Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Verkossa johtaminen

Kirjoitettu 08.01.13
Esseen kirjoittaja: Jarkko
Kirjapisteet: 2
Kirja: Verkossa johtaminen
Kirjan kirjoittaja: Humala
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Iris Humalan kirja Johda verkossa ei voisi olla tällä hetkellä tiimillemme yhtään ajankohtaisempi. Kirja kertoo tiimin yhdessä pitämisestä, vaikka tämän jäsenet toimisivat etänä, eikä näin fyysisesti tapaa jatkuvasti. Olemme tiimimme kanssa menossa juurikin tähän suuntaan ja onneksi ihan tietoisesti. Olemme alkaneet toteuttaa itseämme myös tiimin ulkopuolella, mikä tarkoittaa sitä, että emme pysty enää olemaan aina fyysisesti yhdessä. Tähän vaikuttava haaste tulee olemaan myös muuttomme Savelaan uusin toimitiloihin. Kirja antoikin hyviä vinkkejä siihen miten saamme kannustettua ja johdettua tiimiämme viimeisenä tärkeänä vuotenamme myös tarvittaessa etänä.

Viestintä on numero yksi. Tämä on tietenkin selvää, mutta sen roolia ei tulisi koskaan unohtaa ja pitää itsestäänselvyytenä. Olemmekin puhuneet jo tiimin kanssa tästä ja sen tärkeydestä. Haluamme tietää, että jokainen meistä tekee ”oikeita” asioita. Puutteellinen viestintä synnyttää epäluottamusta, jota on vaikeampaa kerryttää takaisin kuin menettää. Yksin se, että meidän tulee kertoa muille mikäli teemme jotain muuta jossain muualla on tärkeää viestiä. Tässä kuitenkin on mielestäni haaste se, että ainakaan minä en halua hengittää jatkuvasti niskaan varsinkaan sellaisten ihmisten kohdalla, joihin minulla on luottamusta.

Viestintä varsinkin johtajalle on kaikki kaikessa. Etätyöskentelyn lisääntyessä on johtajan tiedettävä mitä muu tiimi tekee. Tällöin johtajalla on mahdollisuus myös viestiä positiivisista asiosta tiimiä. Tämä on ehdottoman tärkeää tiimin yhteisöllisyyden kannalta. Muu tiimi motivoituu siitä, että näinkin vaikeina aikoina olemme edelleen yksi tiimi, jolla on selkeä päämäärä. Näin uutena johtoryhmänä meidän tulee miettiä viestintäkanavamme uudelleen, jotta viestiminen kävisi mahdollisimman helposti ja tuskattomasti. ”Kaikki kaatuu johtajuuteen ja johtajuus kaatuu viestintään.”

Etäjohtamisessa meidän tulee ottaa myös huomioon erilaiset ihmispersoonat. Varsinkin siinä, että kuinka hyvin eri ihmiset saavat hoidettua asioita loppuun asti. Joillekin riittää, että heille sanotaan asioista vain kerran, mutta jotkut ovat taas sellaisia, että heitä pitää jatkuvasti muistutella asiasta. Ihmispersoonissa on myös se, että osa turhautuu siinä vaiheessa, kun heille toistetaan asioita. Meillä on tammikuussa paljon pohdittavaa ja päällimmäisenä meidän ehdottomasti tulee kyllä miettä kysymystä: ”Kuinka pidämme tiimimme yhtenäisenä verkkojohtamisen avulla?”

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!