.

 

 Muu maailma, mitä se on?

 

Muu maailma on kaikki ulkopuolelle jäävät toimijat. Suomessa meillä on lainsäädäntö, johon kuuluu säädännöt. Verottaja kerää verot ja toimitilan vuokranantaja vuokrat. Yrityksen täytyy siis tiedostaa, että ulkopuolella on valtavasti toimintaa. Markkina, globaalit maailman ilmiöt, lakimuutokset, viranomaisten säätelevät määräykset voivat siis vaikuttaa todella merkittävästi yrityksen liiketoimintaan. On siis todella tärkeää tiedosta koko ajan tilanne, mitä maailmalla tapahtuu.

 

Miten sanoin, että olen vahvasti samaa mieltä, että yrityksen ydin toiminnan tarkoituksena on tuottaa voittoa osakkeenomistajille, jollei yhtiöjärjestyksessä määrätä toisin. Osakeyhtiölaki 5.

 

Mutta silti minun mielestä Business Roundtablen lausunto on silti parempi:

 

Yrityksen tarkoitus on tuottaa arvoa asiakkaille, investoida työntekijöihinsä, kohdella toimittajia reilusti ja eettisesti, tukea yhteisöä ja ympäristöä, jossa toimii sekä tuottaa pitkän tähtäimen lisäarvoa osakkeenomistajille.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!