Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Viisi toimintahäiriötä tiimissä

Kirjoitettu 23.01.20
Esseen kirjoittaja: Samuli Ala-Kasari
Kirjapisteet: 2
Kirja: Viisi toimintahäiriötä tiimissä
Kirjan kirjoittaja: Patrick Lencioni
Kategoriat: 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Patrick Lencionin kirjoittama 5 toimintahäiriötä kirja avaa hyvin tarinallisessa muodossa mitä tiimi tarvitsee toimiakseen mahdollisimman tehokkaasti. Pystyin elämään monet tarinan kokemukset Gravin kokemuksien kautta. Tätä kirjaa suosittelen ehdottomasti erityisesti Tiimiakatemian aloittaville ensimmäisiksi kirjoiksi, jotta se antaa mahdollisimman paljon konkreettisia neuvoja.  

Viiden toimintahäiriön kautta kuvatut ongelmat vaikuttavat aina seuraaviin ongelmiin. Toimiva tiimi on tuloksellinen sekä jokaisen jäsenen on tiimissä hyvä olla. Vaikka tiimissä työskentely voikin olla yksilötasolla ajoittain raastavaa yrittäessään hoitaa häiriöitä on se silti ehdottoman tärkeää. Korjattu toimintahäiriö ei tarkoita kuitenkaan aina automaattisesti sitä, ettei siihen tarvitsisi koskaan enää palata. 

 

5 TOIMINTAHÄIRIÖTÄ 

 

  1. Luottamuspula 
  1. Konfliktien pelko 
  1. Sitoutumisen puute 
  1. Vastuun välttely 
  1. Tulosten huomiotta jättäminen 

 

Luottamuspula on pohjimmainen toimintahäiriöistä. Ilman luottamusta tiimi ei voi toimia tehokkaasti. Luottamuspula on merkki siitä, ettei tiimiläiset uskalla kertoa avoimesti muille omista heikkouksistaan tai vahvuuksistaan. Luottamuspulan keskeisempiä piirteitä on, että keskustelu on pintapuolista ja tiimiläiset joutuvat varomaan sanojaan ja piilottelemaan asioita. Tällöin tiimiläiset tuhlaavat resurssejaan ja tiimi ei kykene tekemään nopeita kaikkia tyydyttäviä ratkaisuja. Ilman luottamusta tiimeissä vältellään aitoja konflikteja. 

Gravissa olemme pystyneet rakentamaan luottamusta ajan saatossa. Syksyn oppimissopimuksissa tiimiläiset uskalsivat avautua rohkeammin henkilökohtaisemmista asioista. Kuitenkin joissakin määrin koen edelleen luottamuspulaa tiimissä erityisesti asioiden hoitamisen kanssa. 

 

Toinen toimintahäiriö on konfliktien pelko. Ilman luottamusta ei tiimeissä synny aitoja konflikteja. Jokainen toimiva tiimi tarvitsee konflikteja ja jokaisen tiimiläisen on uskallettava saada tuoda mielipiteensä esille ilman, että joutuu pelkäävänsä tullakseen jyrätyksi. Konfliktien avulla tiimin luottamus toisiin kasvaa ja dialogit ovat aidompia sekä rikkaampia. Ilman, että kaikki tiimiläiset uskaltavat olla eri mieltä jyräävät vahvimmat persoonat muiden yli. Uskalluksella olla eri mieltä ei tarvitse päätösten jälkeen jossitella ja puhua muiden selän takana päätöksistä jälkikäteen. Uskaltamalla olla eri mieltä ja selvittää konfliktit tiimit ovat tehokkaampia päätöksissä. 

