Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Ympyrä sulkeutuu

Kirjoitettu 11.12.15
Esseen kirjoittaja: Henry Vesin
Kirjapisteet: 1
Kirja: Löytöretkeilijä Pata
Kirjan kirjoittaja: Tua Ranninen
Kategoriat: 9.12. Elämänkerrat

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Artikkelikuva © Pata Degerman

 

172 viikkoa sitten astelin Tiimiakatemian ovista sisään DJn soittaessa musaa ja ihmisten juodessa skumppaa. En osannut arvata millaiseen seikkailuun sitä joutuisin. Tiivistän nyt kolme ja puoli vuotta muutamalle riville.

  1. Syksy: Hämmennys. Tiimiytyminen. Resiina. Mittava. Maahantuonti. Munaus. Hollanti. Klikkiytyminen. Kevät: Innostus. Yrittäminen. Uppohankihiihto. Launch. Törttöilijät. FeelGo. Hautaamiset. Aavikko. Myin. Ahdistuin. Saunalautta. Kesä: Myin lisää. Ahdistuin lisää. Saunalautta.
  2. Syksy: Pinkkuja. LÄN. TA-talkkari. Kaivo. Turhautuminen. Höpöttely. Turhuus. Syvempi kaivo. Medi-IT. Uudelleenrakentaminen. Uudet saappaat. Kevät: Projektipäällikkö. Tuusailua. Kotakahvila. Kotakahvila. Kotakahvila. Koneiden vaihtoa. Kotakahvila. Lettumestari. Kuolema kotakahvilassa! Kotakahvila. Koneita. Saunalautta. Kotakahvila. 1000 idean kirja. Turhautuminen. Kesä: Lettumestari. Pågen. Saunalautta.
  3. Syksy: Pinkkuja. Vierailupäällikkö. Ajaminen. Tarinankerronta! Innostuminen. 24H. Vieraita. Tarinoita. 24H. 24H. 24H. Muutos. Vieraita. Kevät: Vieraita. Kotakahvila. Tiimiakatemiavideo. Sankarin matka. JTC-valmentaminen. Lisää videoita. @jklsatama. Learning Circus. Prototyyppaus. Somettaminen. Kesä: Kuorma-auto. @jklsatama.
  4. Syksy: Ajamista. Oparia. Tarinoita. Tulevaisuutta. Oparia tarinoita ajamistaopariatarinoitaajamistatyönarkomaniaaaa. Auto ojaan. Oparin palautus. Mestarivalmentaja! Vierailuita. Tarinoita. Valmentamista. Valmistuminen.

Palautan huomenna viimeisen kerran opintoni. Kirjoitan tässä viimeistä esseetäni. Ensi viikolla osallistun viimeisen kerran Piinapäiviin. Sen jälkeen ympyrä sulkeutuu. Olen valmis hyppäämään.

 

Tulevaisuus on hämärän peitossa, mutta viimeisen muutaman viikon ja kuukauden aikana olen saanut kiinni jostain. Tämä syksy paljasti taas sen sisäisen työnarkomaanin minussa. Tunteja tuli aivan liikaa ja en voi kuin kiittää Luojaani siitä että pää on yhä kasassa. Mutta aivan tässä valmistumisen kalkkiviivoilla olen myös tajunnut jotain itsestäni ja siitä mitä haluan tehdä. Olen myynyt, hyvillä ja huonoilla tuloksilla. Olen johtanut, pääosin huonoilla tuloksilla. Olen markkinoinut hyvillä tuloksilla. On innovoitu, keksitty, kehitetty, yritetty ja vaikka ties mitä. Mutta yhdessä asiassa mun silmät syttyy oikeasti hehkumaan.

Valmentaminen.

Siinä nivoutuu paljon. Minua kiinnostaa ihmiset. Haluan jutella ihmisten kanssa ja kuunnella heitä. Tykkään ajaa autoa. Työmatka ei siis ole minulle ongelma. Tunnistan tarinoiden voiman, ja haluan sekä ymmärtää niitä syvemmin, kuin myös käyttää niitä. Haluan kehittää ja nähdä tuloksia. Pidän ajattelemisesta. Pystyn kertomaan ihmisille asioita niin, että ne jää mieleen. Olen kolmen vuoden aikana ja erityisesti viimeisessä vuodessa uponnut erittäin syvälle tiimityöskentelyyn ja dialogiin. Innostun kun saan keskustella ihmisten kanssa tästä kolmesta vuodesta ja näiden takana olevista malleista. Ja valmentamisessa tämä kaikki nivoutuu yhteen. Tiimiakatemian aikana olen ehtinyt kokeilemaan ummet ja lammet. Nyt on kuitenkin aika keskittyä, tähdätä hyvin ja painaa kaasu pohjaan.

 

Olen pelännyt asettaa isoa visiota, tavoitetta johon tähdätä. Tämän kolmen vuoden matkan aikana olen silti elänyt unelmaani, mutta joutunut murskaamaan sen kaiken ja aloittamaan uudelleen alusta. Ahdistunut, noussut ylös, ahdistunut lisää, noussut uudelleen. Pudonnut syvälle kaivoon mutta kiivennyt aina uudelleen ylös sieltä. Vieläkään en osaa tai uskalla maalata sitä visiota tarkasti, mutta minusta tuntuu että sydämeni on vihdoin löytänyt suunnan siitä. Suunnan elämäni seikkailusta.

 

Onko hän löytänyt paratiisin, täydellisen paikan?
”Olen. Se on meillä jokaisella korvien välissä.”
– Pata Degerman

 

Henry Vesin
Nuori tarinankertoja
Osuuskunta Mittava Innovations
p. 040 734 8559
henry@mittava.fi

Tagit: , , , , , , , , , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!