Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Yksinkertaisuus antaa tilaa yksityiskohdille

Kirjoitettu 07.12.15
Esseen kirjoittaja: Olli Leikas
Kirjapisteet: 1
Kirja: Lokki Joonatan
Kirjan kirjoittaja: Richard Bach
Kategoriat: 1. Oppiminen, 1.2. Oppimisen taidot ja työkalut, 8.1. Filosofiaa, ajattelua ja mielikuvitusta yrittäjälle

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Lokki Joonatan on varmasti yksi kulutetuimmista teoksista Tiimiakatemialla, eikä vähiten sen lyhyyden vuoksi. Mutta sen pitäisikin olla erittäin luettu kirja pelkästään sisällönkin takia. Uskon, että monelle lukijoista Lokki Joonatan vaikuttaa vähän sellaiselta yleispätevältä elämänfilosofiakirjalta. Mitä se omalta osaltaan onkin: ole rohkeasti erilainen, keskity niihin asioihin joihin sinulla on paloa, harjoittelemalla kehityt, oma asenteesi ratkaisee ja opi ihmisiltä, eläimiltä ja luonnosta ympärilläsi sekä kaikesta mitä voit aistia ja ajatella.

Voin helposti myöntää, että noin se aukeni aluksi itsellenikin. Eniten pystyin samaistumaan harjoittelun määrään tullakseen taitavaksi. En ole itse ollut koskaan ”lahjakas” juurikaan missään, vaan olen ”ansainnut lahjani” kovalla työllä ja jatkuvalla harjoittelulla. Ainoa asia mitä se on vaatinut, on halun oppia ja olla parempi, koska muuten sitä harjoittelu-, toisto- ja työmäärää ei olisi jaksanut. Tämä oppi on myös kantanut minua eteenpäin elämässä: olen varma, että vaikka en aluksi osaisi yhtään mitään, niin minulla on silti edellytykset onnistua ja olla sekä näyttää ulospäin mestarilta. Kunhan teen töitä asian eteen.

Itselleni maailma on hyvin yksinkertainen. Se ei kuitenkaan ole synonyymi helpolle tai vaivattomalle ja se välittyy myös Lokki Joonatanista. Kirja on hyvin yksinkertainen ja nopea lukea, mutta tarina on todella monisyinen ja siitä on vaikea saada kaikkea heti irti. Selailin kirjaa uudestaan läpi ja löysin oivalluksia taas uudella tasolla. Ensiksikin se muistutti minua siitä, että kärsivällisyyttä tarvitaan kun asioita harjoitellaan. Toiseksi se sai minut miettimään, että olisiko mahdollista luoda tilanteita, joita aika ja paikka eivät rajoita tai kosketa ollenkaan? Kuten Madventuresin kaverit sanoisivat: ”Suht diippejä keloja herätti toi kirja.” Näköjään sen ymmärtäminen vaatii juuri sitä mitä se lukijoihinsa yrittää iskostaa: harjoittelu ja toistaminen on avain.

Huomasin, että olen tällä hetkellä löytänyt Lokki Joonatanin tavoin ympärilleni jotakuinkin samankaltaisia ihmisiä, joilla on halu tutkia ja viedä itseään eteenpäin rikkoen ”tavanomaisen” rajoja. Toisin sanoen ihmisiä, jotka nauttivat siitä että tietävät osaavansa oppia niin halutessaan. Harjoiteltavaa on vielä jäljellä paljon, mutta Lokki Joonatan saattaa jatkossa hyvinkin olla itselleni toimiva mittari ja tarina oman kehittymisen ilmentämiseen ja uuden innostuksen saavuttamiseen. Ehkä minunkin tarinani ja minä itse olen samaa joskus jollekin toiselle.

 

Olli Leikas

+358 44 5222673

olli@driimi.fi

Tagit: ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!