Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Viisi toimintahäiriötä tiimissä

Kirjoitettu 16.01.18
Esseen kirjoittaja: Kaj Vaskelainen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Viisi toimintahäiriötä tiimissä
Kirjan kirjoittaja: Patrick Lencioni
Kategoriat: 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut, 4. Johtaminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Luottamuspula

 

Tiimin rakentamisen yhteydessä luottamus on tiimin jäsenten keskinäistä uskoa siihen, että toisten aikeet ovat hyvät ja ettei ryhmän piirissä ole mitään syytä olla puolustuskannalla tai varovainen. Luottamuspulan vallitessa tiimin jäsenet haaskaavat kohtuuttomasti aikaa ja voimia hallitakseen käytöstään ja vuorovaikutusta ryhmän sisällä. Jokaisen tiimiläinen tulee uskaltaa myöntää erehdyksensä, heikkoutensa ja huolenaiheensa pelkäämättä muiden tuomintaa.

 

Konfliktien pelko

 

Kun keskinäinen luottamus on kunnossa, tiimin tulisi pystyä nostamaan kissa pöydälle. Konflikteja pitäisi pystyä kestämään ja käsittelemään rakentavasti, joka meidän tiimissä on tällä hetkellä hyvällä mallilla, sillä kaikki konfliktit pyritään selvittämään välittömästi, jottei ne jäisi hautumaan ja sitä kautta pahentumaan. Konflikteja tulee joka tapauksessa, sillä kun yhdeksän erilaista ihmistä on päättämässä asioista ei kaikki voi olla samaa mieltä kaikesta. Konfliktien käsittelytapa kertoo myös tiimistä ja sen toimintatavoista paljon.

 

Sitoutumisen puute

 

“Tiimissä sitoutuminen on toimintaa, johon sisältyy kaksi asiaa: selkeys ja hyväksyntä. Erinomaiset tiimit tekevät selkeitä ja ajankohtaisia päätöksiä ja siirtyvät eteenpäin mukanaan jokaisen tiimiläisen täydellinen hyväksyntä – niidenkin, jotka olivat päätöstä vastaan.” Näin sanoo Lencioni kirjassaan. Johonkin asiaan sitoutuminen voi olla vaikeaa, jos päätöksestä ei olla yksimielisiä, mutta tiimissämme on kuitenkin saatu ihan hyvä kulttuuri demokraattisiin päätöksiin, joihin on helppo sitoutua.

 

Vastuun välttely

 

Jos vastuuta vältellään, se kertoo sitoutumisen puutteesta ja usein asiat jäävät muutaman ihmisen harteille. Vastuun välttelyllä vahingoittaa vain omaa tiimiään ja sen tavoitteita, sekä kaikista sitoutuneimmatkin alkavat epäillä tiimiä ja sen toimintaa. Meidän tiimillä tulee ajoittain välttelyä vastuuta asioista, jotka ajaisivat tiimin asiaa eteenpäin, mutta asia ei ole itselle kovin mielenkiintoinen.

 

Tuloksien välttely

 

Lencionin mukaan tämä häiriö on se perimmäinen häiriö tiimissä. Usein akatemialla huomioidaan vain yksilöiden saavutuksia, mikä tietyissä määrin on ihan tervettä, sillä ei akatemia koko loppuelämää jatku. Kuitenkin, jos tiimi haluaa tehdä tuloksia tulisi tähän kiinnittää enemmän huomiota. Urheiluvertauksena tähän sopii jos pelaaja tekee kolme maalia, mutta joukkue häviää, ei hyvä joukkuepelaaja ole iloinen omasta suorituksestaan, vaan surullinen, että oma joukkue hävisi.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!