Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Välähdyksiä

Kirjoitettu 07.12.15
Esseen kirjoittaja: Annu Karkama
Kirjapisteet: 2
Kirja: Välähdyksiä yksilön oppimisesta
Kirjan kirjoittaja: Johannes Partanen
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tiimiakatemia tarjoaa Suomen tasolla vielä toistaiseksi poikkeuksellista oppimisen tyyliä. Onneksi yrittäjyysajatuksen tuottaminen, edes kurssimuotoisena, on laajentunut kiitettävästi miltein jokaisen koulutusasteen opetussuunnitelmiin. Oppimisen nykyiset tyylit eivät enää vastaa tällä hetkellä oppivan sukupolven tarpeisiin. Mutta toisaalta, yksilön oppiminen on varmasti kautta aikain ollut samankaltaista. Nyt vaan pitää keskittyä miettimään, kuinka tänä päivänä yksilön potentiaali saadaan kaivettua esiin, meiltä jokaiselta. Ja näihin metodeihin täytyy etsiä uusia väyliä.

”Suurin osa ihmisen oppimisesta tapahtuu muualla kuin koulussa” Tämän huomaa helposti akatemialla, kun projektia on tehnyt ja siitä oppia saanut, silti suurimmat kolahdukset useimmiten tapahtuvat käytännön työn ulkopuolella. Keskustelut vertaisten kanssa, mentorien, ajattelu omassa päässään – kaikki nämä syventävät jo opitun asian sisäistämistä. Kesän aikana en tehnyt yhtä tiiviisti kouluprojektejani kuin lukukauden aikana, mutta silti tuntuu että kaikki ne ajattelun välähdykset joita kesän aikana sai, antavat aivan uutta puhtia alkavaan syksyyn.

Kesän aikana kävin myös työvoimatoimiston ammatinvalintapsykologin juttusilla. Hän kyseli paljon toimintamalleistamme ja arvioi akatemian opiskelijoiden olevan korkealla sijalla mahdollisessa työnhakutilanteessa. En ehkä itsekään aina ymmärrä, mitä resursseja oppimisyhteisömme meille luo. Ei pelkästään ne ”learning by doing”-opit, jossa opitaan käytännön tekemistä, vaan se sosiaalinen pääoma, jonka saamme siitä kun altistamme itsemme ensiksikin tiimimme eteen oppivana, onnistuvana sekä kehittyvänä yksilönä, mutta myös se voima minkä oma yhteisö luo.

Yhteisössä tulee mukanaan sekä hyviä että huonoja puolia. Jokaisella yksilöllä on omat heikkoudet ja vahvuudet ja näitä hyödynnetään tai kehitetään joko oman itsetuntemuksen tai yhteisöltä saadun palautteen mukaan. Kirjassa puhutaan itsensä tuntemisesta osana oppijan tietä. Oppimiselle on itse asetettava tietyt raamit, jos kehittymistä haluaa.

Uteliaisuus: Huomasin Taivas+Helvetti kirjaa lukiessani, kuinka tämä piirre nousi yhdeksi menestystekijäksi yrittäjien taustalla. Oppimiseen ja menestykseen vaikuttaa uteliaisuuden intensiteetti, toistuvuus ja pitkäjänteisyys. Omalla kohdallani täytyy myöntää, että pitkäjänteisyyteen moni asia kaatuu. Tästä siis yksi kehityskohta. Uteliaisuuden kehittämisessä auttaa jos on tiedossa päämäärä, mitä kohti kulkea. Tämä itseltäni ehkä vielä puuttuu.

 Menestyksekkäässä etenemisessä tulee huomioida myös henkilökohtaisen vaikutusvallan kasvattaminen ”kyky tehdä vaikutus ja vaikuttaa”, esiintymisien kehittäminen ja itsetunnon vahvistaminen.

 Jos jokainen tiimissä ja yhteisössä sitoutuu oppimisen raameihin, on tie helpompi kulkea yhdessä. Valitettavasti näin ei aina ole. Kirjassa puhutaan asenteesta yhtenä menestystekijänä ja siitä kuinka asenne leviää herkästi. Asenteella on voima koota tai hajottaa tiimi. ”Voittajan vahvuus on asennetta, ei kyvykkyyttä” Huonojen asenteiden esimerkkivaikutus on hyviä nopeampia.

