Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Viisi toimintahäiriötä tiimissä

Kirjoitettu 09.10.19
Esseen kirjoittaja: Monika Tuurala
Kirjapisteet: 2
Kirja: Viisi toimintahäiriötä tiimissä
Kirjan kirjoittaja: Patrick Lencioni
Kategoriat: 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Kirjan yrityksen tiimi lähti Napaan yhdessä muutamaksi päiväksi. Yrityksen uudelle pomolle tämä oli erityisen tärkeää, hän käski työntekijöiden sivuuttaa myyntineuvottelut ja prioriteetti numero yksi oli yhteinen tapaaminen. Jotkut eivät voineet käsittää ollenkaan, miten töiden päälle voidaan laittaa tämmöistä hömppää. Uusi pomo piti kuitenkin päänsä. Hän tarkoituksensa oli nimenomaan keskittyä saamaan yrityksen johtoporukasta toimiva tiimi. Kaikki lopulta saapuivatkin paikalle.

Vaikka meille onkin aina toitotettu tiimin tärkeyttä ja tiimin eteen työskentelyä, en ole ikinä sitä oikein tajunnut ja olen itse osallistunut huonosti tiimin yhteisiin juttuihin, jos on ollut jotain muutakin tekemistä. Kirjan pohjalta ymmärrän paremmin tiimin merkityksen.

Kirjassa käsitellään viittä toimintahäiriötä, joita useissa tiimeissä kohdataan. Kävimme toimintahäiriöt omassakin tiimissämme läpi ja huomasimme kärsivämme niistä kaikista. Nämä viisi toimintahäiriötä selittävät paljon sitä, miksi meillä on tiettyjä ongelmia, tai ovat oikeastaan suora vastaus siihen.

5 toimintahäiriötä

  1. Luottamuspula
  2. Konfliktien pelko
  3. Sitoutumisen puute
  4. Vastuun välttely
  5. Tulosten huomiotta jättäminen

Toimintahäiriöt esitetään kolmiossa, jonka alin ja levein palikka on luottamus, kohoten siitä kohti huippua, jonka kärki on viimeinen kohta, tulosten huomiotta jättäminen.

Luottamus on kaiken pohja ja kivijalka. Luottamuksen puute tiimin sisällä johtaa siihen, että heikkoudet peitetään, apua ei uskalleta pyytää, palautteenanto on pintapuolista eikä toisten taitoja ja osaamista ei hyödynnetä. Toisin sanoen meininki menee hieman omaan napaan tuijottamiseksi sekä yksinäiseksi puurtamiseksi, missä heikkouksia ei näytetä. Jos tiimissä kärsitään luottamuspulasta, harvoin moni muukaan toimintahäiriö on vältetty. Kun tiimissä luottamus on kunnossa, edellä mainitut asiat ovat päinvastoin: heikkoudet myönnetään, apua pyydetään, annetaan rakentavaa palautetta ja hyödynnetään muiden osaamista.

Kun tiimissä vallitsee konfliktien pelko, ei uskalleta niin sanotusti ottaa yhteen. Pelätään, että joku suuttuu, pelätään olla eri mieltä, pelätään riidan syntyä ja puhutaan selän takana. Tiimin menestymisen kannalta konfliktit ovat välttämättömiä. Kaikkien ideoita ja mielipiteitä huomioidaan (ja joista saadaan hyvää keskustelua aikaan, sekä osataan ottaa kaikki näkökulmat käsittelyn alle), todelliset ongelmat tulevat esille ja ne voidaan ratkoa heti, sillä tiimi ei lakaise niitä maton alle heti kättelyssä sekä myös kriittisempiä aiheita osataan käsitellä. Konfliktien puute johtaa suoraan sitoutumisen puutteeseen.

