Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Vaurastumisen reseptit

Kirjoitettu 23.11.14
Esseen kirjoittaja: Aleksi Ihalainen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Vaurastumisen reseptit
Kirjan kirjoittaja: Mikko Sjögren & Ilkka Hikipää
Kategoriat: 3. Yrittäjyys

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Olen nyt käynyt tähän mennessä kahdessa Sjögrenin vetämässä koulutuksessa, joka kerta kun lähden sieltä tuntuu että tiedän todella vähän asioista. Tilasin tämän kirjan viime koulutuksesta, en tiennyt yhtään sen sisällöstä mutta se räjäytti kyllä tajunnan taas aivan uudelle tasolle oman talouden hallinnan ja maailman taloustilanteen miettimisessä. Vain 5% ihmisistä tietää mitä heidän taloudessaan tapahtuu ja vielä harvemmat tietävät mitä heidän ympärillään tapahtuu maailmalla. Media antaa siitä jonkun käsityksen, mikä on omasta mielestäni todella vääristynyt eikä perustu mihinkään todenperäisiin asioihin, koska toimittajat eivät tiedä kovinkaan monesta asiasta kuin pintapuolisesti.

Jotkut talouskirjat ovat todella vaikea lukuisia, koska niissä paljon sanastoa mitä ei pysty ymmärtämään tutustumatta ammattisanastoon huolella. Tämä kirja taas antaa jokaiselle mahdollisuuden ymmärtää asioita, koska jos minä pystyn siinä olevat asiat ymmärtämään, niin pystyy kuka tahansa muukin.

 

Nyt kun olen tämän vuoden aikana saanut oman talouteni järjestykseen ja pystynyt miettimään taas sijoittamista, niin nämä opit tulivat loistavaan paikkaan käyttöön. Sitä luulee tietävänsä välillä asioista, kunnes taas tutkii lisää ja kohtaa todellisuuden. Meillä tuntuu olevan tiimissämme hyvinkin monta kiinnostunutta sijoittamisesta, olemme puhuneetkin alustavasti että voisimme tehdä sitä yhdessä. Olisi täysin idiootin hommaa heivata koko tiimi vuoden päästä menemään, kun tunnemme toimintatapamme ja monilla on samat kiinnostuksen kohteet. Itse olen valmis perustamaan yrityksen yhdessä muiden kanssa.

 

Vaurastumiseen on hyvin vähän nopeita keinoja, ellei jo ole omaisuutta tulossa valmiiksi. Ajatuksen pitäminen vaurauden kasvattamisesta on välillä vaikea pitää mielessä, siihen on monia tapoja pysyä aktiivisena. Yksi parhaista on tehdä siitä suunnitelma mitä seuraa ja siihen tämä kirjankin antaa avut. Kun löytää itselle kiinnostavan kohteen sijoittamiselle kannattaa etsiä 5 maailman parasta ihmistä, jotka tietävät asiasta ja seurata heidän blogejaan/ kirjoituksiaan markkinoista. Se ei tarkoita että heidän näkemyksiin kannattaa sokeasti luottaa, ja varsinkin jos se on lehtijuttu, voi se olla jonkun toisen kirjoittama ja sitä myötä hieman vääristynyt. Jos sinulla ei ole mitään näkemystä siitä mihin sijoitat, älä sijoita! Kukaan ei tarkkaan tiedä mitä tulee tapahtumaan markkinoilla, mutta kun kerää tietoa tarpeeksi, niin pystyy muodostamaan vahvan näkemyksen asioista jonka pohjalta pystyy lähteä tekemään sijoittamista.

 

Vaikeinta itselle on ollut tehdä päätös. On todella helppoa miettiä vaikka tänään, että eihän minulla ole tarpeeksi tuloja sijoittaa, tai onkohan nyt hyvä hetki lähteä sijoittamaan kun on ”tämmöiset ajat”. Kysy mielummin itseltäsi, onko hyvä olla sijoittamatta ja jäädä aina vain paikalleen eikä edes yrittää. Pahinta on olla tekemättä mitään, ei ole väliä epäonnistuuko ensimmäisillä sijoituksilla. Koska niistä oppii ainakin miten asiat toimivat ja miten kannattaa tehdä ja miten ei. Itsekin hoidin oman talouteni kuntoon ja olen taas lähtenyt liikkeelle sijoittamisessa ja vaurauden keräämisessä, koska se on ainut tapa päästä eteenpäin.

 

Vipuvoiman teho

Mihin tarvitaan systeemi ajattelua? Tämä koko sana ei ole auennut minulle kovinkaan paljoa aikaisemmin, nyt alan päästä siitä kärryille enemmän. Olen käytännössä sitä jo tehnyt mutta en vain ole ollut itse tietoinen asiasta tai käsitteestä mikä se on.

Other´s people money

 

Siihen ei tarvita aina omaa rahaa, jotta pystyy vaurastumaan. Parasta on jos muut maksavat sinun velkasi pois ja saat samalla tuottoa sijoituksestasi. Pystyt myös käyttämään suurempaa vipuvoimaa sijoittamiseen muiden rahoilla, ainut asia on ettei vipu ota kantaa siihen onko lopputulos hyvä vai huono, se riippuu sijoittajasta itsestään.

 

Other´s people time

 

Kun luet esimerkiksi kirjoja, joiden kirjoittajat ovat keränneet tietoa 20 vuotta, saadakseen aikaan 200 sivuisen sijoituskirjan, se säästää luultavasti sinulta aika paljon aikaa, ettei sinun tarvitse tehdä samaa itse.

 

Other´s people knowledge

 

Tämä on henkilökohtainen suosikkini, koska en osaa hirveänkään montaa asiaa, eikä minulla ole tarkoituksenakaan osata. Kun tiedät mistä saat jonkun asian valmiiksi tehtynä tai tunnet henkilön joka sen voi tehdä. Kaikkea ei kannata eikä tarvitse tehdä itse, koska sen on jo luultavasti joku jo tehnyt.

 

Other´s people system

 

Tätä kun mietitään vaikka Tiimiakatemia tasolla, niin aika monet keräävät asiakasrekisteriä, mutta harvalla se on toimiva. Etsi siis ne kenellä se toimii ja kopioi systeemi itselle sopivaksi. Kuinka paljon pystyy säästämään omaa aikaa ja saa parempia tuloksia kun näin tekee.

 

Other´s people labour

 

On hyvä tehdä töitä, mutta jokaisella on 24h päivässä käytettävänä, ja se on rajallinen aika. Kun saat muutkin tekemään töitä puolestasi, niin pystyt jossain vaiheessa jäämään itse pois työn teosta.

 

Other´s people relationships

 

Haluat tavata kenet tahansa tällä maapallolla, niin on se vain 6 ihmisen takana. Jos haluat tavata vaikkapa Japanin pääministerin, on ensin vain lähdettävä etsimään tunteeko joku jonkun Japanista tai tunteeko joku jonkun joka tuntee jonkun japanista, samaa kun toistaa niin 6 henkilön päässä on aina haluamasi ihminen. Se pääsetkö koskaan häntä tapaamaan, riippuu sinusta itsestäsi, mutta kaikki on mahdollista jos vain uskot niin.

 

Osuuskunta Millio

Aleksi Ihalainen

aleksi@millio.fi

Tagit: , , , , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!