Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Viestintä. Asenne. Epävarmuus. Arvot.

Kirjoitettu 20.05.17
Esseen kirjoittaja: Tomi Rytkönen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Viisas mies ei kuse vastatuuleen
Kirjan kirjoittaja: Jyri Erma
Kategoriat: 9. YPK:n ulkopuoliset, 9.01. Oppiminen, 9.02. Yhteisöllisyys, 9.08. Henkinen kasvu

Viestintä. Asenne. Epävarmuus. Arvot., 4.7 out of 5 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.7/5 (3 votes cast)

Näistä asioista rakentuu tällä hetkellä mielestäni Tiimiakatemian toimimattomuuden kulmakivet. Toimimattomuudella tarkoitan enemmänkin henkilökohtaisesti itseäni ärsyttävistä asioista, mutta voi olla että joku samaistuu näihin asioihin. Osa näistä kulmakivistä kiteytyy oman tiimini toimintaan, mutta hyvin pitkälle samat asiat koskettavat myös koko talon yhteistä toimintaa ja vuorovaikutusta.

Jyri Erman Viisas mies ei kuse vastatuuleen, joka sisältää lukuisia minitarinoita työelämästä, vei minut ajattelemaan omaa polkuani Tiimiakatemialla ja kokemuksiani työelämästä. Tiimiakatemia toimii tässä tapauksessa työyhteisönä, jonka jäsenenä olen ollut nyt kahden lukuvuoden verran.

Vaikka Tiimiakatemialta onkin viime vuosien aikana noussut esille huikeita bisneksiä ja henkilöitä, on mielestäni asiaa tarkasteltava koko talon kaikkien tiimiyrittäjien näkökulmasta. Jos kuuden-seitsemänkymmenen ihmisen porukasta vain muutama tekee siistejä asioita, voiko työyhteisöä kutsua silloin menestyneeksi? Jos työpaikalla vain kaksi myyjää viidestätoista tekee tiliä, voiko sitä kutsua onnistumiseksi?

”Onko jatkuvasti hyviä tuloksia tekevässä työryhmässä yksinkertaisesti vain lahjakkaampia ihmisiä? Vai onko jokin taika, joka saa työryhmät toimimaan poikkeuksellisen tuloksellisella tavalla?”
– Jyri Erma

Tutkimuksien mukaan kyse on enemmän kuin mitään muuta ilmapiiristä ja asenteesta. Loistosuorituksiin yltävissä työyhteisöissä keskinäisessä kommunikaatiossa positiivisia signaaleja oli kuusi kertaa useammin kuin torjuvia. Muita arvostettiin ja kuunneltiin.

Millainen on tämänhetkinen Tiimiakatemian ilmapiiri ja asenne tällä hetkellä? Mielestäni alussa esille nostamani sanat kuvaavat sitä hyvin:
Viestintä: ei toimi. Sisäinen viestintä ja vuorovaikutus on heikentynyt, sillä ajankohtaisista ja tulevista asioista ei viestitä tarpeeksi.
Asenne: on kohtalainen. Tekeminen suunnataan hyvin pitkälle enemmän sisäänpäin kuin ulospäin.
Epävarmuus: on läsnä. Ei tiedetä mitä tehdä. Minne pitäisi mennä. Ollaan mielummin ei-mitään-mieltä kuin jotain mieltä.
Arvot: eivät ole luotu yhdessä. En itse koe samaistuvani täysin niihin arvoihin, joita Tiimiakatemia edustaa.

Mielestäni on erikoista, että oppivassa yhteisössä, jossa sanotaan ”toteuta unelmasi”, yritetään kuitenkin samalla rajata tietynlaista muottia siitä, millainen on yhteisössä hyvä ja huono jäsen. Teemme tiimiroolitestit ja arvostamme erilaisuutta tiimeissä, mutta samaan aikaan kritisoivat tai yhteisön toimintaan vähemmän osallistuvat tuntuvat vähempiosaisilta.

