Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Vastatuuli, ei niin paskaa mitä voisi olettaa. Eipä.

Kirjoitettu 17.07.14
Esseen kirjoittaja: Kimmo Pulkka
Kirjapisteet: 2
Kirja: Dalai Lama - Onnellisuuden taito
Kirjan kirjoittaja: Howard C. Cutler
Kategoriat: 8. Henkinen kasvu

Vastatuuli, ei niin paskaa mitä voisi olettaa. Eipä., 3.3 out of 5 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.3/5 (3 votes cast)

Jeppistä jee voisin kirjoitella vähän onnellisuudesta. Se on oikeestaan ihan diippi jutska.

 

Juuh eli kirjassa nousi itelle parhaiten esiin mielihyvän ja onnellisuuden välinen ero. Elikkä joku teko voi tuottaa mielihyvää tekohetkellä, mutta siitä voi jäädä paha maku suuhun jälkeenpäin. Kuulostaa kyl tyhmältä kirjottaa toi ”tuottaa mielihyvää tekohetkellä” tai siis ihaku ois joku murha tjms kyseessä. Mulle tuottaa tällä hetkellä suurta mielihyvää kirjottaa vähä sekavampaa tekstiä. Mulla on ihan hyvä mieli tällä hetkellä 🙂 Mut niin siis onnellisuutta tuottaa ne asiat, jotka tuottaa mielihyvää jatkuvasti teon jälkeenkin.

 

Näin kesällä on bisse mielessä ja siksi monelle varmasti bisse tuottaa suurta mielihyvää kuumana kesäpäivänä. Kysymys on sitten semmoinen, että jos vetää joka päivä vaikka sen yhen bissen, niin tuleeko sitten onnelliseksi. Eipä kaai. Siis mitäs helvettiä jotenki tuntuu tyhmältä kirjottaa tätä mutku haluun kirjottaa!111xd Alotin joskus pari vko sit kirjottaa tästä esseetä mut nyt se lojuu tuol tiedostois ”paskaa.docx” 😀 Haha tosta tuli hyvä mieli 😀 Täähä alkaa sujumaan.

 

Siis mun mielestä onnellisuutta on tietynlainen tasapaino. Siis et kaikki toimii kivasti. Niiku jossain mainoksessa sanotaan et puhelinliittymä on sillon hyvä kun sitä ei edes huomaa. Eli vähä niiku et sä ite vaa oot ja elät ja siis mit vit. Siis ei nyt iha sillee et sä et huomaa olevas vaa et kaikki sujuu kuin rasvattu xD Kuitenki:D

 

Nojuu kaikki surq-jutut syö onnellisuutta. Dalai neuvookin, et kannattaa opetella tuntemaan tilanteet, joista itelle tulee yleensä surq-olo ja välttää niitä. How? Syy-seuraus -kaavio esille ja nyt jos sulle tulee surq-fiilis jostain niin mitkä asiat johti siihen asiaan? Esim. jos on vaikka nälkä, ei ruokaa ja kaupat kiinni, niin surq-fiilis ei oo lähtösin siitä, että kaupat on kiinni, vaan ettei tullut ennakoitua ja käytyä kaupassa aikasemmin. Miks et käynyt kaupassa aikaisemmin? Jos teit jotain silloin, että et päässyt kauppaan, niin miksi teit? Tota vois kyl jatkaa kohtuun asti et jeppistä let it go.

 

Siis yks juttu mikä mua ärsyttää suunnattomasti on vastatuuli. Iha hullu. Ei mtn järkee vastatuulessa. Nyt jos asiaa alkaa miettimään, niin onhan tuuli nyt ihan siisti juttu. Ja siis se, että mä pystyn kävelee tai polkee tai juoksee vastatuulee on ylipäätää hyvä juttu. Ja muutenki joku vastatuuli on aika väliaikasta. Jos ois 24/7 vastatuuli nii sit kyl menis hermot. Kun vastatuulesta päästään, on tulevi myötä. Ei se loppupeleis oo niin paha juttu mitä se mulle tällä hetkellä on. Yritän oppii löytää vastatuulen hyviä puolia. Mut siis vastatuuli ylämäessä hyi helvetti. Vastatuuli ylämäessä talvella sohjossa pyörällä pimeessä renkaat tyhjinä väsyneenä kiireessä hiessä. Siinä ois savottaa Dalaillekki.

 

Sit yks juttu mitä kirjassa oli, niin toisen asemaan asettuminen. Oon ite duunaillu tota aika paljon. Tai niinku miettiny, miltä muista tuntuu jne. Mut se nyt on semmosta. Dalai heitti kuitenki semmoset setit tästä, et jos sua ärsyttää joku, mitä toinen teki tai tekee, niin asetu toisen asemaan ja mieti tekisitkö ite samoin. Toki tässä jeesis aika paljon, et tietää toisen taustat ees jotenki.

 

Vois vielä nostaa esille onnellisuuden. Kirjassa sanottiin, et kantsii aina miettii ennenku tekee jotain, et tekeekö tää mut onnelliseksi myös tunnin päästä. Ei kyl mun mielestä aina kantsi:D Tai no mikäs siinä. Kantsii kyl ehkä vähän kuitenkin. Tuli kyllä hyvä essee.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!