Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Videotuotanto – Höyrymedia!

Kirjoitettu 09.05.21
Esseen kirjoittaja: Aleksi Luukkonen
Kirjapisteet: 3
Kirja: Videotuotanto – Höyrymedia!
Kirjan kirjoittaja:
Kategoriat: 1. Oppiminen, 3. Yrittäjyys

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Videotuotanto – Höyrymedia!

Viime syksynä Olimme kuvausreissulla Lapissa. Olimme saaneet asiakkaaltamme Best Caravanilta matkailuauton ja kuvasimme heille reissuvideota hienoista Ruska maisemista. Tunnelma oli mahtava. Olimme aiemmin Syksyllä lyöneet Tempon kolmeen eri soluun, joista yksi oli videosolu. Tähän soluun arvottiin Mäksä, meikä ja Laitinen. Tai no ei sitä arvonnaksi voi kutsua. Kaikki saivat valita solun omien mielenkiintojen mukaan. Olimme jo aiemmin tehneet paljon videoita Laitisen kanssa, mutta mäksän kanssa emme olleet hirveästi aiemmin tehneet projekti yhteistyötä. Tällä kolmikolla olimme siis Lapissa kuvaamassa. Jotenkin se, koko jengin fiilis, kemiat ja se miten täydensimme toisiamme, oli käsin kosketeltavan hienoa. Huumori ja intohimo videoihin yhdisti isosti. Jotenkin sen siellä jo aisti, että tällä porukalla lähdetään tekemään jotain isoa ja siistiä. Mäksä on meidän porukkamme innostuja ja energiapiikki. En voi käsittää miten joku voi niin tunteella heittäytyä asioihin. Mäksästä aloimme Lapan kanssa käyttämään termiä höyryäjä. Mäksä höyrysi jatkuvasti menemään.
Sitten legendaarinen lause kuultiin. Laitinen sanoi ”sä mäksä höyryät tolleen kokoaja ni pitäskö sun perustaa, joku höyrymedia”. Siitähän idea ja ajatus, sitten lähti. Höyrymedia… Voisiko se olla meidän brändimme nimi. Jotenkin sitä ei tarvinnut edes mutustella tai miettiä se vain tapahtui luonnostaan. Jotenkin se nimikin yhdistää juuri kaiken sen mitä haluamme olla. Nuoria, nälkäisiä, rentoja kavereita, mutta kuitenkin ammattitaito ja asiakas edelle. Siitä lähtien en ole mitään muuta juuri työn näkökulmasta miettinytkään kuin höyrymediaa. Voisiko tässä olla tulevaisuuden työpaikka? Voisiko tämä olla jotain uutta ja siistiä? Lapista kun tulimme kotiin, niin aloimme heti suunnitella brändiämme. Laitoimme paperit sisään, jotta saamme aputoiminimen nykyisen osuuskuntamme alle. Joulukuussa lopulta päätös tuli ja höyrymedia oli virallisesti meidän brändimme.

Olen jo kirjoittanut pari esseetä videoiden teosta, mutta koska tämä on ollut oikeastaan ainoa projekti koko keväänä ja kaikki työtunnit ovat menneet tähän niin otetaan nyt tästä aiheesta vielä kaikki irti. Kirjoitin alkuun hieman taustaa, jotta kaikki ovat kärryillä, mikä on höyrymedia ja mistä se lähti liikkeelle. Sitten alkoi kevät ja koko pelikenttä oli auki. Lukematon määrä mahdollisuuksia ja kolme nuorta nälkäistä kaveria. Saimme sovittua hyvin heti kevään alkuun kuvauskeikkoja ja oma brändikin lähti muodostumaan. Otimme vahvasti iigeen käyttöön omaksi markkinointikanavaksi ja myös omaksi portfolioksi. Sinne tuotamme viikoittain viikon kuljailut sarjaa, nostamme esille asiakasvideoita ja kommentteja, sekä muuten vaan hienoja kuvia/videoita. Kevään aikana pidimme myös strategiapäivät.
Strategiapäivillä halusimme selvittää, miksi me olemme olemassa. Lähdimme purkamaan tätä arvojen sekä vision ja mission pohjalta.

Arvoiksi muodostui seuraavat asiat:

1. Nälkä, Haluamme näyttää toiminnallamme muille esimerkkiä ja sitä kautta nostaa koko videomaailman laatua Suomessa. Olemme kunnianhimoisia, emmekä päästä itseämme helpolla, koska sinun menestys tarkoittaa myös meidän menestystä.

2. Hauskuus, Meille on tärkeää, että tekeminen on mielekästä. Rennon letkeä tiimi vähentää paineitasi kuvaustilanteessa. Sinä olet meidän kaverimme. Jos et vielä niin sinusta tehdään sellainen.

