Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Vetovoiman laki

Kirjoitettu 06.09.16
Esseen kirjoittaja: Paula Äijänen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Salaisuus
Kirjan kirjoittaja: Rhonda Byrne
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Vetovoima on salaisuus, joka ohjaa. Maa vetää meitä puoleensa ja me vedämme ajatuksia samalla tavalla puoleemme. Tilaamme asiain, ajatuksen, ja se toteutuu kun on sen aika. Vetovoima perustuu positiivisille ajatuksille, jonka palautemekanismina toimivat tunteet. Tunteet kertovat minulle, miltä jokin asia minusta tuntuu. Onko tekeminen ikävää, vai innostavaa? Tunteet ohjaavat toimintaani, en tee ikäviä tai negatiivisia asioita. Teen asioita, jotka innostavat ja inspiroivat.

Minun on opeteltava tuntemaan itseni. Omat tuntemukseni, minkä asian tekeminen tuntuu hyvältä. Mikä asia vie minua eteenpäin? Mikä saa tulokset paremmiksi? Mikä on saanut urheilu suorituksesta paremman? Onko se yhdessä tekeminen, hyvä ruoka vai jotain aivan muuta? Olen huomannut, että elän tunteilla ja onnistuminen vaikuttaa tekemiseeni pitkän aikaa. Millaisissa tilanteissa pääset flow-tilaan? Vaikuttaako aika, paikka, voisiko tekemistä helpottaa jotenkin. Minulle positiivinen palaute auttaa eteenpäin, kun joku kertoo minulle, että tekemiseni on menossa oikeaan suuntaan, saan siitä voimaa. Se pistää minut tekemään parempia suorituksia, kohti suurempia tuloksia. Ruoka on minulle tärkeää. Jos ateriarytmi pääsee liian pitkäksi, ei tekemisestä tule enää mitään. Jotkut asiat onnistuvat parhaiten kun on ihmisiä ympärillä, mutta kirjoittaessa tarvitsen omaa aikaa ja rauhaa, että voin rauhassa antaa ajatuksen laukata. Muuten keskittyisin toisten tekemiseen. En kuitenkaan tiedä, miksi välillä onnistun paremmin kuin toisena päivä, esimerkiksi treeneissä. Siellä huomaan, että jonain päivänä onnistun ja joku toinen päivä kaikki menee pieleen. Luultavasti ajatukseni ovat muualla, enkä keskity olennaiseen, tekemiseen.

Milloin on ollut hyvä hetki, rentouttava olo tai mukavaa, tai joku hyvä biisi? Paina muutama hyvä hetki mieleesi. Muistele niitä, kun oikein kunnolla pännii, eivätkä asiat mene niin kuin oli suunniteltu. Palaa siihen hetkeen, paina silmät kiinni ja kuvittele. Kun on oikein kova kiire ja stressi, pysähdy. Muistele hyvää suoritusta, voittoa, onnistumista. Miltä se tuntui? Tee mielikuva harjoituksia ja tähtää samanlaisiin tuloksiin.

Miten muutan asioita? Pystynkö muuttamaan? Tiimiakatemian aikana, olen kasvanut ja kehittynyt monella osa-alueella. Olen oppinut lukemaan ja kirjoittamaan paremmin, olen oppinut itsestäni paljon. Opit ovat tulleet tavoitteiden ja palautteen kautta. Olemme, lähes joka syksy ja kevät tehneet Oppimissopimukset, jonne olemme kirjoittaneet henkilökohtaiset tavoitteet. Olemme käyneet yhdessä tiimin kanssa, jokaisen tavoitteet suullisesti läpi. On uskallettava unelmoida ja on uskallettava sanoa unelmat ääneen. Ensiksi voi kuitenkin aloittaa kirjoittamalla ne ylös. Mitä minä haluan?

Asettamalla tavoitteita olen niitä saavuttanut. Olen mennyt eteenpäin, saanut mitä haluan. En ole kuitenkaan uskaltanut kurkottaa korkeammalle, kohti suurta ja mahtavaa. Nyt on taas aika unelmoinnin, tavoitteiden asettamisen. Elämäni on muutoksessa, ja minä siinä mukana. Hyppään karuselliin ja pyörin sen mukana, mutta minne?

Kun tiedän mitä minä haluan. Miten opin, millainen olen ja minne haluan päästä. Voin auttaa muita. Ensin on opittava tuntemaan itsensä. Opittava rakastamaan itseä, sitten voin rakastaa muita.

Pyydä! Usko! Ota vastaan!

Kiitä.

Lähde matkalle, mielikuvamatkalle. Silmät kiinni. Kuvittele itsesi vuoden päähän, entä viiden vuoden. Mitä näet? Kuvittele liikkuvasi, se syventää mielikuvaa. Visualisoi ajatukset, ideat mielessäsi, kuvittele kuinka olet ne jo saavuttanut. Tunnen, kuinka astun omaan kotiini, siellä asuu iloinen perhe, koira ja lapsia. Teemme asioita yhdessä ja meillä on aikaa toisillemme, harrastuksille ja työlle. Elämämme rullaa hyvällä vauhdilla.

Tunnen ja tunnustelen. Kuvittelen ja haaveilen. Luon mielikuvia ja kirjoitan ja piirrän niitä. Minulla on rohkeus pyytää! Minä ainakin olen vaatimaton, ajattelen, että en minä saa haaveilla sellaisista asioista, tai että se on noloa.

 

Ajatukseni ovat jotenkin ristiriitaiset. On ”helpottavaakin” ajatella, kuinka jokin voima ohjaa minua. Jokin suurempi voima. Kuitenkaan en oikein usko siihen, mutta osittain uskon. Positiivisuus auttaa, ja tavoitteiden asettaminen sekä unelmointi vievät eteenpäin. On uskallettava ja osattava rakastaa itseään, ei jatkuvasti arvostella, vaan kehua ja arvostaa. Kirjoita ylös asiat, joita arvostat itsessäsi, lapsissasi, kumppanissasi, tiimikavereissa, yhteisössä ja kiitä niistä. Ylistä, kun on sen paikka ja kehu kun on siihen tilaisuus! Älä keskity negatiivisiin, vaan löydä iloiset ja positiiviset asiat. Silloin on kaikilla mukavampaa.

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!