Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

We are the world

Kirjoitettu 01.10.13
Esseen kirjoittaja: Sonja Hyökyvaara
Kirjapisteet: 2
Kirja: Nordic Business Forum 2013
Kirjan kirjoittaja:
Kategoriat: Yleinen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Kaksi nuorta miestä päättivät tehdä jotain suurta. Siitä syntyi Nordic Business Forum. Mitä se vaati? Rohkeutta, itsensä likoon pistämistä, päättäväisyyttä, uskoa itseensä ja unelmiinsa. Kuten seminaarin yksi suurista nimistä omassa osuudessaan totesi: ’Kaikilla, jotka haluavat tehdä jotain mullistavaa, täytyy olla rohkeutta. Ei ole muuta vaihtoehtoa.’.

 

Nordic Business Forum 2013 houkutteli minut mukaan suurilla nimillään. Malcom Gladwell (Kanadalainen journalisti ja kirjailija), Vijay Govindarajan (Intialainen professori, opettaja ja innovaattori), Lynda Gratton (Englantilainen johtamisen professori ja kirjailija), Suzy Welch (Amerikkalinen kirjailija, journalisti ja tv-kommentaattori), Jimmy Wales (Amerikkalainen IT-yrittäjä ja Wikipedian perustaja), Alf Rehn (organisaation ja johtamisen professori, tunnettu kirjailija ja puhuja), Petri Parviainen (professori, myyntipsykologi), Tom Peters (bisnesajattelija ja kirjailija), Alexander Stubb (Suomen ulkomaanministeri), Jari Sarasvuo (Trainer’s Housen perustaja, tunnetuin suomalainen bisnesvalmentaja ja puhuja) ja Jack Welch (Ceneral Electricin hallituksen puheenjohtaja ja toimistusjohtaja vuosina 1981-2001)

 

Forumin kantava teema oli johtaminen. Minkälainen on hyvä johtaja? Mitä on hyvä johtaminen? Vahvistuiko omat ajatukseni hyvästä johtamisesta? Minun mielestäni Forumissa puhuttiin muustakin kuin johtamisesta, esim. innovaatioista ja yrittämisestä.

 

Tykkäsin Malcom Gladwellin tarinasta, jossa hän kertoi miten lasten leukemiaan keksittiin lääke. Tarinan sanoma oli, että kun tiedostat, että on kiire, sinulla pitää olla rohkeutta toimia heti, riippumatta siitä oletko muille mieliksi vai et. Pitää olla kykyä nähdä kiireellisyys, pitää olla rohkeutta ajatella ja tehdä jotakin erilaista jos uskoo siihen. Jos haluaa tehdä jotain vallankumouksellista, se ei todellakaan ole helppoa. Vaikka pelottaa, se on tehtävä. Pitää pystyä olemaan tarvittaessa eripurainen ja olla valmis menettämään maineensa tehdessään välttämättömiä asioita. Pitää olla pokkaa! Menestys voi olla vaarallista: Jos aina vaan menestyy eikä tarvi tehdä asioita, koska ei ole pakko, ei kykene keksimään uutta. Gladwell ihannoi Lasse Virenin asennetta: ’Juoksen kunnes kuolen’

 

’(Lot) more with (lot) less’. Paljon enemmän, paljon vähemmällä. Tätä mieltä on ainakin Vijay Govindarajan. Hän puhui käänteisestä innovaatiosta. Tyypillistä on, että rikkaissa maissa tehtyjä keksintöjä halutaan viedä köyhiin maihin. Olisiko mahdollista kehittää asioita köyhissä maissa ja tuoda niitä rikkaisiin maihin. Köyhissä maissa keksitään ratkaisut ongelmiin omista lähtökohdista. Siellä ollaan paljon innovatiivisempia ja luovempia, koska on pakko. Esimerkkinä tästä jalkaproteesi. Usassa jalkaproteesi maksaa 20 000 dollaria ja Thaimaassa 30 dollaria. Laatu on sama. Miten tämä voi olla mahdollista? Ero syntyy suurimmaksi osaksi käytetystä materiaalista (Usassa käytettiin titaania ja Thaimaassa mm. jugurttipurkkeja ja kierrätettyä metallia). Edullisempi proteesi oli sitäpaitsi kehitetty ajatellen sen soveltumista arkeen. Proteesin pitää olla kevyt, sillä pitää pystyä tekemään peltotöitä ja kiivetä puissa. Olisiko mahdollista viedä tätä proteesia Usaan? Titaanijalkaa on mahdoton viedä Thaimaaseen sillä tavallisilla ihmisillä ei ole varaa ostaa sitä. Toisaalta Usassa voitaisiin keksiä halpa proteesi ja viedä se köyhiin maihin ja saada näin ei kuluttajat kuluttajiksi. Ei työtä vaan intohimoa ja maassa maan tavalla!