Jyri Erman sanoista löysin sellaisia sanoja ajatuksilleni, joita olen miettinyt jo pidemmän aikaa:
”Kun työpaikalla vallitsee arvostava ja innostava ilmapiiri, organisaatio siirtyy kuin itsestään pykälää tai paria tuottavampaan kategoriaan. Työ tuntuu mielekkäältä. Yhteiset tavoitteet koetaan omiksi.

Enkä minä ainakaan ole kokenut tämänhetkistä Tiimiakatemian ilmapiiriä arvostavaksi ja innostavaksi. Myöskään talon tavoitteet ja arvot eivät tunnu omilta. Eikä se ole Tiimiakatemian vika, vaan enemmänkin sen, että olen ohittanut yhteisöllisyysvaiheen ja suunnannut suoraan kohti omia tavoitteitani.

 
VIESTINTÄ
Talostamme löytyy monia hyviä sisäisiä viestijöitä, jotka viettävät paljon aikaa toimistolla ja tietävät talon tapahtumista ja menosta paljon. Heitä arvostetaan yhteisössä tai he ovat muuten vain ”mukavia tyyppejä” talossa, sillä osallistuvat paljon Tiimiakatemian yhteisiin asioihin.

Sen osalta kuitenkin hyvin usein, jos ei jopa lähes aina, näillä tyypeillä se liike Tiimiakatemian ulkopuolelle tuntuu jäävän vähäiseksi. On helppoa olla mukana yhteisössä ja osallistua tutussa ja turvallisessa ympäristössä asioihin, mutta ulospäin lähteminen ja viestintä omista asioista tuntuukin olevan hankalaa.

Siinä missä yhteisöllisiä ja tiimisuuntautuneita henkilöitä arvostetaan, yksilöajattelijoiden ja oman tiensä kulkijoiden arvostus tuntuu hyvin vähäiseltä. Vaikka nimi on Tiimiakatemia ja tiimi on oppimisen ydin, ei tiimi ole hyvä ilman vahvoja yksilöitä, mutta yksilöt voivat olla vahvoja ilman tiimiä. Mielestäni siinä vaiheessa kun yksilöt lakkaavat pitämästä tiimiään toiminnan keskipisteessä ja suuntaavan fokuksensa ulospäin ja tavoitteensa pidemmälle, löydetään paremmin oma juttu ja päästään eteenpäin konkreettisessa tekemisessä.

Siinä vaiheessa kuitenkin tiimin merkitys astuu kehiin. Kun on päästy liikkeelle, tiimin tulee olla tukemassa ja sparraamassa yksilöjä eteenpäin omissa tavoitteissaan. Näiden yksilöiden omien tavoitteiden pohjalta saadaan tietoa siitä, mitä yksilöt haluavat ja saadaan muodostettua tiimitason tavoitteita. Tavoitteet eivät synny johtoryhmän pakollisesti asettamina tai ohjaamina. Tiimissä täytyy kuunnella joko jokaista tai sitten ei kuunnella ketään. Tiimissä jokaisen täytyy keskustella, kuunnella, arvostaa, uskaltaa ja ennen kaikkea viestiä omista ajatuksistaan, näyttää tekemisen meininkiä, ei pelätä epäonnistumisia ja löytää ensin omat arvonsa, jotta voi liittää omat arvonsa yhteisön arvoihin.

Tiimin tulisi sitten yhdessä juhlia, nauttia ja iloita saavutuksista. Tällä hetkellä minusta tuntuu, että juhlitaan enemmänkin juhlimisen takia.

Jyri Erman Viisas mies ei kuse vastatuuleen sai negatiivissävytteisten ajatuksieni ohella tarjottua myös valoa tunnelin päässä.

Viisaus kuuluu näin:

Asioihin voi itse vaikuttaa.

Jos jokin on rikki, pitää valittamisen sijaan löytää ratkaisuja korjata se. Tai sitten voi keskittyä vain oman hiekkansa lapiointiin.
Pitäisikö minun siis viimeisen akatemiavuoteni kunniaksi kaivaa esiin vasara ja nauloja, vaiko keskittyä yhä enemmän vain omaan tekemiseeni?

Tällä hetkellä ainakin tuntuu, että jälkimmäinen vaihtoehto on enemmän mahdollisuuksia tarjoava.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!