Uskonkin vahvasti siihen, että tiimimme sisällä vellovat asenteet ovat vaikuttaneet negatiivisesti tekemiseen. Osaltani tiedostan myös luoneeni negatiivisia asenteita, kyynisyyttä ja pessimismiä. Aionkin ottaa yhdeksi kehityskohdakseni asenteen parantamisen ja sen levittämisen. En voi menestyä jos annan kyynisyydelle vallan ajatuksissani. Täytyy oppia ratkaisukeskeisemmäksi, ongelmien vatvomisen sijaan. ”Kelvottomat asenteet ovat joukkueen tuho”

Kirja osuu monella sivulla itselleni herkkiin kohtiin ja tämä onkin yksi niistä kirjoista, jotka kannattaa yöpöydän laatikossa säilyttää, jotta niihin voi palata aina uudestaan.

Kun itsetutkiskelu on aloitettu, on hyvä aina välillä pysähtyä pohtimaan missä mennään, mitä viime lukeman jälkeen on opittu, mitä aletaan kehittämään seuraavaksi. Olisi ihanaa jos kaiken voisi oppia nopeasti tästä vain näin, mutta ei se taida niin mennä. ”Aika ajoin sinun on tarkistettava oma visiosi ja liitettävä siihen kaikki oppimasi asiat. Sinun on sitouduttava alkuperäiseen suunnitelmaasi tai luotava uusi toimintasuunnitelman ja toteutettava se. Sinun on kuljettava kohti unelmiesi täyttymistä. Matkalla tulet tekemään paljon virheitä” Tämä siis pätee, oli kyseessä yrityksen toiminta tai oma henkilökohtainen kasvu oppijana ja ihmisenä. Työt ja projektit tulevat ja menevät, mutta ”minä itse” kulkee mukana koko elämän. Kehittyminen on loputonta ja se tekee siitä mielenkiintoista. Vaikka oppiminen jatkuu läpi elämän, on välillä hyvä pysähtyä miettimään ”mitä olen jo saavuttanut” ja olla ylpeä kohtaamistaan haasteista ja niiden selvittämisestä.. Akatemialla käytetty ”motorola” arvioinnin kehyksenä, toimii tässäkin. Nerokasta!

”Sen, mikä tiimioppijasta tulee kolmen ja puolen vuoden aikana Tiimiakatemialla, määrittää se, mitähän lukee ja kenen kanssa liikkuu. Suurimmat taistelut epäonnistumista vastaan käydään sisimmässämme, ei ulkopuolellamme.” Tiimiakatemia on upea kokonaisuus, jonka voi myös mennä luistellen läpi, käyttämättä niitä mahdollisuuksia mitä yhteisö tarjoaa. Ympärillämme pyörii päivittäin upeita persoonia, joilta voimme oppia paljon. Onkin jännä nähdä, miten erilaiset ihmiset saavuttavat erilaisia asioita, jotkut ajattelevat niin laatikon ulkopuolelta ettei itsellä koskaan olisi käynyt sellainen mielessä ja se on inspiroivaa! Tärkeää on myös se, kenen kanssa liiku, sillä se voi osittain avata uusia ovia tulevaisuudessa. Jos pysyttelet omassa kaveripiirissäsi, kiinnostumatta muiden tekemisistä, todennäköisesti löydät itsesi sen saman piirin keskeltä myöhemminkin. On upeaa, että oman jenginsä voi samanhenkisten luota löytää, mutta lokeroituminen mukavuusalueelle voi olla haitallista. Koenkin, että jos ihailen jonkun tekemisiä, pyrin hakeutumaan hänen läheölleen jotta voin oppia. Ei lähellemeno tarkoita, että parhaiksi ystäviksi ryhdytään, mutta kontaktinluominen on hyvä, missä muodossa vain. Itselleni se on poikinut mukavia projekteja ja paljon kokemusta, laajoja verkostoja. Tiimiakatemia opinahjona on ollut tähän mennessä paras valintani itseni kehittämisen tiellä!

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!