Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Michael Losier

Vetovoiman salaisuus

Vetovoiman salaisuus, eli kuinka vedät haluamiasi asioita puoleesi.

En mielestäni levitä negatiivisuutta ympärilleni, mutta välillä mietin aina pahimman skenaarion kautta, eli niitä asioita mitä en haluaisi tapahtuvan. Olen kuitenkin oppinut innostumaan helpommin ja näkemään enemmän mahdollisuuksia yrittäjyyden ja itsensä toteuttamisen kautta ja nyt tämän kirjan avulla pyrin kääntämään viimeistään ajatusmaailmani ja levittämään enemmän positiivista värähtelyä ympärilleni. Kirjaa voi hyvin reflektoida niin tiimissä toimimiseen, kuin ulospäin näkyvään käytökseen yritysmaailmassa.

Jotta voit alkaa muuttamaan ajatusmaailmasi täytyy ensin ymmärtää, mistä tunteesi juontaa juurensa? –Ajatuksistasi. Ajatukset taas syntyvät sanoistasi. Oikeiden sanojen valitseminen on siis tärkeää. Vähennä esim. kieltosanoja puheessasi niin ajatuksesi ja tunteesi ovat välittömästi positiivisempia. Lakkaa ajattelemasta asioita, joita et halua tapahtuvan, keskitä ajatukset asioihin ja tapahtumiin joita haluat.

’’En halua asiakkaan peruvan tapaamista’’ –> ’’Haluan, että asiakas tulee tapaamiseen’’

’’Älä unohda’’ –> ’’Muista’’

’’Älä myöhästy’’ –> ’’Tavataan sovittuun aikaan’’

Ylläolevaa kaavaa voi soveltaa loistavasti niin tiimin viestinnässä, kuin asiakkaidenkin kanssa ja pyrinkin saman tien poistamaan kieltosanojen käytön puheestani ja viesteistäni. Myönteiset lauseet kuulostavat kaikkien mielestä mukavimmilta ja mieluumminhan sitä vastaanottaa ja kuuntelee kaikki asiat positiivisessa muodossa. Myönteisessä muodossa olevat lauseet herättävät myös enemmän luottamusta toista ihmistä kohtaan. Kieltosana lauseessa herättää helposti fiiliksen epäluotettavuudesta.

Seuraavaksi nostan esille 3 askelta tietoisen vetovoiman käyttöön ja siihen kuinka annat vetovoiman virran viedä.

1. Määritä haluamasi asiat

Voi olla vaikeaa alkaa määrittämään asioita, joita haluat ja siksi voitkin ensin määrittää asiat, joita et halua. Tämän jälkeen käännät ne jo aikaisemmin esitellyllä kaavalla myönteisiksi lauseiksi ja asioiksi mitä haluat!

Alussa, kun huomaat vielä käyttäväsi kieltosanoja, niin mieti jokaisen kielteisen lauseen kohdalla, että mitä oikeasti haluat ja sano asia itsellesi myönteisessä muodossa. Pikkuhiljaa alat miettimään automaattisesti asiat myönteisesti!

2.Suuntaa huomio tavoitteeseen

Vetovoiman laki antaa sinulle lisää sitä, mihin kohdistat huomiosi, energiasi ja tarkkaavaisuutesi. Kohdista siis tavoitteisiin paljon energiaa sillä pelkkä tavoitteen määrittäminen ei riitä! Käytä lauseissasi sanoja, joilla kohdistat huomion tavoitteisiisi. Jos esimerkiksi toivoisit saavasi lisää tuloja ja podet päivittäin, kuinka ei ole rahaa mihinkään niin ala sen sijaan ajattelemaan, että sinulla tulee olemaan pian parempi elintaso. Silloin luot tilanteeseen sopivan vahvistuslauseen ja, kun lause on totta, sen sanominen tuntuu hyvältä. Vetovoiman laki vastaa siihen ja antaa lisää samaa tunnetta. Vahvistuslauseita voi soveltaa kaikkiin tilanteisiin!

’’Liiketoimintallani ei mene hyvin’’ –> ’’Minun liiketoimintani kukoistaa pian’’

’’Taloudellinen tilanteeni ei ole hyvä’’ –> ’’Minulla on pian parempi elintaso’’

3.Salli asioiden tapahtua

Salliminen alkaa, kun lakkaat epäilemästä. Epäileminen = Negatiivisten asioiden miettiminen.

Älä epäile tavoitteittesi toteutumisen mahdollisuuksia! Lopeta epäileminen.

Sallimisen voimassa on 3 pykälää

  • Haluat kovasti saavuttaa tavoitteesi, mutta epäilet niiden toteutumisen mahdollisuuksia, et saavuta niitä.
  • Haluat kovasti saavuttaa tavoitteesi ja epäilet lievästi niiden toteutumisen mahdollisuuksia, tavoitteesi toteutuvat, mutta hitaasti.
  • Haluat kovasti saavuttaa tavoitteesi etkä epäile niiden toteutumisen mahdollisuuksia lainkaan, tavoitteesi toteutuvat nopeasti.

Omat epäilysi syntyy yleensä rajoittavista uskomuksista. Rajoittavan uskomuksen yleensä tunnistaa siitä, että niitä seuraa sana ’’koska’’.

  • ’’Haluaisin perustaa yrityksen mutta en voi, koska olen liian nuori.’’
  • ’’Haluaisin kirjoittaa kirjan mutta en voi, koska enhän minä ole kirjailija’’

Aina, kun törmäät rajoittavaan uskomukseen voit tehdä siitä sallimislauseen ja päästä näin eroon valheellisesta uskomuksesta.

  • Mieti, tekeekö joku tällä hetkellä asioita, joita sinä haluat tehdä, tai omistaako joku jotakin, jonka sinä haluat itsellesi?
  • Jos vastasit kyllä, kuinka moni on saavuttanut nuo asiat tänään? Eilen? Viime viikolla? Viime vuonna?

Esimerkki kuinka luoda sallimislause:

Haluaisin perustaa menestyvän yrityksen mutta en voi, koska olen liian nuori ja tietämätön.

– Onko olemassa ihmisiä, jotka ovat perustaneet menestyvän yrityksen nuorena?

  • Kyllä

Kuinka moni on tehnyt sen tänään? Eilen? Viime viikolla? Viime kuussa? Viime vuonna?

Sallimislause luotuna kysymyksistä.

  • Tälläkin hetkellä on tuhansia nuoria yrittäjiä, jotka ovat perustaneet menestyviä yrityksiä. Maailmassa on miljoonia nuoria menestyneitä yrittäjiä ja heitä nousee pinnalle joka päivä ja viikko.

Ota vetovoima käyttöön työkaluksesi. Vedä haluamiasi asioita puoleesi.

“Ask for what you want and be prepared to get it.” –  Maya Angelou

Tagit: , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!