3. Kaverillisuus, Töihin on kiva tulla joka päivä, kun siellä on vastassa tärkeitä ihmisiä, joiden seurassa pystyt olemaan oma itsesi ja vapaasti tuomaan ideoitasi esille.

4. Asiakastyytväisyys, Asiakas on meillä ykkönen. Tärkeintä on jättää asiakkaalle hyvä mieli ja kuva meistä. Tähtäämme aina siihen, että pystymme täyttämään ja jopa ylittämään asiakkaan odotukset.

Mielestäni nämä arvot näkyvät meillä todella hyvin päivittäin. Nyt huomaa hyvin, että arvot ovat sopivat meille koska ne täyttyvät täysin luonnostaan lähes joka tilanteessa.

Missioksemme valikoitui: Auttaa yrityksiä ymmärtämään videoiden merkityksen oman liiketoiminnan kasvattamisessa.
Visio taas kuuluu: Videoscenen edelläkävijä asiakaskokemuksessa, videoissa ja brändissä.

Strategipäivillä pohdimme myös sitä, kuka on höyryn asiakas. Päädyimme lopulta siihen, että tällä hetkellä höyryn asiakas on nuorekas ja tietoinen nykyajan markkinoinnista. Hänellä on somessa vakiintunut seuraajakunta. Yleensä nämä henkilöt ovat yrityksen markkinointipäälliköitä.

Yksi iso haaste meillä edelleenkin on roolitus. Sitä pohdimme myös strategiapäivillä. Joitakin karkeita linjauksia teimme, mutta mielestäni ne eivät vielä ehkä täysin toteudu.
Vaikka strategiapäivä meni hyvin ja muutenkin meillä on hyvä pöhinä päällä, on paljon vielä tekemistä. Lähdetään nyt liikkeelle siitä, että opittavaa on todella paljon. Videot ovat laadultaan hyviä, mutta kyllä se vielä kehitystä vaatii, jotta päästään nextille levelille. Teoriatieto liiketoiminnan johtamisesta on myös aika nollassa tällä hetkellä. Mittareiden seuraaminen, taloudella johtaminen ja suunnitelmallisuus puuttuvat tällä hetkellä lähes kokonaan tekemisestä. Toisaalta ei kaikkea vielä voi tietääkään tai osata. Myöskään mielestäni akatemia ei ihan hirveästi tarjoa enää tukea projekteille, jotka ovat siinä vaiheessa, että niitä voisi jatkaa myös akatemian jälkeen. Perusprojekti akatemialla kestää noin 1-2kuukautta ja sitten aloitetaan uusi. Jos edes niinkään kauan. Juttelimme myös valmentajamme Hannan kanssa tästä aiheesta. Koin jossain vaiheessa, että emme esim treeneistä saa enää täyttä tehoa irti, kun tuntui, että muiden projektit ovat vielä alkutekijöissä tai loppuneet tai juuri noita 1-2kk kokeiluita. Hanna oli samaa mieltä ja ehdottikin sparrailutreenejä niiden kesken, joilla oma liiketoiminta näyttää siltä, että siinä olisi potentiaalia myös akatemian jälkeen. Harmi ettei tämmöisiä keritty tänä keväänä pitää, mutta ehkä sitten syksyllä.

Miten tästä eteenpäin

Viimeajat ovat olleet hieman nihkeitä. Kouluhommat ja opintojenkirjaukset jyskyttävät takaraivoissa ja paljon on aikaa mennyt muuhun kuin suorittavaan työhön. Monet tarjoukset ovat asiakkaan päässä mietintä vaiheessa, ja kesä vaikuttaa siltä miltä kevätkin. koko pelikenttä auki, mutta ei juurikaan mitään varmaa. Huomenna meillä on yhden ison tarjouksen esittely ja asiakas vaikuttaa todella kiinnostuneelta. Se olisi meille todella iso kauppa ja toisi työllistä ja taloudellista varmuutta kesälle ja syksylle. Siihen on paljon paukkuja ladattu. Myös muita yksittäisiä keikka virityksiä on käynnissä ja toivotaan, että kesällä keikkaa riittää. Tien päälle olisi myös kiva taas päästä ja yhteistyötarjoukset matkailuauto ja karavaani kentälle on lyöty. Hörymedian brändi ja meidän ammattitaitomme tulee varmasti myös ottamaan isoja harppauksia kesällä. Nyt ei voi enää piiloutua sen taakse, että akatemian hommat vievät aikaa työnteolta. Nyt on aikaa ja paikka meidän todistaa ennen kaikkea itsellemme, että pystymme tähän. Innolla odotan mitä kesä tuo tullessaan.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!