Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Valon Soturi – hyvä idea, jatka kehittelyä

Kirjoitettu 25.05.14
Esseen kirjoittaja: Henry Vesin
Kirjapisteet: 1
Kirja: Valon Soturin käsikirja
Kirjan kirjoittaja: Paulo Coelho
Kategoriat: 8. Henkinen kasvu, 8.2. Yrittäjänä kasvun taidot ja työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Koko kevään se roikkui tuossa pöydän nurkalla ja kun sitten opintojen kirjaukseen laskeskelin kirjapisteitä niin totesin että pakkohan se on lukea kun muuten jää vain 79 pistettä plakkariin. Ja kuka hullu nyt kahden pisteen kirjaa lukisi kun tarvetta on vain yhdelle pisteelle? Tämän kirjan jälkeen voi kuitenkin olla että jää muutkin Coelhot lukematta, vaikka niitä useampi kappale YPKsta löytyykin. Anthony De Mellon kirjaa yritin joskus lukea, mutta siinä en päässyt edes muutamaa sivua pidemmälle. Näin siis Coelho onnistui hiukan paremmin, mutta kevyeksi jäi kuitenkin minuun vaikuttaminen

 

Sillisalaatti ristiriidassa itsensä kanssa

Valon Soturin käsikirja sisältää siis alle sivun mittaisia ajatuksia tai hajatelmia, joiden tarkoituksia kukin voi sitten analysoida hiljaa pienessä mielessään. Coelho tuntuu ammentavaan suurimman osan ajatuksista kristillisyyden perusajatuksista, mutta toisaalta taas sekoittaa sekaan buddhalaisuutta ja muita maailmanuskontoja. Kokonaisuudesta jää lukemisen jälkeen jäljelle vain ristiriitainen sillisalaatti. Viimeisellä sivulla äskeiseltäkin lauseelta vedetään matto alta, ja lukija jää tyhjän päälle miettimään että mitä. Paulo Coelho käyttää kyllä taitavasti siis kynää ja johdattelee ajattelemaan syvemmin, mutta puuttuva johdonmukainen linja tekee kirjasta lähinnä helposti myytävän eikä niinkään elämää muuttavan.

Suurin syy miksi Valon Soturin käsikirja ei saanut minua vakuutettua, liittynee omaan taustaani ihmisenä ja ajattelijana. Coelho kirjoittaa paljon hyveellisestä elämästä, käyttämättä kuitenkaan itse termiä hyve. Olen itse ammentanut suurimman osan elämäni arvoista Raamatusta, ja joutunut punnitsemaan niitä paljon viimeisten vuosien aikana. Olen joutunut tutkimaan omaa elämääni ja toimintaani peilaten Raamattuun, ja tekemään ratkaisuja kumpaa linjaa haluan kulkea. Koska olen luonteeltani ajattelevaa sorttia, niin sitä on sitten käyty syvälläkin kaikkien elämään, Jumalaan ja ihmisiin liittyvien ajatusten kanssa tässä nuoruuden ristiaallokossa. Kysymyksiä on minulla edelleen enemmän kuin vastauksia, mutta usko on lujaa luottamusta siihen minkä tietää oikeaksi.

Toisin sanoen, Coelhon kynänjälki vaikuttaa luultavasti paremmin ihmiseen, joka ei ole yhtä tottunut ajattelemaan elämänsä tarkoitusta kuin mitä itse olen.

 

No mitä minulle sitten tästä jäi?

Hyvin vähän. Käytännössä Coelho onnistui vahvistamaan minussa sitä tietoa, miten upeasti Jumala onkaan Raamatun meille kirjoittanut. Johdonmukaista, vahvaan sanomaan perustuvaa elämän todellisuutta. Raamatussa siis, ei Valon Soturissa. Valon Soturin käsikirja käytti kuitenkin muutamia hyviä metaforia, jotka tänä sunnuntaisena aamuna saivat minussa aikaan pientä ajatuksenjuoksua. Niitä tosin on hankala kirjoittaa tähän, koska ne vaativat tätä kokemuspohjaa mitä olen oman elämäni kautta käynyt läpi.

Summa summarum, lue jos luet, jos tuntuu ettei niin älä sitten.

 

Henry Vesin
Matalentoinen bisnesenkeli
Osuuskunta Mittava Innovations
p. 040 734 8559
henry@mittava.fi

Tagit: , , , , , , , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!