Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Vetovoima

Kirjoitettu 26.02.21
Esseen kirjoittaja: Tiia Kolehmainen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Vetovoima
Kirjan kirjoittaja: Nando Malmelin ja Jukka Hakala
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Kun pohdin, millainen on vetovoimainen yritys johon voisin kuvitella hakevani töihin, nousee ensimmäisinä mieleen monipuolisuus, työtiimi/työyhteisö ja hauskuus. Työ on kuitenkin se, missä vietetään suuri osa päivästä, joten on tärkeää, että työpaikalla viihtyy. Työn mielekkyydestä puhutaan paljon ja etenkin nyt etätyöajan lisääntyessä tuntuu, että keskustelu on korostunut vain entisestään. Mielekkyyden yhteydessä kirjassa puhuttiin myös onnellisuudesta. Kun toiminnalla on selkeät tavoitteet ja yksilö voi keskittyä ja hallita tilannetta ja saa yksiselitteisen palautteen työstään, hän kokee onnellisuutta. ”Onnellisuuden kokemukset lisääntyvät, kun ihminen tekee inspiroivasti johdettua työtä, jolla on tarkoitus”

Nostin nämä kaksi asiaa kirjasta, koska itsellä niiden vaikutus on näkynyt niin tekemisessä kuin hyvinvoinnissa. Kun puhun mielekkäästä työstä, se tarkoittaa minulle sitä, että saan työskennellä ihmisten kanssa, innovoida/ideoida uusia juttuja ja tehdä jotain konkreettista siihen ympärille. Nyt kun etäaika on ajanut siihen, että pahimmillaan istuu yksin kotona ja näkee ihmisiä vain kameran välityksellä, on siitä mielekkyys kaukana. Ja kun työskentely ei ole mielekästä, ei se lisää onnellisuuttakaan. Onneksi kuitenkin tiimin kanssa olemme vuokranneet yhteiset toimitilat, joissa saamme työskennellä edes tiiminä yhdessä, sillä yhdessä vietetty aika on meidän kantava voima.

 

Työyhteisö ja työntekijät sekä työntekijöiden hyvinvointi olivat kirjassa isossa osassa ja tärkeässä roolissa nykypäivän yrityksiä. Yrityksen on panostettava työntekijöidensä hyvinvointiin entistä enemmän, jotta he jaksavat työskennellä ja viihtyvät yrityksessä. Kun työntekijät voivat hyvin, se näkyy suoraan liikevoitossa sekä antaa yritykselle hyvää kuvaa itsestä välittävä työnantajana. Jos yritys ei panosta hyvinvointiin, työntekijät uupuvat ennemmin tai myöhemmin ja se heijastuu myös asiakkaille. Lopulta se heijastuu myös yrityksen liikevaihtoon sekä karkoittaa haluttuja työntekijöitä. Meillä Gravissa työnhyvinvointia pidetään yllä sillä, että vietetään aikaa yhdessä virkkareilla ja kysellään toisilta kuulumisia.

Työyhteisö ja -ympäristö ovat myös asioita, joihin yritysten tulee panostaa. Kuten aiemmin kirjoitin, töissä vietetään paljon aika, joten ei ole aivan yhdentekevää, millaisessa ympäristössä aikaa viettää. Yrityksen luoma vetovoimaisuus työntekijään on tässäkin kohtaa tietysti yksilökeskeistä, joku rakastaa avokonttorin pöhinää, toinen taas kaipaa omaa rauhaa nurkkahuoneessa. Ympäristön on kuitenkin tarjottava työntekijälle se, mitä hän ikinä työpaikaltaan tarvitsee.

Itselle nämä ovat olleet myös jo tähän mennessä tärkeitä elementtejä niin akatemialla kuin missä tahansa työpaikassa, missä olen ollut. Akatemia on hyvä esimerkki itselle sellaisesta työpaikasta, millaisessa yrityksessä/yhteisössä haluaisin tulevaisuudessakin työskennellä. On avokonttori tilaa, jossa voit mennä höpöttelemään ihmisille, viettää yhteisiä kahvihetkiä tai mennä kysymään apua joltain, kun sitä on tarvinnut. Ideoita on helppo jakaa ja nopeaa palautetta on helppo saada, jos vain sitä tajuaa kysyä. Sitten on vastaavasti myös tilaa työskennellä yksin tai oman tiimin parissa, jolloin muun ympäristön voi sulkea ovien taakse, jos tahtoo omaa rauhaa. Tällainen ympäristö tukee luovuutta ja ihmisiä erilaisten ideoiden ympärille on helppo löytää. Tekeminen on ollut motivoivaa ja onnistumisen kokemukset lisänneet innostusta entisestään. Lisäksi tiimiakatemian kulttuuriin kuuluu vahvasti yhdessä tekemisen lisäksi myös yhdessä juhliminen! Tapahtumat ovat olleet iso osa tiimejä ja valmistuneita yhdistävä tekijä ja samalla myös tiimiyttäviä kokemuksia.

Kohta tulee tasan vuosi täyteen, kun tämä avokonttori pöhinä ja yhteiset tapahtumat otettiin meiltä pois ja kaikki siirtyi Zoom ja Teams -maailmaan. Tämä on vaikuttanut omaan motivaatioon aika ajoittain paljonkin, koska projektit kaatuivat, yhteisö tuntui katoavan ja tulevasta ei ollut tietoa.  Nyt tämä melkein vuosi myöhemmin on opettanut minulle sen, mikä merkitys yhteisöllä on minulle ja omalle tekemiselle ja jaksamiselle. Hyvinvointi on myös teema, joka on nostanut keskustelua niin meidän yhteisössä kuin ihan valtakunnallisestikin. On hyvä, että siitä puhutaan ja että ihmiset kertovat avoimesti omista fiiliksistään.

 

”Työ on jopa niin tärkeä, että jos ihminen ei tee työtä, jolla on tarkoitus, koko elämän tarkoituksellisuus on koetuksella.” Tämä lause jäi jotenkin mieleen, sillä havahduin tähän eräiden treenien jälkeen ja pohdin tätä loppuillan melko paljon ja myös melko tunteella, että mikä tämän kaiken tarkoitus on ja miksi nyt on niin vaikeaa. Myönsin olevani hukassa. Ei sillä, ettenkö pitäisi siitä mitä nyt teen mutta en pääse tekemään sitä ehkä niin kuin tahtoisin. Yhteisöllä on ollut minulle henkisellä voimavarana iso merkitys ja sillä, että pääsen työskentelemään eri ihmisten kanssa. Nyt koen, että etäaika on ajanut minut siihen, että olen hukannut itsessäni ne minulle ominaiset piirteet ja kaventanut näköpiiriäni niin, etten huomaa ja osaa etsiä enää niitä innostavia juttuja, koska ”korona plääplääplää”. Ja jos en nyt pääse tekemään niitä innostavia juttuja, se heijastaa ajatukseen, mitä teen valmistuttuani. Vaikka ajatteluni heijastuu pitkälle myös tulevaan, on valoa silti jo tunnelin päässä! Tällä hetkellä tilanne on menossa parempaan päin, sillä ensinnäkin se, että tunnistin tämän piirteen jo itsestäni ja se, että Akatemian ovet ovat auki taas koko yhteisölle! Jo se, että näiden muutamien päivien ajan on päässyt näkemään muita akatemialaisia, olo on henkisesti jo paljon parempi ja ideoita tekemiseen myös syntyy, kun pääsee juttelemaan muiden kanssa.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!