Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Yksinkertaista johtamista – arvostaen

Kirjoitettu 18.11.14
Esseen kirjoittaja: Anders Bertlin
Kirjapisteet: 2
Kirja: Yksinkertaista johtamista - arvostaen
Kirjan kirjoittaja: Ari Rämö
Kategoriat: 4. Johtaminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Yksinkertaista johtamista – arvostaen

Ari Rämö

 

Sain tämän kirjan Ihalaisen Aleksilta, kun kävin ristipölyttämässä Millionin treenejä. Aleksi kehui, että kirja on erittäin hyödyllinen ja helppolukuinen ja sitä kirja todellakin on. Mielestäni jokaisen akatemialla kannattaisi lukea tämä kirja. Se auttaa varmasti kaverijohtamisessa sekä projektiryhmien miettimisessä. Luin tämän kirjan, koska haluan huonekaluprojektiryhmästä niin toimivan kuin mahdollista. Uskon, että projektiryhmän sekavuus on ollut osittain minun vikani sekä minun oman pääni sisällä. Meidän työskentely on näyttänyt tältä (suora poiminto kirjasta):

 

  • Asioita ei delegoida, johto tekee 14h/päivä ja on korvaamaton.
  • Kukaan muu organisaatiossa ei osaa tehdä asioita yhtä hyvin kuin johto.
  • Ei ole aikaa opettaa asioita muille.
  • Jos ihmiset lähtevät kotiin klo 16.00, se on negatiivista, kun kerran johtokin tekee töitä klo 20.00 asti.
  • Pienimpiäkään asioita ei delegoida.
  • Esimiehen valta tulee siitä, että voi pompottaa muita.

 

Piti oikein olla hetki hiljaa, koska näin se aika pitkälti menee meidän ryhmässämme. Olen maailman huonoin ihminen delegoimaan. Ja jos delegoin, en kuitenkaan luota 100% siihen, että asia tulee hoidetuksi. Minulla menee valtavasti energiaa hukkaan siinä kun mietin, että hoituuko se asia vai ei. Askeleet kohti parempaa tulevaisuutta:

 

  • Opi luottamaan 100% toisiin projektiryhmässä.
  • Opi delegoimaan.
  • Kysy enemmän muiden mielipiteitä.

 

Onneksi ensimmäiset askeleet oikeaan suuntaan on jo otettu. Pidettiin viime viikolla palaveri, jossa mietittiin huonekaluliikkeen tulevaisuutta. Olen oppinut tästä projektista enemmän kuin koskaan ennen, mutta tämä on myös ollut erittäin raskas projekti. Työtunteja on tullut mielin määrin ja on ollut paljon asioita mielen päällä. Seinä tuli vastaan pari viikkoa sitten nettisivuja tehdessäni ja silloin päätin, että on pakko alkaa delegoida asioita. Palaverissa kerroin tunteistani ja onneksi Samppa ja Iiro ovat aina valmiita tekemään, kun vaan uskallan delegoida omia hommiani. Delegoin nettisivujen kasvattamisen heille sekä siirrän tilitykset ja muun rahaliikenteen Sampalle kunhan saan ne vain ajan tasalle. Miksi tähän päädyttiin? Koska halusin päästä pois tästä:

 

”Lähden aina siitä, että arvostan ihmisiäni kyllä. Ongelmana minulla on se, että jossain asioissa koen osaavani asian paremmin kuin muut ja tietäväni asian paremmin kuin muut. Oma ideani on parempi kuin toisen, tai sitten tietämykseni on parempi. 28-vuotinaana olin suurempi ”kuningas”, tiesin ja osasin kaiken, nyt en enää ihan kaikkea…;) Näissä tilanteissa joudun siis tietoisesti päättämään, että arvostan toisen ideaa ja annan hänen viedä sitä eteenpäin.”

