Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Vinkit oman ilmapiirin puhdistamiseen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Miljoona suomalaista kituu tälläkin hetkellä työn vuoksi. Toisin sanoen lähes viidesosa kansamme asukkaista on joko väärissä töissä, tai ei osaa nauttia tekemästään duunista. Onko siis ihmekään, ettei talous vedä, jos noin valtava joukko tekee töitä lähinnä palkkapäivä ja viikonloppu mielessään? Massasta on vaikea irrottautua ja näin epävarmana aikana on vaikea lähteä, siksi on helpompi hyväksyä vallitseva tilanne ja odotella, ”eiköhän tämä parempaan käänny jossain vaiheessa”.

 

Elämää ei voi säästää

No, ei se käänny. Ainakaan tuosta vaan. Oli kyse sitten työoloista, parisuhteesta tai liiallisesta elopainosta, ei huono tilanne koskaan parane odottelemalla. Poikkeus vahvistaa säännön tässäkin asiassa – lottoillan miljoonavoittajat pitävät unelmaa yllä, että joskus minäkin olen taloudellisesti riippumaton jne. ja onnellisuus aukeaa ohituskaistan kautta. Onhan se toki mahdollista, todennäköisyys sille vain on häviävän pieni.

Elämänsä voi tuhlata huonoissa työoloissa ja ikävää arkea viettäen vaikka koko ikänsä. Liian moni herää asiaan vasta liian myöhään. Jos työ ei tunnu siltä, että se merkitsee mitään, eikä se aiheuta minkäänlaista intohimoa, on lopputulos yleensä väkisin väännettyä. Silloin tulos on yleensä melko heikko monessakin suhteessa.

 

Ajattele työ uudelleen

Tällainen tilanne vaatii työn uudelleen keksimistä, ja pohtimista, MIKSI kyseistä työtä tekee. Sinua ei kuitenkaan ole sattumalta palkattu sinne. Pahempi vielä jos olet itse yrittäjä, silloin on todellakin tarkan ajatustyön paikka. Itse jaottelisin kituuttelua vaativat työt kahteen kategoriaan, paskatöihin ja ikäviin töihin. Paskatöinä koen sellaiset, joista ei saa mukavaa minkäänlaisella uudelleenkehittelyllä tai ideoinnilla. Näitä on kuitenkin hyvin vähän. Paljon enemmän löytyy ikäviä töitä, joihin varmasti valtaosa tästä miljoonasta suomalaisestakin kuuluu. Niitä on mahdollista kehittää ja pyöritellä siten, että työnteko alkaa pala kerrallaan maistua paremmalta.

Hyvä ja ytimekäs lista, millä parantaa meneillä olevaa/olevia hankkeita on kolmen kohdan check-list. Ensimmäisenä tehtävänä on nostaa rimaa. Vaikka tämä saattaa äkkiseltään kuulostaa brutaalilta menettelyltä, on hyvä ottaa joku sopivaa haastetta tarjoava tavoite, jonka eteen on nähtävä vaivaa. Toinen vaihe koostuu aivotyöskentelystä. Työn osien purkaminen osiin mielessä avaa tilaisuuden huomata ne kohdat, mitkä todella merkitsevät ja mitkä eivät. Tässä vaiheessa on hyvä karsia kaikki ylimääräinen, mikä ei ole lopputuloksen kannalta oleellista. Kolmas vaihe on heittäytyä mukaan täydellä tunteenpalolla. Jos työn alla oleva homma ei aiheuta mitään innostusta missään kohtaa, tai nämä stepit tuntuvat aivan liian vaikeilta, on ehkä aika miettiä onko oikeassa paikassa töissä.

jokaisella3

 

Koska mestaruusjuhliin?

Luonnollisesti muutos ei tapahdu hetkessä, jos aletaan omaa työtä ajattelemaan uudelleen. Kuten lähes kaikessa, valitettavasti, tässäkin harjoitus tekee mestarin. Pienet vaivannäöt silloin tällöin luovat tasaisen jatkumon, jonka kanssa on mahdollista saavuttaa oikeasti tuloksia.

Harjoittelussa on se ongelma, että muutos on aina hitaampaa kuin mitä haluaisi. Alussa kehitys saattaa olla nopeaa, mutta tämän jälkeen alkaa tylsä tasanko, jota pitkin harva jaksaa kulkea. Sama pätee esimerkiksi kuntoiluun. Moni aloittaa, mutta todella hyvässä kunnossa on harva. Kuitenkin joku on aina mestari, ja nousee korkeimmalle pallille, oli kyse sitten työpaikasta, urheilusta tai mistä vaan. Kaikissa mestareissa yhdistyy kolme piirrettä:

  1. Tinkimätön vaatimustaso
  2. Harjoittelu/työ huumaa mestarin
  3. Ei pelkää virheitä

Avainasemassa on siis kovat tavoitteet, joita kohti mestari on valmis juoksemaan, vaikka matkalle sattuisi muutama isompikin kivi. Mestareille ominaista on myös se, että he eivät elä pelkästään tavoitteiden vuoksi, vaan tekevät matkastaan sinne – siis harjoittelusta – nautinnon itselleen. Pienet rutiinit ja tappavan hitaan edistymisen hyväksyminen, sillä pääsee pitkälle.

 

Mitä yrittäjälle?

Sekä kirjasta, että artikkelista bongailin monia pienempiä asioita, mitä voi hyödyntää omassa yrityksessä. Johtamisen kannalta tärkein oppi oli ehkä se, että tulosta saa parannettua arvoilla ja innostamalla. Arvot, johon kaikki sitoutuvat auttavat älyttömän pitkälle. Haaste onkin siinä, miten saada kaikki sitoutumaan niihin ja ottamaan ne sydämen asiakseen.

Henkilöstöjohtamisen suhteen löysin kirjasta hyvän tehtävän, joka olisi hyvä tehdä aloittavan ryhmän alkuvaiheessa. Tehtävä avaa paljon jokaisesta, ja on siinä mielessä turvallinen, että henkilö voi avata itsestään juuri sen verran kuin haluaa. (Ko. tehtävä kuvattuna alla)

Ehkä tärkeimpänä ohjenuorana itselle työskentelyn suhteen mieleen jäi Tom Petersin lainaus,  ”Älä tee mitään millä ei ole merkitystä”. Se kiteyttää paljon kirjan ajatusta.

 

jokaisella1jokaisella2

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!