Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Vetovoima

Kirjoitettu 25.02.21
Esseen kirjoittaja: Veera Kinnunen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Vetovoima
Kirjan kirjoittaja: Nando Malmelin ja Jukka Hakala 
Kategoriat: 1. Oppiminen, 4. Johtaminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Vetovoima on määrritelty Wikipediassa seuraavanlaisesti: yleisesti mikä tahansa voima, joka vetää kappaleita toisia kohti; synonyymi painovoimalle. 

Vetovoimainen yritys on työyhteisö, joka on poikkeuksellisen houkutteleva paikka ja erityisen kiinnostava yhteistyökumppani. Mitä tulee vetovoimaisista yrityksistä ensimmäisinä mieleen, Google, Facebook, ja Kone listaa voisi jatkaa pitempääkin.   Älä kuitenkaan hämäänny ja luule, että vetovoima on jotain ulkoista kaunista ja maskuliinista mitä vetovoimainen ihminen huokuu, se on syvämpä vetovoimaa.  

Mikä on siis vetovoiman salaisuus ja miksi toiset yritykset ovat vetomoisia ja toiset ei.  

Gary Hamel painottaa muuntautumiskyvykkyden ja valitseviin käytäntöihin tarttumistasta. Enää  on turha jatkaa vaan kopioda muiden toimintaan koska silloin olet jo myöhäsä. Uuden visionäärisen johtamisen aika on koittanut ja siihen tarvitaan rohkeita muutosta vaativia päätöksiä ja toimintaan. 

Yritykset elävät nykyään jatkuvan muutoksen tilassa. Tärkeämpi asia on pohtia miten niitä johdetaan. Jim Collins & Jerry Porras selvittivät maineikkaassa tutkimuksessa, että kuitenkin yksi pitkään menestyneiden yritysten salaisuuksista on niiden perustamis ideologian pysyminen suhteellisen muuttumattomana. Yritystoimintaa on ohjannut enenemmin kausakatsoiset idealistisemmat tavoitteet. Tämä stradeginen idealismi on kykyä ajatella, kuvitella ja nähdä uusia mahdollisuuksia, kyseenalaistaa olettamuksia, uskoa muutokseen.  

Haluamme jokainen työskennellä yrityksestsä jotka kantavat vastuunsa ympäristöstä ja yhteiskunnasta. Eli vetovoimaisessa yrityksessä! 

 

Tee vetovoimiasia päätöksia 

Tarvitaan laaja-alainen ymmärrys aineettoman pääoman merkityksestä. Eli yrityksen työntekijöiden hyvin voinnin ja mielekkään tekemisen korostamisesta. Käytännössä kaikkien päätöksien on oltava vetovoimaisia, mutta kuka tekee päätökset? 

Viime vuoden puolella koimme haasteista saada päätöksiä yhdessä 12 hengellä aikaiseksi joten päätöksen tekoprosessi siirettiin johtoryhmän toiminnan alle, ainakin ohjaavan toiminnan osalta. Kuitenkin uuden joryn palautteen myötä koetaan, että päätöksen teko prosessi on jopa viety kauemmaksi tiimistä ja jory onkin irrallinen elin jossa liian vähän erillaisia mielipiteitä. 

Meilestäni tämän kahden ilmiön summa. Viime syksyn aikna jokainen oli suorittavan työn kourissa j akalenterit olivat täynnä, ylimääräinen työ ja tiimiin sitoutuvien päätöksien tekeminen tuntui kuormittavalta ja jopa ylitse pääsemättömältä. Tällöin halusimme, siirtää päätöksen teko prosessin jorylle – Tiivistä – päätä esittelle – me pureksimme ja annamma sitten palautteen. Tämä oli siis helppo malli silloin. Nyt kun työn tekoa on pystytty tehostamaan ja jää aikaa miettiä pinimpiäkin päätöksiä joista syntyy hieman lisä vaatimuksia, tuntuukin päätökset kaukaiselta ja irralliselta.  