 

Yksi ongelma on kuitenkin jäljellä. Tulin akatemialle sen takia, että en haluaisi tehdä myymälämyyntiä enää ja mistä löysin itseni? Myymälämyynnistä. Visio on nyt se, että huonekaluliike pidetään toukokuun loppuun jonka jälkeen se myydään tai tehdään muita toimenpiteitä. Lupasin olla mukana toukokuun loppuun. Siihen oli yksi syy. Minun on pakko oppia nauttimaan tasaisesta elämästä. Siitä, että joka päivä ei sisällä draamaa. Minun ongelmani on ollut se, että kun asiat alkaa rullaamaan hyvin, kuten meidän projekti, niin joko kyllästyn tai alan aiheuttaa ongelmia omassa päässäni. Persoonallisuuteni on kehittynyt sellaiseksi, että olen parhaimmillani, kun koko ajan tapahtuu jotain uutta – olkoon se sitten hyvää tai huonoa. Elämässä ei harmi kyllä vaan tapahdu joka päivä jotain suurta, tämän takia on pakko alkaa nauttia myös siitä, että asiat menee hyvin omalla painollaan. Se rauhoittaa mieltä. Tästä enemmän seuraavassa esseessä ,mutta nyt takaisin projektiryhmään:

 

”Taakka kevennetään tasapuolisesti kaikkien kesken. Kaikki kantavat johtajan vastuun.”

 

Olen iloinen siitä, että saan tehdä töitä Iiron ja Samulin kanssa. Tässä projektiryhmässä minulla on mahdollisuus olla omaa itseni. Jos on huono päivä, niin sitten on huono päivä. Jos epäonnistuu, sen voi sanoa ääneen. Termin ”fake it until you make it” on voinut unohtaa tässä kohtaa kokonaan. Näiden asioiden lisäksi alkaa pikkuhiljaa tuntua siltä, että jokainen tässä projektissa kantaa johtajan vastuun. Hommaa jatketaan eteenpäin näin:

 

”Töihin on kiva tulla, jopa maanantaina. Siellä voi olla omana itsenään aidosti ja rehellisesti ja tilanteessa kuin tilanteessa sanoa oman mielipiteensä rehellisesti ja avoimesti. Asioita kehitetään ja ongelmia ratkotaan, niistä puhutaan ja hautaamisen sijaan ne ohjaavat toimintaa. Mitä enemmän ihminen voi olla omana itsenään töissä, sitä vähemmän se vie energiaa. Sitä vähemmän väsyy tai stressaantuu.”

 

Olisi niin paljon mistä kirjoittaa! Tapahtuu niin paljon hyviä asioita tällä hetkellä. Kohta ollaan jo myyty puolet tavoitteesta, mikä on jo hyvä syy pistää se palju ja sauna kuumaksi. Sen lisäksi meillä on visio: rakentaa huonekaluliike niin isoksi kuin mahdollista toukokuun loppuun mennessä. Paras projektiryhmä ikinä. Sen lisäksi nautin ristipölyttämisestä, koska siellä pääsen kertomaan meidän projektistamme, mitä ollaan tehty hyvin tai huonosti ja käytännön kautta auttamaan muita tiimejä. On jotenkin niin innostunut olo, että tästä esseestä tuli todella sekava! Mutta hyvä kirja, jonka vinkkejä meinaan todellakin viedä käytäntöön. Haluan tulevaisuudessa lisää projekteja johdettavaksi, niin voin koko ajan kehittyä. Kaikkihan johtamista osaavat teoriassa, mutta kuka osaa sen käytännössä? Haluan lisää referenssejä, jotka auttavat minua kohti tulevaisuutta. Nyt on kaikki kirjat luettu tältä syksyltä, ja jäljellä olisi pari esseetä joissa meinaan avata vähä tulevaisuuden suunnitelmia. Olen huomannut, että jos niitä kirjoittaa esseeseen, silloin asioita myös tapahtuu. Hyvin menee, mutta yritetään olla silti tylsistymättä ja aiheuttamatta draamaa! Siinä haastetta kerrakseen!

 

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!