Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Vetovoiman salaisuus, Michael Losier

Kirjoitettu 05.05.21
Esseen kirjoittaja: Carolina Tuomikorpi
Kirjapisteet: 2
Kirja: Vetovoiman Salaisuu
Kirjan kirjoittaja: Michael Losier
Kategoriat: 1. Oppiminen, 7.1. Luovan ajattelun työkalut, 8. Henkinen kasvu, 8.1. Filosofiaa, ajattelua ja mielikuvitusta yrittäjälle, 8.2. Yrittäjänä kasvun taidot ja työkalut, 8.5. Henkisen kasvun klassikot

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Välillä elämään tuntuu, että turtuu siihen vanhaan kaavaan ja malliin, mitä toistaa todella paljon. Päätin lukea vetovoiman salaisuuden, koska halusin enemmän iloa ja naurua elämään. Kirja antaa paljon työkaluja, miten voi saada sen, minkä haluaa.

Kirjan tarkoitus on kirkastaa, miten mieli ja ajatukset toimivat yhdessä. Eli kun keskitämme ajatuksemme positiivisiin tai kielteisiin ajatuksiin vedämme niitä puoleemme. Kirja on hyvin helppolukuista ja kirja opettaa käytännössä, miten tietoisesti käyttää vetovoiman lakia hyväksi.

”Vetovoiman laki on luonnonlaki”

Me näytämme ja kerromme tunteitamme ja tunnelmia ”viboilla” eli värähtelyllä. Se mitä lähetämme ulospäin, sitä me myös saamme. Kun tarkkailemme kielteisiä tapahtumia, joita elämässämme on aikaisemmin tapahtunut, lähetämme tahattomasti ulospäin kielteistä värähtelyä.

” Sen mitä säteilet ulospäin ajatuksissasi, tunteissasi, mielikuvissasi ja sanoissasi, vedät myös puoleesi.”

  • Catherrine Ponder

Esimerkiksi, kun lompakossa ei ole rahaa. Tämä saattaa saada sinut kokemaan puutetta, pelkoa tai jotain vastaavaa kielteistä tunnetta. Vaikka tätä ei tekisi tahallaan vetovoiman laki vastaa siihen välittämääsi värähtelyyn samalla tavalla.

Olen huomannut, kuinka olen muuttanut omaa suhtautumista kaikkiin asioihin ja pyrkinyt lähettämään vain hyvää värähtelyä. Se todellakin toimii! Olen alkanut pitää kirjan ohjeiden mukaan päiväkirjaa siitä, milloin hyviä asioita tapahtuu. Olen saanut todella paljon tyytyväisyyttä ja asioita on tullut mantrojani. En tietenkään aina voi vaikuttaa ulkopuolelta tuleviin asioihin. Voin kumminkin vaikuttaa siihen, miten suhtaudun asioihin. Pyrinkin niihin suhtautua rakentavasti tai ongelman ratkaisun kautta.

Suurin osa kirjan tehtävistä ja apuvälineistä liittyy kieleen, siis sanojen käyttöön,  tai itse asiassa tunteisiin, joita sanat aiheuttavat.

Sanat -> Ajatukset (muodostuvat sanoista) -> Tunteet (myönteinen tai kielteinen värähtely)

Kun ajattelet Tiimiakatemiaa, et voi olla sitä ajattelematta. Ajattelet sitä saman tien. Jos sinua kielletään ajattelemasta Tiimiakatemiaa, ajattelet sitä tahattomasti heti. Tiedostamaton ja tietoinen mieli poistavat kieltosanat automaattisesti. Kieltosanojen käyttö aiheuttaa sen, että sisäistät juuri sen, mitä sinua on kielletty tekemästä.

Näillä sanoilla vedämme kielteisiä asioita puoleemme, voimme kumminkin opetella vähentämään kieltosanojen käyttöä helposti ja tehokkaasti. Lopulta ne voi poistaa sanavarastosta kokonaan. Voimme itse vaikuttaa siihen, mitä sanoja käytämme.

Miten voin muuttaa kielteisiä lauseita?

Kielteinen lause  ->                 Mitä minä haluan? ->             Myönteinen lause

Älä soita minulle!                                                                         Soita minulle pian!