Gravissa konfliktien määrät ovat lisääntyneet. Kuitenkin tiedostamme, että esimerkiksi tarvitsemme paremman ja rohkeamman palautteenantokulttuurin. Joudumme edelleen varomaan liikaa olla eri mieltä. Koen, että itse myös itse joudun miettimään liikaa voinko sanoa henkilölle jotain asiaa tai uskallanko olla eri mieltä, etten loukkaa toista. Mielestäni yksi parhaista treeneistämme on ollut ennen joulua pidetyt palautetreenit, jossa annoimme toisillemme rakentavaa palautetta. Itse ainakin koin pystyväni antaa muille rehellisen palautteen ja toivon, että moni muukin koki pystyvänsä. Tämä toiminta ja rohkeus kuitenkin tarvitsisi saada jokapäiväiseen toimintaamme. 

 

Kolmas toimintahäiriö on sitoutumisen puute. Kun tiimi luottaa toisiinsa ja uskaltaa antaa itsensä avoimesti keskusteluille sekä on pelkäämättä konflikteja uskaltaa jokainen sitoutua päätöksiin. Jokaisen tiimiläisen mielipide ei tule menemään läpi, mutta jokaisen mielipide on kuultava. Päätökset tulee tehdä tiimin etua ajatellen, jolloin jokainen pystyy päätöksiin aidosti sitoutumaan vaikka päätös olisikin ollut huono. Kun jokainen tiimin jäsen sitoutuu päätöksiin mitkä ajavat tiimin etua ei päätöksiä tarvitse enää jälkikäteen märehtiä. 

Gravissa meillä on hyvä tilanne. Pyrimme kuulemaan jokaisen mielipiteen päätöksiä tehdessämme. Meillä menossa tällä hetkellä parikin koko tiimin yhteistä projektia, johon tiimiläiset ovat sitoutuneet. Kuitenkin alkuinnostuksen jälkeen toiminta on hieman laantunut. Jokaisen ollessa kuitenkin sitoutunut päätöksiin tiedostamme mihin olemme lähteneet, jolloin meidän tulee rakentaa innostus uudemman kerran.  

 

Neljäs toimintahäiriö on vastuun välttely. Tällä tarkoitetaan sitä, että tiimiläiset jättävät asioita tekemättä eikä kukaan heiltä sitä vaadi. Vaatiminen ei ole valittamista. Menestyvä tiimi tarvitsee kovat tavoitteet joihin pystytään sitoutumaan sekä uskallamme vaatia muita kohti parempia suorituksia. 

 Gravissakin olemme asettaneet itsellemme erilaisia tavoitteita. Tiimimme on sitoutunut tavoitteisiin ja tavoitteiden toteuttamiseksi tiimin tarvitsee tehdä töitä niiden eteen. Tiimi on yhtä hyvä kuin sen heikoin pelaaja. Ilman vaatimista tiimin on helppo laskea rimaa alas, jotta saisimme edes jonkinlaisia onnistumisia. Gravissa monet uskaltavat ja haluavat tarttua haasteisiin, jolloin yksilöt kehittyvät. Tiiminä meidän on kuitenkin vaadittava toisiltamme enemmän mikäli toiminta on lamaantumassa, jotta pääsemme yhdessä koviin tavoitteisiimme. 

 

Viimeisenä toimintahäiriönä on tulosten huomiotta jättäminen. Ilman tiimin yhteisiä tavotteita tiimin yhteinen fokus ei pysy tiimissä vaan yksilöt nousevat esille. Tällöin tiimi menettää merkityksensä ja yksilöt rakentavat omaa tarinaansa vain tiimin kustannuksella. Yksilöt pystyvät hyviin suorituksiin, mutta ehjä tiimi pystyy parempiin tuloksiin. Onnistumisista on mukavampi juhlia yhdessä sekä epäonnistumisia on helpompi jakaa yhdessä. 

Gravissa olemme huomanneet, että tarvitsemme yhteisen ja jokaista innostavan tavoitteen päästääksemme tavoitteeseen. Pelkästään taloudellinen myyntitavoite ei riitä motivoimaan meitä kaikkia. Olemme asettaneet keväälle tavoitteeksi päästä lähtemään yhdessä keväällä reissuun, voittaa Golden step sekä euromääräisen myyntitavoitteen. Tavoitteet ovat kovia, mutta niin on Gravikin! 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!