Tiimin sitoutumisen puute johtaa epätietoisuuteen tiimin suunnasta, asioiden viivyttämiseen, paluun vanhoihin päätöksiin kerta toisensa jälkeen ja saa tiimiläiset epäröimään. Päinvastoin, kun tiimi on sitoutunut, se: luo selkeän suunnan, keskittää tiimin yhteisten asioiden ympärille ja voi muuttaa suuntaa ilman epäröintiä. Jokainen on saanut sanoa mielipiteitään ja väittää vastaan. Kaikki päättyy siihen, että kaikki ovat päätökseen tyytyväisiä, tai ainakin hyväksyvät sen. Jos joku ei ole tyytyväinen päätökseen, mutta ei ole myöskään sanonut mitään sitä vastaan, hän ei usein myöskään sitoudu siihen, jolloin aika oli hukkaan heitettyä ja tavoitteiden asettaminen turhaa.

Vastuun välttely on sitä, ettei kukaan tai osa tiimissä halua ottaa vastuuta. Jokaisen tiimiläisen tulee tuntea vastuuta tiimilleen (esimerkiksi yleinen suoriutuminen ja tavoitteet.) Kun vastuuta vältellään, ei tunneta painetta suoriutua tiimissä paremmin, vaan keskinkertaisuuskin riittää.

Kun tiimin tuloksia sivuutetaan, sen kasvu on epävakaampaa tai se ei kasva lainkaan ja tiimiläiset keskittyvät omiin henkilökohtaisiin tavoitteisiin. Tiimi, joka huomioi tulokset, keskittyy yhteisiin tavoitteisiin, esimerkiksi tiimiläiset laittavat tiimin menestyksen henkilökohtaisen uransa edelle ja tekevät uhrauksia tiimin eteen.

Kuten jo alussa mainitsin, tiimimme kärsii näistä kaikista. Luottamus toisiamme kohtaan on vuodenkin jälkeen kateissa. Emme toimi 100% tiiminä, vaan pelastamme helposti oman nahkamme ja pelaamme yksin. Luultavasti se tarvitsisi paljon yhdessä vietettyä aikaa ja syvällistä tutustumista muihin tiimiläisiin. Tästä kirjassakin aloitettiin, uusi pomo laittoi tiimiläiset kertomaan itsestään henkilökohtaisia asioita ja jakamaan niitä muille. Luottamuspulan takia emme uskalla ottaa kunnon konflikteja tiimin sisällä. Uskon asian olevan niin, että heidän välillään, jotka tuntevat toisensa hyvin, konfliktien syttyminen on helpompaa ja luonnollisempaa, mutta kuinka rakentavaa se on, en osaa sanoa. Sitoutumisemme tiimiin ei ole ikinä syntynyt. Laitamme oman henkilökohtaisen uran todella helposti tiimin edelle. Myönnän myös itse, että olen esimerkiksi muualla töissä, jos se sattuu tiimin asioiden päälle ja niin on moni muukin tiimissämme. Treenistä olemme yrittäneet pitää kiinni, että siellä kaikki olisivat, mutta sekään ei aina toteudu. Myöskään tavoitteisiin ei sitouduta. En muista montaakaan asettamaamme tavoitetta, joka olisi jokaiselta tiimiläiseltä ja tiimiltä yhdessä täyttynyt, vaikka tavoitteita on luotu uudelleen ja uudelleen ja yritetty tehdä siihen seurantaa. Emme näin myöskään koe vastuuta tiimillemme, sillä emme koe painetta onnistua.

Tulen varmasti pohtimaan näitä viittä kohtaa tulevaisuudessani, esimerkiksi, jos työskentelen jossain yrityksessä tiimissä. Kirja avasi silmiä siitä, että tiimeissä todella on yhtäläisiä ongelmakohtia, mutta myös sen, että niitä on mahdollista ratkaista. Tajusin myös jollain tasolla sen, kuinka tiimiin tulee sitoutua. Tiimiakatemian alussa puhuttiin paljon siitä, ketkä haluavat sitoutua tiimiin ja tässä se valkeni miksi.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!