Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Varovaista tihkusadetta poutasäällä

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Luin sateentekijä-kirjan pitkäaikasen suunnittelun jälkeen asiakaspäällikön roolin innoittamana. Loistava päätös. Osui nimittäin kuin nenä päähän.

Uskoisin, että tunnen erään sateentekijän. Kerron lyhyesti kuinka puhelinkeskustelu hänen kanssaan meni.

Soitin hänelle siis asianani saada häneltä töitä messuille hänen standilleen. Tunsimme työn kautta jo entuudestaan, sillä hän oli ollut usein pitämässä koulutuksia tai sitten olimme osallistuneet samoihin koulutuksiin. Tervehdittyäni häntä ja esiteltyäni itseni kysyin, josko hän muistaa minua. Hän vastasi että ilman muuta, ilman muuta ja mainitsi muutaman paikan missä olimme olleet yhdessä.

Askel 1. Luottamuksen synnyttäminen

Tämän jälkeen koin oloni rentoutuneemmaksi, sillä koin että hän arvosti minua eikä myöskään vain esittänyt muistavansa. Sitten kyselin, josko he olivat tulossa messuille esittelemään tuotteitaan. Vastaus oli myöntävä. Heti perään kysyin, että joskos hänellä olisi minullekin töitä. Tämä tuli hänelle selvästi yllättäen ja pönkittääkseni osaamistani, sillä en ollut varma millaisella tasolla hän sitä piti, kerroin samalla, että olin juuri suorittanut erään arvostetun sertifikaatin alallamme ja kuulin hänen äänessään heti pienen kiinnostuksen heräävän. Hän kuitenkin kertoi, että he olivat edellisellä viikolla juuri tehneet valinnat esittelijöistä ja että näihin tehtäviin oli ollut tunkua, mutta tokaisi heti perään että olipa hyvä että soitit, ja perinteisen ”pannaan korvan taa, näissä voi aina tulla muuttujia”. Minulle jäi kuitenkin tästä hyvä maku ja olo, että hän piti minua potentiaalisena tähän tehtävään.

Sen jälkeen hän aloitti todellisen sateenteon. Hän kyseli nykyisistä työkuvioistani ”noin muuten vaan” ja kerroin, että pääasiassa aikani menee Tiimiakatemian hommissa mutta olen myös satunnaisesti edellisissä työpaikoissani keikkaluontoisesti. Todella ovelasti hän siihen ujutti, että ahaa ja että no heidänkin tuote on tällä hetkellä kilpailuasemassa erään toisen valmistajan tuotteen kanssa ja näin ikään kuin sanattomasti vihjasi, että voisin käydä töytäisemässä oikeaan suuntaan kun satun paikalle. Koska keskustelu oli ollut mielestäni erittäin miellyttävä, sanattomasti myös lupasin tehdä niin.

Askel 2. Kyseleminen

Hän kyseli ja kerroin myös muista kuvioista näissä miellyttävissä tunnelmissa meidän rinnekehvilasta ja hieman selvitteli, että millainen tarjonta meillä siellä on. Jotenkin hän myös onnistui ujuttamaan tuotteensa nimen keskusteluun, ja vaikka normaalisti minulle olisi moisesta tungettelusta tullut todella ahdistunut olo, ei niin kuitenkaan käynyt. Tilanne ei ollut kuitenkaan liian työntävä, vaan vain hennosti ajatuksia ohjaileva, ja näin ollen jyvä oli istutettu.

Askel 3. Kuunteleminen

Hetken turisimme vielä niitä näitä, ja lopulta keskustelu alkoi lähentyä päättymistään, kun sateentekijämme totesi, tämänkin todella ystävällisesti todeten ja niin, ettei minulle tullut mitenkään vähempiarvoinen olo, että hänen täytyy rientää tapaamiseen. Viimeistelyn hän hoiti vielä kuitenkin rauhassa, kiitteli kovasti soitostani ja kehui asennettani sekä sanoi tallentavansa numeroni vastaavaisuuden varalta.

Vasta luettuani Sateentekijän, löysin nämä kaikki piirteet kyseisestä keskustelusta. Siitäkin huolimatta tämä oli jo painunut mieleeni. Keskustelukumppanini oli tehnyt itsestään mielenkiintoisen kyselemällä minun asioistani. Tajusjn vasta jälkikäteen, etten ollut itse kysellyt hurmoksissani häneltä juuri mitään. Mutta ensi kerralla jo viisaampana nostan itseni jo seuraavalle tasolle.

Tagit: ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!