Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Yhdessä Menestymisen Taito

Kirjoitettu 30.08.16
Esseen kirjoittaja: Tomi Kosonen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Yhdessä Menestymisen Taito
Kirjan kirjoittaja: Kari Helin
Kategoriat: 1. Oppiminen, 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Olemme toimineet nyt kolme vuotta tiimissä ja jotain oppeja tiimityöskentelystä on jäänyt jo mieleen. Silti uskon, että voisimme toimia vieläkin paremmin. Keväällä muutimme tiimimme suuntaa, kun yhdessä tekeminen tuntui haastavalta, kun useilla omat projektit veivät paljon aikaa. Niinpä päätimme keskittyä omiin projekteihimme, joita tuettaisiin tiimissä ja annettaisiin sparrausta näihin. Ajatusmallin muuttaminen vie kuitenkin aikansa, eikä valmiita toimintamalleja kuinka sparrausta tehtäisiin ollut.

 

 

Pystyäksemme ymmärtämään toistemme tekemisiä, meidän täytyy miettiä toistemme arvomaailmaa. Arvomme määräävät tekemisiämme ja yleensä juuri tekemisissämme on toisia ärsyttäviä piirteitä. Kun ymmärrämme toisen arvomaailmaa, voimme paremmin ymmärtää myös hänen tekemisiään. Tiimissämme on ollut usein tätä ongelmaa, kun henkilöt tekevät tai jättävät tekemättä asioita. Tämä on usein johtanut asioiden salailuun tai selittelyihin, mikä syö henkilön luottamuspohjaa ja samalla musertaa tiimihenkeä.

 

 

Nyt käsillämme on viimeinen puoli vuotta ja jokaisella on alkaa olla mielessä jo akatemian jälkeinen aika. Tiiminä meidän tulee tukea toisiamme tässä. Valmistuminen ja työelämään siirtyminen ovat suuria haasteita kaikille meille. Yhdessä pystymme auttamaan näiden saavuttamiseksi. Ensimmäisenä pidämme tavoitetreenit, jossa käymme läpi tavoitteet kehittämäni 4T:n kautta: Taidot, Tutkinto, Työpaikka & Trippi (MYM). Jokainen käy läpi, mitkä ovat näistä itselle tärkeimpiä asettaen ne järjestykseen 1-4. Tämän jälkeen asetetaan näihin tavoitteet päivämäärien kanssa sisältäen esimerkiksi kirjapisteet, pakolliset kurssit, opinnäytetyön ja asiakaskäyntejä.

 

 

Jo keväällä oli havaittavissa treenien merkityksen vähenemistä. Nyt meidän täytyy löytää järkevää sisältöä, mikä auttaa meitä pääsemään tavoiteisiimme. Sisältöä mikä vie meitä eteenpäin, kuten esimerkiksi oparin käsittely, 24h-synnytys tai taitojen kehittäminen (mm. työntekijöiden kouluttaminen, markkinointi). Lisäksi meidän tulee käydä läpi yhteiset pelisäännöt treeneihin, mistä alettiin lipsua viime vuonna, kun myöhästymisiä alkoi tulla enenemissä määrin.

 

 

Varmasti johtamisen käsittely treeneissä auttaisi kaikkia meitä tulevaisuudessa. Vaikka ei toimisi johtamisasemassa, on varmaa, että hyötyä tästä tiedosta on. Meillä jokaisella on kuitenkin jonkinlainen käsitys ja kokemuksia johtamisesta, joten saisimme varmasti uutta näkökulmaa aiheeseen liittyen.

 

 

”Hajaantuvaa ja supistavaa ei päästetä tapahtumaan samaan aikaan. Kun ideoidaan, silloin ei arvostella. Ja kun arvostellaan, silloin ei ideoida.”

 

OPERA-työmalli

 

Omat ajatukset – kirjoitetaan paperille mitä mieltä on aiheesta (3-5min)

Parityöskentely/pienryhmät – keskustelua ideoista/ratkaisuista ja valitaan parhaat jatkoon (5-7min)

Esittelyt – kerätään ja esitellään ideat kaikille (10min)

Ristiinarviointi – Työparit valitsevat kaikista ehdotuksista 5 parasta, omista vain yhden (5-7min)

Asioiden ryhmittely – ehdotukset ryhmitellään ja samanlaiset asiat liitetään yhteen (5min)

 

Pitää kokeilla jossain välissä. Kuulostaa ainakin melko yksinkertaiselta ja tehokkaalta. Malli varmasti helpottaisi asioiden käyntiä ja loisi uuden rakenteen niiden ratkaisujen löytämiseen.

 

 

Yksi asia mikä on noussut pinnalle viimeisen vuoden aikana, on Tiimiakatemian ilmapiiri. Olemme miettineet syksyn Kick-Offiin siihen liittyvää ohjelmaa. Kirjan ohjeiden mukaan, meidän tulee ensiksi määritellä ongelma ja nähdä mistä se johtuu. Olemme miettineet kyseiseen päivään Jyväsjärven kiertämistä tehtävärastien kautta. Rastit voisivat olla esimerkiksi:

  1. Tiimiakatemian vahvuudet
  2. Tiimiakatemian heikkoudet
  3. Parannusehdotukset
  4. Käytännöntoimenpiteet

– mitä muutoksia tehdään ja millä aikataululla, olisiko itse valmis olemaan mukana?

 

 

Elonkerjuujuhlassa saatiin hyvää keskustelua aiheeseen liittyen, nyt vain pitää saada ne asiat viestittyä myös muille. Kun saamme samanlaisen hengen synnytettyä myös Kick-Offissa, saamme varmasti huikeita keskusteluja Tiimiakatemian kehittämisestä. Olemme kuitenkin itse luomassa talon ilmapiiriä, joten jokaisella pitäisi löytyä asiaan oma mielipide.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!