 

Negatiivinen kierre on muutettava positiviiseksi kierteeksi. Jos kotona menee huonosti se heijastuu työpaikalla ja jos työpaikalla menee huonosti se heijastuu kotona. Lynda Gratton toivoo, että työpaikoilla oltaisiin joustavia ja oikeat ihmiset olisivat oikeilla työpaikoilla. Stressi ja kilpailu on vahvoilla ihmisen elämässä, jolloin on haastavaa saada ihmisistä tasapainoisia ja luovia. Gratton korostaa itsetuntemusta, sosiaalisia taitoja ja tunneälyä. Pelkkä viisaus ei yksin riitä. Hän on huolissaan myös tulevaisuuden työpaikoista. Onko niin, että kaikki työpaikat korvataan teknologialla? Mitä sitten tapahtuu, mitä ihmiset tekee kun väestö kasvaa ja eletään pitempään?

 

Alf Rehniä kuunnellessa ei olisi voinut nukahtaa. Hänen puheenvuoronosa oli räväkkä ja joidenkin mielestä stand up-tyyppinen. ’Tämä on hypekoneisto ja innovaatiopornon kultainen aikakausi’. Kaikki on helppoa, ei tarvitse nähdä vaivaa asioiden eteen. Mitä oikeasti on tapahtumassa innovaatiokentässä? Onko meillä innovaatioväsymystä tai jopa innovaatiokriisi? Innovaatio on kääntymässä itseään vastaan. Ihmiset turtuvat siihen, että on pakko innoivoida. Innovaatio menettää merkityksensä. Alf Rehnin mielestä suurin osa innovaatiokeskustelusta on söpöstelyä. Kenellä on rohkeutta ja kykyä keksiä suuria innovaatioita? Meidän on opittava katsomaan asioita sellaisena kuin ne ovat, eikä semmoisena kuin haluamme että ne ovat. Asioita tehdään, koska ne ovat tärkeitä. Ne täytyy tehdä ja ne halutaan tehdä.

 

’Innovation is a sometime thing’.

 

’Be the best. It’s the only market that’s not crowded’. Minulle jäi päällimäisenä mieleen Tom Petersin puheenvuorosta tämä ja mitä ominaisuutta myyjien tulisi kehittää paljon. Kuuntele asiakasta. Kuuntelimista voidaan oppia ja harjoitella, kuten pianonsoittoa. Kuunteleminen on merkki kunnioituksesta. Sinulla on yksi suu ja kaksi korvaa, käytä niitä siinä suhteessa.

 

Jos haluat henkilökuntasi antavan hyvää palvelua, anna sitä henkilökunnallesi. Kun ilmaiset välittäväsi heistä, he välittävät asiakkaasta. Sosiaalinen vastuuntunto alkaa kotoa.

 

’People first, people second, people third…’


Valmiina!                     Epäonnistu!

Ammu!                        Eteenpäin!

Tähtää! Nopeasti!

 

Tom Peters kuten muutkin asiantuntijat korostivat sellaisia asioita kuin:

-työtä tekemällä ja rohkeudella saavutat asioita

-joka kokeilee eniten asioita, voittaa.

-harjoittelu on välttämätön paha

-välinpitämättömyys ja mukavuudenhaluisuus ei johda mihinkään.

-keskity ihmisen vahvuuksiin

-älä aliarvio koulutusta. Taitojen kehittäminen tärkeää

-huoli tulevaisuuden työpaikoista

 

Alexander Stubb oli mielettömän hyvä. Hän puhui kansainvälisyyden tärkeydestä. Kansainvälisyys on korviesi välissä. Ole oma itsesi, ole suomalainen. Ajattele kansainvälisesti ja muista juuresi. Puhu englantia, älä välitä virheistä äläkä aksentista. Opiskele muitakin kieliä. ’More is more’. Stubb korosti myös, että maahanmuuttajat ovat hyvä asia pienellä maallemme. Meidän vahvuuksiksimme Stubb luetteli vakaan talouden, sijaintimme ja koulutuksemme.

 

Jari Sarasvuo antaa muutaman hyvän pointin:

 

Tekeminen → tahtominen → tietäminen

 

-Johda kalenterilla! Kun asiakkaan kalenterinäkymä muuttuu, sinun tekeminen muuttuu.

-Älä myy puhelimella → luo suhdetta. Kaikilla kohtaamisilla on merkitystä.

-Älä johda myyntiä vaan johda myyjiä!

 

Jack Welch korosti keskustelua kasvokkain, tiimityötä, aitoutta ja luottamusta.

Kun ihmiset tykkäävät työstään ja haluavat kehittyä, yritys kasvaa työntekijöiden mukana. Kuuntele siis työntekijöitä!

 

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!