Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Välähdyksiä yksilön oppimisesta: Partus-menetelmät Tiimiakatemiassa

Kirjoitettu 26.11.13
Esseen kirjoittaja: Jarkko
Kirjapisteet: 1
Kirja: Välähdyksiä yksilön oppimisesta: Partus-menetelmät Tiimiakatemiassa
Kirjan kirjoittaja: Johannes Partanen
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Kirjassaan Johannes Partanen käsittelee niitä teorioita ja ajatuksia, jotka ovat johtaneet Tiimiakatemiassa käytettyihin oppimisen työkaluihin ja menetelmiin. Näitä menetelmiä kutsutaan Partus – menetelmiksi. Nämä menetelmät ovat sovellettavissa moniin erilaisiin ympäristöihin kuten yrityksiin ja korkeakouluihin ja ne on kerätty kaikista kirjoista, joita Partanen on itsekin lukenut (YPK). Kirjassaan Partanen kuitenkin käyttää pääasiassa esimerkkinä Tiimiakatemiaa Partus – menetelmien käyttömahdollisuutena.

Kirjan avulla käsitykseni ja tietämykseni Tiimiakatemiasta avartui huomattavasti siitä, mitä ennen kirjan lukemista Tiimiakatemiasta tiesin. Varsinkin Partus – menetelmät selkenivät minulle hyvin. Kirjan luettuani tiesin, että olen oikeassa paikassa. Partus – menetelmät oppimisen muotona sopivat minulle erinomaisesti. Itse asiassa en voi enää kuvitellakaan opiskelevani missään muualla kuin Tiimiakatemiassa.

Kirjan ensimmäisenä aiheena ovat oppimisen muodot. Partus – menetelmissä painotetaan todella paljon käytännön avulla oppimista. Tämä tulee esille Tiimiakatemiassa oman tiimi-yrityksen perustamisena ja sen kautta projektien tekemisenä. Tällainen mahdollisuus oppia käy minulle mielestäni kaikkein parhaiten. Olen tehnyt nuoruudessani suuren osan vapaa-ajastani töitä. Tämän takia, joskus jopa harmiksenikin, olen oppinut arvostamaan enemmän työntekoa kuin opiskelua.

Käytännön tekemisen lisäksi Partus – menetelmiin kuuluu teorian opiskelu. Kuten Partanen kirjassaan mainitsee, tulee Tiimiakatemiassa lukea todella paljon. Aluksi vieroksuin ajatusta, mutta jo ensimmäistä kirjaa lukiessani huomasin kirjojen tarjoavan minulle jotain todella hyödyllistä. Kirjat rikastuttavat tietojani, joita voin alkaa soveltaa käytännössä.

Tiimioppiminen on myös yksi olennainen osa Tiimiakatemiassa opiskelua. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että jaamme tietojamme ja kokemuksiamme toistemme kanssa. Tämä tapahtuu pääosin Treeneissä, mutta ajatuksia ja kokemuksia voi vaihtaa muuallakin Tiimiakatemialla. Kouluun on mielestäni luotu todella hyvä yhteishenki, mikä mahdollistaa sen, että apua voi kysyä keneltä opiskelijalta tahansa. Tätä olenkin jo hyödyntänyt useaan otteeseen kysyessäni neuvoja vanhemmilta opiskelijoilta.

Valmentajat ovat Tiimiakatemian peruspilareita. He pitävät opiskelijoiden opiskelut oikeilla raiteilla. He eivät kuitenkaan puutu opiskelemiseen liikaa vaan antavat enimmäkseen neuvoja ja ideoita erilaisiin toimintamalleihin. Heidän olemuksensa ja tapansa ”opettaa” helpottavat mielestäni sitä tosiasiaa, että olemme täällä opiskelemassa itseämme varten. Olenkin varma, että suurin osa Tiimiakatemian opiskelijoista on sisäistänyt tämän. Tuskin olen ainoa kenen mielestä tämä on tärkeää opiskelumotivaation kannalta.

Partus – menetelmiin kuuluvat olennaisena osana yksilön oppimisen työkalut. Nämä työkalut antavat meille Tiimiakatemian opiskelijoille suunnan opiskeluillemme. Ne auttavat meitä sisäistämään opittuja asioita ja helpottavat muistamaan ne myöhemmin. Partasen kirjan luettuani ymmärsin näiden työkalujen todellisen merkityksen. Valmistelin saman tien pohjan muun muassa treenipäiväkirjalle, jonka avulla opin treeneistä enemmän. Oppimissopimus sai myös aivan uuden käsityksen opiskelujeni suunnannäyttäjänä. Oppimismenetelmistä ”E-oppimissalkku” jäi minulle vielä hieman epäselväksi.

Välähdyksiä yksilön oppimisesta – kirja auttoi minua ymmärtämään Tiimiakatemiassa käytettyjä oppimisen menetelmiä uudella tavalla. Nyt ymmärrän paremmin luovan ajattelun ja ideoinnin merkityksen, käytännön suoritusten kautta oppimisen ja yksilön oppimisen työkalujen tärkeyden. Erittäin motivoivina pidin Johannes Partasen ajatuksia oppimisesta. Suosittelisinkin Tiimiakatemian opiskelijoille Partasen kirjaa ensimmäiseksi kirjaksi.  Se antaa vastauksia kysymyksiin Tiimiakatemiasta ja näin helpottaa opiskelemista Tiimiakatemiassa.

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!