Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Ville Haapasalon seikkailut

Kirjoitettu 30.08.16
Esseen kirjoittaja: Iiro Hölttä
Kirjapisteet: 4
Kirja: Et kuitenkaan usko & et usko muuten tätäkään
Kirjan kirjoittaja: Ville Haapasalo, Kauko Röyhkä, Juha Metso
Kategoriat: 1. Oppiminen, 6.3. Brandi ja mielikuvien kehittämisen työkalut, 7.1. Luovan ajattelun työkalut, 8. Henkinen kasvu, 9. YPK:n ulkopuoliset

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Ville Haapasalon seikkailut

 

 

Et kuitenkaan usko & et usko muuten tätäkään.

 

Venäjä on jotenkin aina kiehtonut itseäni. Eniten ehkä maantieteellisesti ja sen luomien mahdollisuuksien takia. Englannin lisäksi haluan oppia myös venäjää.

 

 

Tulevaisuudessa haluisin tehdä liiketoimintaa itäisten naapureidemme kanssa ja päästä sisään tuohon erilaiseen ja niin.. kovin erilaiseen kulttuuriin 😀

 

En tiedä ollaanko siellä niin tyhmiä vai muuten vaan jääty jälkeen läntisestä sivistyksestä, mutta kirjaa lukiessani ihmetytti miten tuollaisia asioita on voinut tapahtua vielä 20 vuotta sitten.

 

Ville kertoo kuinka on ollut onni elää -90 luvun venäjällä ja nähdä se kaikki. Ihmettelen vaan kuinka tuo mies on voinut selvitä siitä kaikesta hengissä jos tarinat pitävät paikkansa. Kuitenkaan nyky-venäjä ei ole enää niin irvokas ja raaka paikka kun vielä 20 vuotta taaksepäin.

 

 

Tavoitteellisuus.

 

Itse tykkään valtavasti arjesta ja se on itselleni rentoutumishetki, hektisestä yrittäjä/opiskelijan elämästä mitä viime vuosina on ollut. Siihen päälle vielä kaikki omat bisnekset niin tekee hyvää välillä huilatakin.

 

Olen huomannut että jossain vaiheessa alkaa tinkimään omista harrastuksista, ruokavaliosta ja lopulta kavereista/läheisistä.

 

Kun nämä tärkeimmät arvot jää elämästä pois herää muutoksen tarpeeseen.

 

Olen nyt alkanut rytmittää arkeani pienillä asioilla tavoitteellisemmaksi. Mielestäni pienet asiat jotka liittyvät joka päiväseen arkeen on oltava kunnossa jotta voi lähteä isompia tavoitteita kohden.

 

Toki unelmia pitää olla mutta on pohjan oltava kunnossa, josta ponnistaa.

 

Ville puhuu kirjassa kuinka rankka elämä on kuitenkin niin antoisaa ja vaikka ryöstetään saman päivän aikana useamman kerran, ei ihminen paljoa tarvitse selvitäkseen. Hurjia tarinoita junamatkoista ilman rahaa, jotka kestävät useita viikkoja.

Tulee vaan mieleen omat reissut tiimin kanssa LC:n merkeissä. Pienet kommellukset jää aina mieleen ja tärkeintähän on se matka eikä päämäärä.

 

Tällä filosofialla on Villekin pärjännyt niin vaikeista kun hyvistäkin päivistä. Hän on osannut nauttia matkasta jokaisella solullaan.

 

Kokemuksia ei keneltäkään voi viedä, vaikka rahat ja omaisuus pöllittäisiin.

 

Joku mieltää venäjän vaaralliseksi paikaksi ja jotain pelkotiloja se herättää ihmisissä. Itse koen myös pelkoa tuntematonta kohtaan mutta haluaisin oppia enemmän kulttuurista ja venäläisestä ostokäyttäytymisestä.

 

Tällä hetkellä tuo sulkeutunut kansa on pärjännyt pääosin omillaan ja kun venäjän markkinat aukeavat muulle maailmalle paremmin haluaisin olla mukana luomassa liiketoimintaa tuolla ’’itäsuomessa’’.

 

Koen jollain tapaa samanlaista ’’sielun kumppanuutta’’ Villen kanssa, tavallisia äijiä ei mielestäni nykymaailmassa ole liikaa.

 

Erottuakseen massasta positiivisesti, mielestäni ei tarvitse tehdä taikoja vaan näyttää että osaa tehdä perusasiat niin hyvin kun mahdollista. Kuten Ville keskittyi Venäjällä yhteen asiaan, ja pysyi omana itsenään koko matkan ajan.

 

Itse olen päässyt väläyttelemään pitkästä aikaa luovaa ja visuaalista puolta. Olen aina pitänyt luovista jutuista mutta niillä kun nykypäivänä on kovin vaikea tienata leipääpöytään niin siksi ne on jäänyt harraste tasolle.

 

Creators koulutus ohjelma nyt kunnialla loppuun. Olen oppinut tykkäämään luovasta työtavasta mutta se ei ihan täysin ole vielä auennut, ehkäpä syksyllä.

 

Sain Villen ensimmäisen kirjan kummeiltani joululahjaksi muutama vuosi sitten ja sain sen vasta nyt luettua kokonaan. En ole vieläkään ymmärtänyt miksi he minulle kirjan ostivat mutta jotenkin se varmasti matkustamiseen/ MYM:iin liittyy.

 

Mikäli tarinat ja venäjä/neuvostoliitto kiinnostaa aiheina voin suositella kirjaa.

 

 

Iiro Hölttä

Ideaosuuskunta Dynaamia

+358 445 3100 49

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!