Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Ystäväni Tiimiakatemia

Kirjoitettu 30.08.19
Esseen kirjoittaja: Antti Stolt
Kirjapisteet: 2
Kirja: Ystäväni Tiimiakatemia
Kirjan kirjoittaja: Iiris Nokka, Sara Savolin, Oona Tynkkynen
Kategoriat: 1. Oppiminen, 2. Yhteisöllisyys, 3. Yrittäjyys, 3.1. Yrittäjien elämänkertoja ja yritysten historioita

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

MINÄ OLEN:

Antti Stolt, Osuuskunta Mahtia

TUTUSTUIMME TIIMIAKATEMIAN KANSSA:

Eräs ystäväni seurusteli kauan aikaa sitten tiimiakatemialaisen kanssa. Kuulin aina silloin tällöin juttuja akatemiasta milloin ystävältäni, milloin hänen tyttöystävältään. Nämä jutut eivät silloin kuitenkaan herättäneet mielenkiintoani lisäkysymyksille Tiimiakatemiaa kohtaan.

Myöhemmin toinen ystäväni aloitti opiskelunsa Tiimiakatemialla. Tällöin aloin kuulla enemmän juttuja Tiimiakatemiasta ja siitä mitä siellä oikeasti tehdään. Ja nämä jutut kuulostivat mielenkiintoisilta. Tiimiakatemia vaikutti paikalta, jossa tehtiin.Siellä tehtiin itse asioita ja siellä sai itse päättää mitä tehdä. Tässä vaiheessa taisin muistaakseni olla työtön ja ilman opiskelupaikkaa. Vuotta myöhemmin päädyin opiskelemaan liiketaloutta, en kuitenkaan Tiimiakatemian takia vaan joidenkin muiden minulle tuntemattomien syiden takia. Jossain vaiheessa opintoja meidän tuli päättää mihin haluamme opinnoissamme erikoistua. Pohdin asiaa jonkin aikaa, en oikein vieläkään tiennyt mitä haluaisin aikuisena tehdä. Tässä vaiheessa olin kuitenkin jo jokseenkin kyllästynyt kuluttamaan koulun penkkejä. Tiimiakatemian vapaus ja käytännön tekeminen kiehtoivat minua, joten päätin hakea sinne ja tässä sitä nyt ollaan. Valmistumisen reunalla.

YSTÄVÄNI TIIMIAKATEMIA

ON SISIMMÄLTÄÄN OIKEASTI:

Kokonaisuus, joka parhaimmillaan on jotain suurempaa kuin osastensa summa. Se on jatkuvassa muutoksessa. Se on niiden ihmisten näköinen, jotka Tiimiakatemialla ovat ja ovat olleet.

VÄITTÄÄ AINA OLEVANSA:

Yrittäjyyden huippuyksikkö. Ja tähänhän se toisaalta myös pyrkii jatkuvasti.

ON HUUMORINTAJULTAAN:

Räikeä ja räväkkä. Kaksimielinen ja sulava. Huumori on mielestäni iso osa Tiimiakatemiaa. On tärkeää, että on hauskaa ja vaikeille jutuille pitää osata nauraa. Ollaanhan me kaikki elämässä itsellemme se velkaa, että hauskaa pitää olla. Jokaiselle tiimille muodostuu varmaankin hieman osastensa näköinen, omanlainen huumorintaju, mutta yleisesti ottaen huumori on aika räväkkää.

RAKASTAA KAIKISTA ENITEN:

Hulluutta. Rohkeasti kokeilemista.

MIES-/NAISMAKU:

Suhteellisen avoin ja sulava. Tiimiakatemia pitää kokeilunhaluisista, intohimoisista, terveen masokistisista henkilöistä. Se antaa vähemmän kokeneille uusia kokemuksia ja imee neuvoja itseään kokeneimmilta.

AKILLEEN KANTAPÄÄ:

Tekeminen ei ehkä ole niin ulospäin näkyvää kuin mitä se voisi olla. Monesti tekemisessä mietitään ehkä enemmän tiimin omaa napaa ja taloudellista hyötyä sekä omia oppeja eikä välttämättä niin millaista viestiä Tiimiakatemiasta jätetään jälkeen. Ei siis sillä, että hommat hoidettaisiin huonosti ja, että Tiimiakatemiasta jätetään huono maku asiakkaille suuhun, mutta näkyvyyteen ulkopuolelle voitaisiin keskittyä enemmän.

AUTTAA:

Se opettaa oppimaan. Se auttaa kuuntelemaan paremmin, mutta myös miettimään kuulemaansa ja ajattelemaan itse. Se vahvistaa itseluottamusta. Se rohkaisee olemaan oma itsensä ja viemään itsensä niin pitkälle kuin voi.

ÄRSYTTÄÄ JOSKUS:

Välillä jollain tiimiakatemialaisilla tuntuu olevan selkeä ajatus siitä millainen tyypillisen tiimiakatemialaisen tulisi olla. Erilaisuutta voisi olla mielestäni enemmän. Pitäisi luoda ja ylläpitää sellaista ympäristöä, joka rohkaisee ja kannustaa Hiljaisempia ja vähemmän näkyviä akatemialaisia, eikä päinvastoin.

MUISTORIKKAIN YHTEINEN KOKEMUS:

Ensimmäisenä tulee mieleen matkat tiimin kanssa. Syksyllä 2018 tehtiin yhdessä matka Amsterdamiin, joka itselleni tuli ainakin hyvään väliin. Sain vähän etäisyyttä ja perspektiiviä asioihin. Learning Circus 2019 on toinen mieleen painunut yhteinen kokemus, jonka kaltaisia ei välttämättä montaa tule.

MIKÄ TEKEE TIIMIAKATEMIASTA ERITYISEN:

Oppimisympäristö ja tapa miten opitaan. Tiimiakatemia rohkaisee oppimaan lisää. Merkittävä yhteisön voima.

MISSÄ NÄEN TIIMIAKATEMIAN 10 VUODEN PÄÄSTÄ:

Merkittävässä asemassa Suomen opetuskentässä ja laajemmalle levinneenä myös kansainvälisesti. Muut ottavat sen toimintatavoista mallia

MITÄ TOIVOISIN TIIMIAKATEMIALTA:

Innovatiivisuuden ja uuden lisäämistä. Toivottavasti Tiimiakatemia ei tee enää asioita tulevaisuudessa täysin samalla tavalla kuin menneisyydessä. Perinteet ovat tärkeitä, mutta niin on myös uusien perinteiden luominen. Luovuus saisi näkyä paremmin Tiimiakatemialla omasta mielestäni.

JOS TIIMIAKATEMIA OLISI ELÄIN, MIKÄ ELÄIN SE OLISI:

Se on yhden eläimen sijaan taikametsä täynnä mitä erilaisimpia eläimiä.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!