Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Yhteisöstä sparrausohjelmaksi

Kirjoitettu 07.09.16
Esseen kirjoittaja: Tapio Auvinen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Luova hierre
Kirjan kirjoittaja: Jussi Koski
Kategoriat: 7. Innovointi, 7.1. Luovan ajattelun työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Rakennamme Jyväskylä ESn kanssa Discovery Tuesday sparrausohjelmaa. Ohjelma järjestetään toista vuotta peräkkäin yhteistyössä Jyväskylän Yritystehtaiden kanssa. Ensimäisenä vuonna ohjelmaan osallistui noin 35 henkilöä, joista muodostui noin 10 pitchattavaa ideaa. Ohjelma kestää edelleen viisi viikkoa ja jokaiselle muodostetulle tiimille valitaan oma coach joka kulkee heidän kanssaan viiden viikon matkan. Mutta mitä konseptissa on muutettu ja miksi

Tässä reflektiossa on hyödynnetty opinnäytetyötutkimuksesta heränneitä ajatuksia, minulle suositellusta Jussi Kosken Luova hierre kirjasta sekä koottuja ajatuksia viime ja tämän vuoden Discovery Tuesday keskusteluista.

Käsitellään ensin konseptin speksit:

Discovery Tuesdayn plussat

  • ensimäinen nuorille suunnattu ohjelma tiimin kasaukseen ja sparraukseen
  • otamme henkilöitä vastaan ilman valmista konseptia
  • mahdollisuus löytää ajatteluseuraa
  • ohjelma toteuttaa JESsin visiota
heikkoudet 2015
  • teemoitetut linjat puuttuivat
  • yhteinäisten koottujen oppien koominen oli hankalaa
  • tiimit kokivat ulkopuoliset tekijät häiritsevinä
2015 vuonna ohjelma aloitettiin kasaamalla tiimit hekijoista sillä perusteella, mitä he tykkäsivät tehdä. Ideana oli saada samanhenkisiä ja samalla kiinostuksenkohteella olevia ihmisiä mahdollisimman paljon samaan tiimiin. Tällä aikaansaimme positiivista sparrausken verkostoa, joka samalla helpotti myös coachien työtä sparrauksessa. Samat coachit jatkoivat tiimiensä kanssa viiden viikon session ajan, jonka aikana tavoitteena oli kirkastaa omaa ideaansa, tehdä ensimäisiä kokeiluja ja rakentaa idean pohjalle konkreettinen myytävä tuote. Näimme mahtavia onnistumisia, ensimäisiä kauppoja ja löysimme piiriimme ihmisiä, joita emme olleet ennen tavoittaneet.

Tänä vuonna linjan kirkastamiseksi järjestämme viisiviikkoisen ohjelman toisella, kolmannella ja neljännellä kerralla niin kutsutut super coach sessiot, jossa käsitellään mahdollisimma konkreettisesti yhtä teemaa. Ikäänkuin workshop tyyppisesti. Tarve toimenpiteelle huomattiin Kasvu Openille suoritetussa opinnäytetyötutkimuksessa, jonka haastatteluissa sparrauspolun käyneet yritykset totesivat tarkemmin teemoitettujen sessioiden olleen hyödykkäimpiä. Kun kaikki osallistujat saivat samat opit ja kokemukset oli niistä samalla myös helpompi keskustella jälkeenpäin. Tuomalla ohjelmaan päiville teemat antavat supercoachit saamme sparrausohjelmasta tunnistettavempia oppeja, yhtenäisemmän kokemuksen ja samalla yhtenäisemmän osallistujaryhmän.

Toisena uudistuksena otamme mukaan TE-toimiston kautta haettavat työttömät. Haemme mukaan 20 potentiaalisinta työelämästä irtaantunutta. Tällä pyrimme lisäämään yhteiskunnallista vaikutustamme sekä ryhmämme syvyyttä. TE-toimiston kautta pyrimme saamaan mukaan henkilöitä, joilla on tarkka osaaminen ja ovat valmiita edistämään omia ideoitaan. Uskomme, että heidän työssään oppima osaaminen tuo tarvittavaa osaamissyvyyttä muutoin suurimiksiosaksi opiskelijoista koostuvaan yhteisöön.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!