“Miksi luullaan että johtoryhmän tekemät linjaukset eivät ajaisi isommassa kuvassa kaikkien etua.” 

Huippu tiimiksi kasvamisen ydin on uskoa ja luottaa, että jokainen tekee parhaansa tiimin menestyksen etenemisen kannalta.  

 

Kiteyttämisen taito luo merkityksellisyyttä  

Merkityksen luominen on yksi johtajuuden tärkeimpiä tehtäviä. Johtajat luovat merkityksiä toivottvasti suurimmaksi osaksi tarkoituksella, mutta myös tahtomattaan. Tämä liittyy paljon tähän samaan Gravissa vallitsevaan ilmiöön.  

Gravissa ongelmaksi on muovautunut merkityksen huomioiminen omassa arjessa. Olemme aina olleet arvopohjaisia, ja kriisien tullen tukeutuneet arvoihin. Kuitenkin tällähetkellä arvot tuntuvat hieman irralliselta arkisesta toiminnastamme.  

Tavoitteeksi asetimmekin kiteyttää arvomme enemmän arkeen liittyviksi teoksi jotta jokainen tietää millaista toimintaa heiltä odotetaan. Haluamme tulla arvolähtöisemmiksi, koska arvomme ovat eniten meitä!  

 

Lisää vuorovaikutusta   

Viestin vastaan ottaja lopulta päättää, miten hän viestiin suhtautuu miten sen tulkitsee ja miten hän antaa sen vaikuttaa toimintaansa. Viestinnän luulla monisti organisaatio tasolla olevan yksisuuntaista, jonkun kanavan kautta siirretään tietoa. Teimme myös huomien, että viestinnästämme koronan aikana on tullut hyvin yksisuuntaista ja tiedotusmaista. Tämä sama ilmiö on taphatunut myös Tiimiakatemian tasolla. Teams viesteihin ei reakoida kommentoida eikä ne herätä oikein minkäänlaista meteliä, niinkuin ei Gravinkaan viestintä teamsissa. Sitten kuitenkin pukukopissa jupistaa päätöksistä ilman keskutelua. Mistä ilmiö johtuu, että luullaan kirjoitetun viestinnän olevan vain yksisuuntaista? 

Tarvitaan uudenlaista viestinnällistä kulttuuria, jokaisen on oltava vastuussa viestinnän toimivuudesta ja sen vastuullisuudesta. Onko taitomme viestiä enemmän kirjallisesti ollut ennen Covid-19 iskiessä niin huonolla tasolla, ettemme saa samanlaista vuoropuhelua aikaseksi kirjoitetulla tekstillä.  

 

Usko idealismin voimaan 

Mitä enemmän yritys arvostaa ihmisiään sitä enemmän ihmiset arvostavat yritystään. Olemme ollut tiimi jossa on kannustettu tekemeään omien intohimojensa perään asioista. Ihmisten arvostaminen näkyy luottamuksena ja yhä kasvavana päätösvallalla omista teostaan.  

Yrityksen tai tiimin koosta riippumatta jokainen on vastuussa yrityksen vetovoimaisuudesta.  

“Useimmat ihmiset ovat juuri niin onnellisia kuin ne päättävät olla.”  – Abrahan lincoln  

Tämä sama pätee myös asennoitumiseen omaa työtänsä kohtaan, se on viime kädessä juuri niin innostavaa merkityksellista ja tuloksellista kuin haluamme sen itse olevan. 

 

 

Mitä haluat siis että saavutamme vielä Gravin kanssa? 

Onnellisuuden arjessa – Kasvamisen huipputiimiksi- Yhteinen Mym – 

Jokaiselle tulevaisuuden suunnitelmat selväksi – Puolimiljoonaa – Arvopohjainen toiminta toteutuu arjessa

Tagit: , , , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!