Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Voitko hyvin työssäsi?

Kirjoitettu 05.04.16
Esseen kirjoittaja: Noora Halttunen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Voitko hyvin työssäsi - opas alaiselle ja esimiehelle
Kirjan kirjoittaja: Marjatta Jabe
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tämä kevät on kaikinpuolin muutosten aikaa. Olen aloittanut henkilökohtaisessa elämässäni remontin ja päätin jatkaa kevätsiivousta työelämän puolellekkin. Usein käy niin, että henkilö aloittaa terveelliset elämäntavat, muuttaa ruokavaliotaan ja alkaa liikkua enemmän. Viettää aikaa perheen ja ystävien kanssa, sekä suunnittelee tulevaisuutta. Yhtä usein henkilö myös unohtaa viettävänsä suurimman osan ajastaan työpaikalla. Vaikka elämän jokainen muu osa-alue olisi kunnossa, ei tasapainoista elämää voi olla ilman, että asiat ovat kasassa myös töissä. Marjatta Jaben, ”voitko hyvin työssäsi” -kirja avasi hieman saloja, joiden avulla työpaikasta saa vielä hieman mieluisamman paikan viettää aikaa.

Kun mietin omaa tiimiäni, ensimmäinen asia joka mieleeni tulee on luottamuksen puute. Emme luota toisiimme tarpeeksi ja tämä aiheuttaa ongelmia bisneksen teossamme. Asiakaskontakteja ei jaeta eteenpäin, käydään yksin hoitamassa pieniä projekteja, suljetaan henkilöitä ulos ryhmistä jne. Tämä kaikki vain siksi, että emme osaa luottaa toinen toisiimme tarpeeksi. Mikä luottamusta sitten vaarantaa? Jaben mukaan haitallisia asioita ovat mm. tehtävien tekemättä jättäminen, aikatauluista lipsuminen, toisten loukkaaminen ja seläntakana pahanpuhuminen ja juoruilu. Kaikki boksit tikkautuvat oman tiimini kohdalla. Sorrun aivan liian usein tekemään asioita mielummin itse, kun siirtämään ne jollekkin toiselle, sillä pelkään niiden jäävän tekemättä. Näin on käynyt aikaisemminkin, joten miksei se toistuisi? Jabe puhuu kirjassaan liiallisesta täydellisyyden tavoittelusta mikä minun tapauksessani heiastuu suoraan luottamuksen pulaan. Ajatusmalli, ”parasta että teen itse koska…”, tulee esille joka viikkoisessa työskentelyssämme ja hankaloittaa yhteistä tekemistä.

Tässä työnarkomaanisessa ajattelutavassa keskeistä on, että ajatellaan asioiden tulevan paremmin valmiiksi kun ne hoidetaan itse. Päästään näyttämään omaa kykenevyyttään ja todistelemaan taidokkuutta. Monesti saatetaan uskoa, ettei kukaan muu tee tehtävää yhtä hyvin tai laisinkaan, jos en itse uhraudu. Kun jatkamme jokainen tämäntyylistä ajattelua, emme ikinä pääse eteempäin luottamusongelmassammekaan. Kuinka meidän tulisi sitä sitten rakentaa?

Jaben mukaan hyvä luottamuksen rakentaminen on hyvä aloittaa tutustumalla toisen työtehtäviin. Kuinka voisin osata arvostaa tiimikaveriani jos en edes tiedä mitä hän tekee? Myös yhteisten pelisääntöjen laatiminen ja niiden noudattaminen on tärkeää. Olemme vieneet tämän mielestäni kunnioitettavasti käytäntöön. Uudet kirjapistetavoitteet, puhelinkiellot yms. ovat jo vakiintuneet tavoiksi, joihin jokainen sitoutuu. Näin jokainen on samalla viivalla, eikä kukaan saa erikoiskohtelua. Myös tehtävien arviointi ja kannustavan palautteen anto tulisi näkyä niin treeneissämme kuin toimistotyöskentelyssämme. Annamme mielestäni aivan liian vähän palautetta toisillemme heidän tekemästään työstä ja näin kasvatamme kulttuuria, jossa työtä ei ehkä arvosteta tarpeeksi. Sen tekemättömyydestä kyllä muistutetaan, mutta kun sitä on tehty, pidetään asiaa niin itsestään selvyytenä, ettei kukaan muuta kuin nyökyttele väsyneenä päätään.

”Tee yksi ihminen onnelliseksi joka päivä. Se voi olla vaikka sinä itse.”

Omaa onnellisuuttani etiessä olen päättänyt jakaa sitä myös muille. En liikaa vaan sopivasti. Jos omalla käytökselläni ja teoillani voin saada jonkun päivän paremmaksi, niin olen saavuttanut tavoitteeni. Luottamalla itseeni ja sitä kautta tiimikavereihini luon tiimini uudenlaisen turvaverkon, jossa jokainen kokee helpoksi tuoda asioita julki, pyytää apua ja jakaa projekteja. Aion olla se henkilö, joka esimerkillään johtaa toimintaa oikeaan suuntaan.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!