 

”Myönteiset ja kielteiset tunteet eivät mahdu samanaikaisesti mieleemme, toiset ovat aina päällimmäiset. Ota vastuu siitä, että sinun mielessäsi päällimmäisenä ovat myönteiset tunteet.”

  • Napoleon Hill

Kun keskittyy myönteisiin asioihin kielteisten sijaan, käyttämäsi sanat muuttuvat, värähtely muuttuu, ja voit lähettää ulospäin vain yhdenlaista värähtelyä kerralla.

Miten sitten määrittää värähtely uudelleen?

On helppo tarkistaa, onko tämänhetkinen värähtelysi myönteistä vai kielteistä, miltä minusta tuntuu. Voit vaihtaa värähtelyäsi kielteisestä myönteiseksi yksinkertaisesti valitsemalla erilaisia sanoja ja ajatuksia. Värähtely vastaa siihen, mitä lähetät tällä hetkellä ja antaa lisää samanlaista laatua.

Kiinnitän todella paljon huomiota siihen, miltä minusta tuntuu nykyään. Anna negatiiviselle tunteelle tilaa ja olla siinä hetken, jonka jälkeen muutan ajatuksen positiiviseksi. Olen päättänyt, että elän onnellisena aina, vaikka elämässä menisi, kuinka hullunkurisesti.

Olen huomannut kanssa, että on hyvä tarkastella kaikkia elämän osa-alueita tältä saralta. Meillä kaikilla kumminkin on työ, raha, terveys, henkinen hyvin vointi ja ihmiset.

Kolme askelta tietoisen vetovoiman käyttöön

  1. Määritä haluamasi asiat.

Kuulostaa helpolta, mutta kun kysyy ihmisiltä kumminkin harva osaa vastata siihen, mitä haluaa tai tietävät mitä varsinkaan eivät halua. Ensin on siis hyvä määrittää asiat, joita ei halua.

  1. Suuntaa huomiosi tavoitteesi.

Vetovoiman laki antaa sinulle lisää sitä, mihin kohdista huomiosi, energiasi ja tarkkaavaisuutesi. Seuraavaksi opetellaan kohdistamaan huomio oikein valitsemalla sanat oikein.

  1. Salli asioiden tapahtua.

Moni meistä ihmettelee, miksi unelmamme eivät toteudu. Unelmiesi toteutumisen nopeus riippuu täysin siitä, kuinka paljon sallit, eli annat niille mahdollisuuden toteutua. Tämä on kaikkein tärkeintä.

Näitä, kun lähtee miettimään kannattaa ne vastakkain asettelulla lähtemään purkamaan. Mietitään, vaikka edes menneitä ihmissuhteita, jokaisella meillä on niitä. Ihan varmasti, jokaisella tulee mieleen yksi ihmissuhde, mikä on päättynyt ja olette sanonut itselleni en ikinä anna kenenkään kohdella itseäni näin enää ikinä. Samalla ihmissuhde on opettanut sen, miten haluat, että sinua kohdellaan.

Kun keskität huomion siihen mitä et halua, ymmärrät helpommin mitä haluat. Vastakkain asettelu auttaa siis löytämään selkeyden. Vastakkain asettelun löydät parhaiten kysymällä. Mitä minä haluan? On tärkeätä tiedostaa, mikä minusta tuntuu hyvältä ja jatkaa sen tekemistä.

Se, että voit hyvin kaikilla elämän osa-alueilla hyvin, on täysin sallittua. Saattaa kuulostaa itsekkäältä, mutta itsekkyys on hyväksi, kun ymmärtää, että se tarkoittaa itsestään huolehtimista.

Kirja rohkaisee olemaan itsekäs näillä elämän osa-alueilla, koska kärsimme näissä eniten. Ura, Raha-asiat, Terveys, Ihmissuhteet. Itsekin, kun lähden purkamaan näitä asioita niin huomasin, että jokaisella näillä osa-alueilla on, jossakin kohtaa korjattavaa tai aika muuttaa suuntaa.

Ura ja työ, mitkä ovat päällimmäisenä aina Tiimiakatemian näkökulmasta katsottuna niin on aika tehdä uudet tavoitteet, lisää unelmointia ja jättää ne asiat pois, mitkä ei todellakaan enää palvele!

 

Projektitoimisto Sawake Osk.

Carolina Tuomikorpi

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!