Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Yhtenä – kun minästä kasvaa me

Kirjoitettu 19.11.13
Esseen kirjoittaja: Olli Väätäinen
Kirjapisteet: 3
Kirja: Yhtenä - kun minästä kasvaa me
Kirjan kirjoittaja: Heikki Peltola
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

 

 

 

Pinkkusyksy menossa, ja ensimmäiset projektit saatu valmiiksi. Minulle ryhmässä työskenteleminen ei ollutkaan niin helppoa kuin olin olettanut. Siksi luin Heikki Peltolan kirjoittaman kirjan Yhtenä kun minästä kasvaa me, että ymmärtäisin syvemmin ryhmän toimintaa. Hyvä tiimi edellyttää me-mieltä, joka on taitoa ajatella, kokea ja tehdä yhdessä. Tällainen mieli virittyy, kun tekemiselle sovitaan syvempi tarkoitus. Meidänkin tulisi keskustella tiimimme tarkoitusperistä enemmän. Yritystoiminnan tulee olla taloudellisesti kannattavaa, mutta tulee sillä olla myös syvempi tarkoitus. Sen kautta voimme toimia yhtenäisenä joukkona, yhtenä. Tämä on herättänyt paljon keskustelua myös meidän tiimissämme.

 

 

 

Jotta koemme tekemisemme miellyttäväksi, siinä pitää olla nostetta ja hohtoa. Nosteessa on synenergiaa, jota tiimimme tarvitsee. Noste kasvaa luottamuksen, toisiin tutustumisen kautta, toisten aidon arvostamisen ja loputtoman rohkaisun kautta. Jokaisen tiimin jäsenen pitää tuntea olonsa tärkeäksi. Silloin meidän tekemisen taso nousee. Tiimimme Dynaamia tarvitsee yhteisiä tavoitteita ja unelmia, joita lähdetään saavuttamaan. Esimerkiksi mymmiä voidaan jo fiilistellä ja suunnitella etukäteen. Lisäksi pitää asettaa lyhyemmän tähtäimen tavoitteita, joista palkitsemme itsemme. Tulostavotteiden lisäksi on olemassa myös monenlaisia mittareita, mitä ei voi nähdä eikä mitata. Esimerkiksi luottamusta, kiittämistä, rohkaisua ja venymistä. Mielestäni rahallinen tavoite luo kovaa painetta, ja siksi koen yhteiskassa järjestelmän oikein toimivaksi ainakin ensimmäisenä vuotena.

 

 

 

Meidän toimintamme on ollut sellaista, että otetaan mahdollisimman paljon erilaisia hankkeita, jotka eivät ole olleet kovin herkullisia. Esimerkiksi asiakasrekisterin tekoa, inventaarioita,ym. Tämmöiset hommat eivät hirveästi sytytä. Tarvitsemme motivaatiota kohottavia ja sopivan haastavia MAHtavia hankkeita myös, jotka ovat meille elämyksiä, ja joissa olemme koko intohimolla mukana. Itsellä on tällainen hanke, joka on laskettelutapahtuman järjestäminen. Hankeessa saa olla intohimolla mukana. Hanke on todella haastava, joten se on myös väkevä oppimiskokemus ja jättää pysyvän muistijäljen.

 

 

 

Tiimiakatemialla suuressa roolissa on dialogi. Se on vuorokuuntelua ihmisten välillä. Hyvä dialogi vaatii syntyäkseen ryhmältä luottamusta ja kunnioitusta toisiaan kohtaan. Huomaan, että reenit paranevat kerta toisensa jälkeen, kun opimme tuntemaan toisiamme enemmän. Mielestäni reeneissä ei välttämättä tarvitse pyrkiä päätöksentekoon, vaan lisäämään ymmärrystä. Ymmärrys taas helpottaa päätöksen tekoa, jota varten on sovittu oma palaveri. Tärkeä piirre dialogissa on, että kaikki ovat tasavertaisia. Jokaisella on yksi ääni. Näin kukaan ei jyrää omalla näkemyksellään. Ja hiljaisemmatkin persoonat uskaltavat olla äänessä. Kuunnellaan aidosti, mitä kaverilla on sanottavana. Silloin hän kokee itsensä tärkeäksi. Kuunteleminen on myös toisen kunnioittamista. Tammista lainaten ”ihmisellä on kaksi korvaa, ja yksi suu.” Jolla hän tarkoittaa sitä, että on aluksi osattava kuunnella muita, ennen kun voi itse antaa palautetta.

 

Onnistuneen dialogin jälkeen kaikki tietävät miten tulee toimia.”

 

 

 

Tässä toimintamalli, jota Peltola kutsuu nimellä kukoistuksen kierre.

 


 

 

 

 

 

 

Tarkoitus: Eri osapuolten edut tulevat tasapuolisesti huomioiduksi ja ihmisillä on monta hyvää syytä nousta aamulla sängystä.

Tavoitteet: On asetettu niin, että ne kannustavat ihmisiä venymään parhaimpaansa, näyttämään mihin he pystyvät

Pelivara: Ihminen tietää hänen oman tonttinsa, jolla toimia, eli mitä saa tehdä, mistä päättää joku toinen ja mitä osapuolet sopivat yhdessä.

Avoimuus: Ihmisillä on oikeus sanoa, tieto virtaa kaikkiin suuntiin.

Luottamus: Ihmiset luottavat toisiinsa, ja kohtelevat toisiaan kunnioittavasti

Tulokset: Yhteistyö tuottaa tuloksia, syntyy sitä mitä tavoitellaan

 

 

 

Mielestäni toimimalla kukoistuksen kierteen mallin mukaan, saavutamme ihmeellisiä tuloksia. Tämä kaavio kiteyttää mielestäni toimivan tiimin elementit aika hyvin. Meidän tiimissämme monella osa-alueella on paljon töitä, mutta kaikista eniten se näkyy luottamuksen ja avoimuuden puutteena. Emme oikein tiedä missä muut menevät, ja mitä muut tekevät. Ja se turhauttaa monia. Opettelemme lähiaikoina Timerin käyttöä, johon rupeamme laittamaan ylös tekemisiämme. Tällä viikolla vietämme iltaa myös tiimin kesken, joka rakentaa keskinäisiä suhteitamme ja luo luottamusta toisiimme.

 

 


 

 

 

 

Tagit: , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!