Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Yrittäjän parhaat kirjat

Kirjoitettu 12.02.16
Esseen kirjoittaja: Tuomo Kuisma
Kirjapisteet: 3
Kirja: Yrittäjän parhaat kirjat
Kirjan kirjoittaja: Johannes Partanen
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Uskaltaisin väittää, että tässä vaiheessa Grand old masterin Johannes Partasen kasaama YPK alkaa olla jo melko tuttu. Lukemattomia kirjoja on tietysti aimo kasa, mutta luettujakin alkaa olla jo jonkin verran. Itse kirjasta on hieman vaikea kirjoittaa sen enempää, kuin lähinnä ihastella ja ihmetellä Partasen lukemaa määrää ja taidokasta kasaamista. Siksi kasaan tässä oman lukusuunnitelmani ja pienen kuvauksen siitä, miksi olen kyseisen kirjan valinnut. Listassa on useita kirjoja, joita ei YPK:sta löydy, mutta ne on valittuna siksi, että ne joko (toivon mukaan) inspiroivat minua tai ovat hyödyksi muuten.

 

Sosiaalinen netti ja menestyvän PK-yrityksen mahdollisuudet, Antti Leino

Somemarkkinointi on akatemialla jatkuvasti huulilla, ja useista projekteista saa helposti kuvan, että markkinointi kohdistuu lähes pelkästään someen. Itselleni aihe on melko vieras ja käsitys perustuu pääasiassa siihen, mitä olen itse nähnyt ja mitä olemme päivitelleet esimerkiksi Laivurissa. Vaikka teema ei varmasti ole sellainen, johon tulen pääasiassa keskittymään, on aihe mielenkiintoinen ja haluaisin oppia sen perusperiaatteet. Esimerkiksi somearkkinoinnin tulosten mittaus ja hallinnointi kiinnostaa.

 

100 keinoa tehdä markkinoinnilla tulosta somessa, Sanna Jylänki ja Timo Rope

Tätä kirjaa ei YPK:sta löydy, mutta valitsin sen samasta syystä kuin edellisen listaamani kirjan. Löysin tämän e-kirjana, ja kommenttien mukaan se on hyvä ja napakka paketti somepuolen perusosaamiseen. Luen tämän todennäköisesti ennen Leinon kirjaa, sillä nopeasti tutkittuna tämä vaikuttaa enemmän some for dummies – tyyppiseltä kirjalta.

 

Armanin maailma, Arman Alizad ja Kauko Röyhkä

Arman Alizad on löytänyt paikkansa Suomen merkittävien mediahenkilöiden joukosta. Provosoiva somevaikuttaja, dokumentaristi ja vähän kaikkea muutakin tekevä miekkonen on inspiroinut tyylillään minua jo jonkun aikaa. Olen myös kerran ollut kuuntelemassa Armania hänen kertoessaan lyhyesti tarinastaan, ja siitä miten hän on päätynyt tähän pisteeseen. Kirja kiinnostaa myös siitäkin syystä, että pikaisella selailulla se vaikuttaa melko helppolukuiselta, joten se voi olla helpohko tapa aloittaa lukeminen.

 

Ravistettava, omskakas, Saku Tuominen ja Katja Lindroos

Ravistettava, omskakas on kirja jota olen suunnittelut lukevani jo pitkään. Jostain syystä se ei ole kuitenkaan listalle päätynyt aiemmin, vaan jäänyt suunnittelun asteelle. Kirja on kuitenkin aiheeltaan ja nimenkin perusteella mielenkiintoinen. Akatemian edettyä ja omia ajatuksia pyörittelemällä olen ainakin osin oppinut kyseenalaistamaan olemassa olevia malleja ja tapoja. Olen myös paljon pyöritellyt oman työkulttuurini virheitä ja huonoja puolia, joista haluaisin irtautua. Usein huomaan kuitenkin olevani tapojen orja. Siksi haluaisin lukea tämän kirjan ja muuttaa omia työ- ja ajattelutapojani paremmiksi. Jos kirjasta jää jotain käytäntöön, pyrin siirtämään sitä myös pinkkutiimille VTL-hommien myötä.

 

Pizze, Saku Tuominen, Luca Platania, Tuukka Koski, Kimmo Kivilahti

Pizze on varmasti kaikista kauimpana YPK:n perinteisistä bisneskirjoista, mutta uskaltaisin silti lisätä sen lukusuunnitelmaani. Kyseessä ei kuitenkaan ole pelkkä keittokirja vaan melkoinen eepos pitsan historiasta ja sen eri puolista. Syy miksi valitsin tämän listalleni, on se, että omien ruokailutottumuksien, Laivurin ja tulevaisuuden suunnitelmien myötä pitsa on todella lähellä sydäntäni. Kyse on enemmän kuin pikaisesta krapularuoasta. Pitsa on taiteenlaji, jonka kanssa toivon työskenteleväni jollain tapaa vielä joskus. Unelmani on perustaa oma ravintola, joka yhdistää italialaistyyppisen pitsan suomalaisin maustein.

 

Vetovoima, Jukka Hakala ja Nando Malmelin

Päällimmäinen syy miksi aion tämän kirjan lukea on se, että olen kuullut siitä paljon kehuja. Aihepiiri ei sinällään ole äärimmäisen ajankohtainen (juu, tietysti tätä voi soveltaa jatkuvasti oman tiimin toimintaan mutta kuitenkin) mutta aihepiiri sivuaa sitä, mitä haluan jatkossa olla. Yrittäjyys on haave, jota haluaisin toteuttaa akatemian jälkeen. Oli yritys sitten mikä tahansa, toivoisin sen olevan kiinnostava kumppani niin kuluttajille, muille yrityksille, kuin myös työnhakijoille. Kun yritys ja sen tuotteet kiinnostavat, on puoli markkinointia jo tehty.

 

Omatuntotalous, Jaana Haapala ja Leena Aavameri

Yritystoiminta on pitkälti noudattanut samoja kaavoja ja vuosia. Tällä tarkoitan sitä, että toiminta on keskittynyt kasvuun ja tulokseen, mikä on totta kai aivan oikein, mutta tapa jolla sitä on tehty, on usein itsekeskeinen ja toiminta epäeettistä.  Omatuntotalouden näkökulma ihmislähtöiseen, eettiseen ja muuten moraalisesti oikeaan liiketoimintaan kiinnostaa, sillä vaikka esimerkiksi ympäristönsuojelu ei ole agendallani ensimmäisenä, on ihmislähtöinen bisnes se mihin uskon ja luotan. Lisäksi kirjan saama Hopeasulka-tunnustus kertoo ainakin sen, ettei teos ole ihan huono kirja.

 

Jazzia johtamiseen, Patrick Furu

Tämän kirjan valinta tulee melko luontevasti VTL-roolin myötä. Kirjasta olen kuullut paljon kehuja ja toivon, että tämän kirjan avulla saan johtamishaasteeseen jotain uutta ja toimivaa. Totta puhuen en ole saanut paljoa irti johtamiskirjoista, joita olen aiemmin lukenut, mutta toivon tämän olevan eri maata kuin esimerkiksi Druckerin jutut. Siitä ei oikeastaan sen enempää, toivon että tästä jää jotain konkreettista mitä hyödyntää pinkkujen kanssa.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!